![]() |
Murare/Orman
Bu hafta sonu bir orman çalışması yaptım. Bir yapı marketten aldığım, 36cm çapında saksı altlığı kullandım. 5 adet bitki ve bol miktarda yosun kullandım. Toprak, 4 birim torf, 1 birim perlit ve 1 birim volkanik taştan oluştu.
|
1 Eklenti(ler)
Bakalım beğenecekmisiniz.
Eklenti 6217 |
1 Eklenti(ler)
Bu yakın çekim işini becerememişim.
Eklenti 6218 |
1 Eklenti(ler)
Bu daha iyi.
Eklenti 6219 |
1 Eklenti(ler)
Dizimin görünmesi maksadıyla...
Eklenti 6220 |
1 Eklenti(ler)
Aslında, buradan bakınca daha güzel görünüyor.
Eklenti 6221 |
Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
|
Vayyyyy beeee dedim ilk bakışta.:cool: bu ne güzel bir orman olmuş böyle. Taşlarını da çok beğendim. Ağaçların türünün ne olduğunu da yazarsan merakım da giderilmiş olur murare.
Şu yosun işini ben güzel yapamıyorum bir türlü. Benimkiler sonradan kuruyorlar.:( Galiba yeterince bastırmıyorum. Senin orman için bir fikir; acaba üçgen formu nasıl yakalamayı düşünüyorsun? Bir de ormanın orta kısmını, biraz toprağı fazla koyarak yükseltseydin nasıl olurdu? Bir de ağaçları yerleştirirken önyüz neresi olacak diye çalışma yaptın mı? Bunlar büyüyünce önyüz problem olmasın..;) Küçük taşların rengi saksıyla uyumlu olmuş. Tebrik ederim. ellerine sağlık. Ormanın keyfini hiçbirşeye değişmem. Biraz daha inceleyeyim daha yorumlarım olacak:rolleyes: |
Ortası yüksekti aslında. Aynı şeyi evdekiler de dedi yaparken. Yalnız ortadaki ağacı saksıya bağlarken dağıttım toprağı, bir dahada sökmeyi gözüm kesmedi. :D
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 6222
Ağaç diziminde iki üçgen var aslında. Ağaç şeklinde ise üçgen form düşünmüyorum. Tek tek yakından baktığımda her biri küçük birer ağaç, bu yüzden formlarını değiştirmeyi düşünmüyorum. |
Yosun işini anlatacak mısın? Polis mi çağırayım?
|
Alıntı:
|
Üçgen form bu oluyor.:rolleyes:
Eklenti 6223 |
Yosunların altındaki taşları önceden temizlemiş oluyorum. Toprakla bağları kesilmesin hemde çirkin görünmesin diye. Çalışmam bitipte sıra yosun eklemeye gelince, yanıma bir tas su alıyorum. Yosunların altını suya sokup toprağa öyle yapıştırıyorum. Sonrada küçük fırçamın sapıyla bazı yerlerinden toprağın içine doğru bastırıyorum. Sularkende ağacı ayrı, yosunu ayrı suluyorum. O nasıl oluyor diyorsun şimdi. Ağaca normal suyunun dışında yosunları daha sıkça ağacın toprağına ulaşmayacak kadar hafifçe suluyorum(üstten üstten fısfıslar varya).
|
Alıntı:
|
Ben de ayrıca spreyle suluyorum yosunları ama ne oluyorsa topraktan ayrılıp gidiyorlar. Orman tarzı yaptığımda kullandığım yosunların bir kısmı kurudu bile. Acaba taze toplamak mı gerekir. Zira benimkileri daha önceden toplayıp bekletmiştim biraz.
Benim bildiğim üçgen formdan kasıt buydu. Saksıya bitki yerleştirirken biri diğerini kapatmayacak şekilde dizilmesi gerekiyor. Aslında kendi yaptığım ormanda hatalarımı ve tespitlerimi yazmıştım. Belki de yeterince açık yazmamışımdır. Yine de sen de budamalarla ağaçlarına üçgen form verebilirsin. Yalnız ağaçlar hem kendi tek başına üçgen form olmalı, hem de grup olarak üçgen form oluşturmalıdır. Zamanı geldiğinde bu yönde budarsın. Sorun olmaz. Sen şimdi bunları yaşatmaya bak ve budama yapma. Strese girdiğinden budamayı kaldıramayabilirler... Herşeye rağmen ben çok beğendim. Çok güzel bir çalışma olmuş. Tebrik ederim murare...:) |
Beğendiğine sevindim. Umarım bir dahaki sefere aklımda olurda tüm üçgenleri yaparım. :)
|
Alıntı:
|
I ııhh!!
İyice bastırıyorum zannedersem. Ama bekletirken bir plastik kutunun içindeler ve arasıra suluyorum o kadar. Benimkiler yüzme bilmiyorlar. Seninkiler gibi kendi havuzları olacak kadar da zengin değiller sanırım:) |
Iyi gunler ve guzel bonsai calismalari arkadaslar, Murare dedigin gibi resimleri gorunce beni hayal kirkligina uratmadin:)
Ilk orman denemen olmasina ragmen guzel olmus ellerine saglik. Bundan sonra yapacaklarin mutlaka bu ilk yaptigini asacaktir. Agclarini dizerken agaclar arasindaki mesafelerin deyisik olculerde ve agaclarin bir birine daha yakin dursun, bir de agaclarina hangi yonden bakarsan bak hicbir agac bir diger agacin onunde olmamali yani agaclar ayni cizgide dizilmememli iste o zaman Turuncun dedigi ucgeni daha rahat yakalarsin. Bir de agaclarini saksinin bir yanina diker diger yaninda bosluk birakirsan daha hos bir gorunumu olur. Tum bonsailerin kurdugun hayaller gibi olsun. |
Sağolun Ali hocam. Bir dahaki sefere dediklerinizi uygulayacağım. Her zaman daha güzeli için uğraşıyoruz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025