![]() |
4 Eklenti(ler)
Pittosporumun filiz vermemesinin nedenini buldum sayılır.:(
Bugün yerine değiştirdim ve dokundum gövdesine. Gövde kabukları elime geldi.:( Kabuklar yumuşamış nasıl olduysa. Dallanmanın başladığı yerden itibaren kabuklar normal fakat topraktan dallanmanın başladığı yere kadar olan gövdede kabuklar yumuşamış. Ben dokundukça kabuk soyuldu, soyuldu elime geldi.:( Fotoğrafları ekliyorum. Neden böyle oldu? |
Malesef artık yapacak bir şey yok.
|
Nedeni nedir peki Memet?
Neden böyle oldu bu ağaç? Kesin öldü mü? :( |
Başımız sağolsun ...benim bahçedeki karaçam da öldü ..
|
Geçmiş olsun Tourkana.:(
Ama benim ağaç neden öldü? Nedenini bilmezsem ve eğer bir hata yaptıysam aynı hatayı bir daha yapmayacağımı kim garanti edebilir ki.. Ağacımın neden öldüğünü bilen var mı? |
Torbadan saksıya aktarırken kökleri zedeltnmiş olabilir.
Mantar gibi bir sorun neden olabilir. Saksıya koyup, hemen budadığın için bir sorun olmuş olabilir. Belki de zaten sorun vardı ağaçta, sen ne yapsan ölecekti. Yani pek çok etken buna neden olmuş olabilir. Bundan sonraki denemede, toprağı zedelemeden saksıya alıp, bir süre yanlızca sulama yapıp, önce ağacın sağlıklı olarak gelişmesinden emin ol, sonra budama yap. |
Pittosporum'un budama yüzünden kuruduğunu sanmam.Makasa galen bir bitkidir,ben sık sık budarım hemen filizlenir.Sanırım saksıya alırken zedelendi.Ali beyin tavsiyesiyle ben saksıya alma işini kış sonuna bıraktım.
|
Memet ve Ferda hanım çok teşekkürler.
Fakat ben önce budadım sonra saksıya aldım. Saksıya alırken de naylonu makasla kesip, toprağı bozmadan olduğu gibi saksıya oturttum. Buraya kadar sorun gözükmüyor. Bana ilginç gelen şey, gövdenin yumuşaması, yani gövde kabuğunun. Dalların kabukları ise sağlam. Bu bir hastalık olabilir mi? Yoksa gövde kabuğunun yumuşaması genelde görülen birşey mi? |
Sanki çürümüş gibi görünüyor.
|
Sadece kabuklarında yumuşama var.
Gövde sağlam gibi.. |
Alıntı:
Agacin koklerden yukariya dogru curume yapmis. Sebebi toprak icerisindeki bir mantar hastaligi olalabilecegi gibi, asiri gubrelemeden ve suyun suzulup saksidan disariya cikamayip, saksidaki topragin camurlasmasindan olabilir. Bonsai Yasiyan bitkilarle yapilan bir calisma oldugu icin, bu yasiyan bitkilerin bir gun olebileceklerini de hesaba katmak lazim. Insanin ilk bonsailerini oldurmesi ve ya agacin herhangi bir neden olmesi, uzucu bir durum. Yalniz bu gibi olaylar sizleri bonsai yapmaktan alikoymamali. En iyi yetistiricilerin elinde bile bitkiler olebiliyor. Saglikli ve guzel bonsailer yetististireceginiz gunlerin yakin olmasini dilerim. |
Ali bey, zaten ben şanssızımdır.:(
Gübre konusunda, potasyum açısından zengin bir gübreden(adını hatırlayamıyorum şimdi, alırken bir poşete koyup vermişti satıcı) yaklaşık bir yemek kaşığı -tepeleme değil- kadar koymuştum. Saksının drenajı iyiydi. Sanırım gübreden oldu.:( Yine de atmayacağım ağacı, belki düzelir.. :( Yanlış zamanda budamamın bir etkisi olabilir mi bu çürüme? Teşekkürler. |
Penelophe, uzuntunu anliyorum ve budamadan etkilendi diye dusunuyorsun.
pitosporumlar derin budamalara bile olumlu cevap veren bitkilerdir. Budamadan koklerinin curumus olabilecegini dusunmuyorum. Fazla gubre ve ya topraginin suyu tutup camurlasmasindan [ki bu da bazi mantar hastaliklarina neden olur] kok curumesi oldugunu saniyorum. Moralini bozma, bonsai yapma surecinde, bu olen tek agacin olsun diyecegim ama sen yine her seye hazirlikli ol, ne de olsa canli malzemelerle calistigin bir ugras icerisindesin. Seninle birlikte yasaycak bir cok bonsain olsun. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025