![]() |
Yaaaa
Ama ben çok üzülüyorum. Bu benim ilk budamam ve elimden çıkanı görüyorsunuz. Ucundan ucundan derken bir sapı kaldı. Hala ölmedi mi? Bu bir umut sorusuydu canım. Yani ölmediyse "oleeyyyyy" gibi. |
1 Eklenti(ler)
Dur bakalım ne yapabiliriz. Şimdilik ellemeyeceksin. Bu şekilde büyüsün.
Çelebi tarzı yapabilirsin sadece bununla. İlerde de buna benzer bir bonsai yapmaya çalışırsın: (Gövdedeki ölü dalları görme.Resimlerim yanımda değil bunu bulabildim anca. Dallarınını bu şekilde yapacaksın ve yavaş yavaş aşağıya doğru büyüyecek) Eklenti 5408 http://www.bonsai4me.com/SpeciesGuide/Juniperus.html |
1 Eklenti(ler)
Bu da başka bir açıdan fotoğrafı. Hani belki durumun ciddiyetini daha iyi anlatır...:(
|
Bükmüştüm tellerle çözeyim mi onları da? Ağaç düz yukarıya doğru değil. Yere 45 derecelik açıyla büyüyor.
|
Bence bir köşeye koy uzunca bir süre hiç elleme. Sonra bir şeyler düşünülür. Ne telle ne başka bir dal kes. Bırak biraz dallansın.
|
Dediğiniz gibi yapıyorum.Bir köşeye koyuyorum.
Ama neyse daha elimde aynı cinsten bir tane daha var? Biraz onunla ilgileneyim.:rolleyes: |
Bence biraz resim biriktir. Çok zevklidir. Kolleksiyon yapmak gibi birşey. Bende binlerce resim var. Hem bu sayede bonsailere gözün alışır. Budarken rahat edersin. Sadece bir tavsiye...
|
5 Eklenti(ler)
Ne yaptın o garibana öyle:( ...Merak etme ilk başta bunlar olur.O dalı budayım, şunu da derken bazen sonuç bu olabilir.Ama bu sana çok şey öğretecektir.Endişelenme devam.Makası elinden bırakma.Yalnız ilkte bu tür kazalar olabileceğinden elindeki fidan sayısını artır yerin varsa şayet.Zira şu anda içindeki bonsai sevdası seni sürekli birşeyler yapmaya iteceğinden o fidanın kenarda durma şansı yok gibi:rolleyes: .Elindeki kurban sayısını artırırsan bu içindeki sevdayı bir nebze olsun dindirebilir,dizginleyebilirsin.
Birkaç resim yüklüyorum,bunlar sana yardımcı olacaktır. Eklenti 5410 Eklenti 5411 Eklenti 5412 Eklenti 5413 Eklenti 5414 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Kısa sürede bir bonsaim olsun dersen aşağıdaki resim olabilir.Aşağıya es vermen zor görünüyor ama yukarıda bu kavisi verebilirsin.Ardıç (resimden sabin ardıcı-Juniperus sabina gibi görünüyor)esnek bir gövdeye sahiptir. Ama tellemeden önce mutlaka bezle veya ona benzer birşey ile sar ve ondan sonra telleme yaparak eğ.Sulamayı söylemiyorum , su vermeyi kestiğini düşünüyorum şayet dışarıda ise.
Eklenti 5417 |
1 Eklenti(ler)
O kadar acelem yok diyorsan ben biraz daha uğraşmaya ve sabretmeye hazırım dersen(Unutma Bonsai sabır işi bunu senin kadar kendime de söylüyorum.) bu resimde senin ardıcın şekline uygun.Sağdaki daldan itibaren kavisi başalatabilirsin.Ayrıca sağdaki dalıda kuru dal olarak soyabilirsin.Benim oyum bundan yana...
Eklenti 5418 |
Albiza teşekkür ediyorum gönderdiğin fotoğraflar ve yüklediğin ümit için.
Fotoğrafları görünce tekrar cesaretemi topladım. Fotoğraflardaki bonsailer telafi edilebilmiş budama hataları sanırım. :) Son fotoğrafı, senin de önerdiğin gibi, bu ağacıma model olarak kullanacağım. Dışarıdaki ağaçları sulamıyorum. Fidanlar bir haftadır bendeler, ben hiç sulamadım. Bonsaireef resim biriktiriyorum. Ama sizler kadar geniş bir arşivim yok. Hatta bunları arama kolaylığı açısından tür ve şekle göre ayırmaya çalışıyorum. Şöyle bir karar aldım. Budamadan önce ağaçları uzun uzun seyredeceğim. Ağacın gönlünden nasıl bir bonsai olmak geçiyor, hangi dal nasıl büyümek istiyor bunlara kulak kabartacağım. Fotoğrafları üzerinde çalışmalar yapacağım. En son halini artık görür olunca budamaya başlayacağım. Yine hatalarım olacak ama bu kez doğrularım da olacak. Michelanjelo heykelleri için "Mermere sıkışmış bir sülyet gördüm, dayanamadım onu taştan çıkardım." diyor. Ki bizler canlı malzemelerle çalışıyoruz. Ağaca bakınca birşeyler görmek lazım. Hatam bu oldu sanırım ben kestikçe baktım. Bakıp bakıp kesmedim. |
Albiza süpersin. Çok öğretici bir yaklaşım. Ben de bu fikirlerinden faydalanayım. Benim servini halini gördünüz:)
Hasancihad hiç üzülme yenilerini yaparsın, bunu da düzeltme şansın var. Eh artık ben de benimkini adam etmeye çalışayım. İnsan budarken birisi sanki kafasına balyozu indiriyor da ondan böyle hatalar yapıyor sanki :P Resimleri indireyim laptopa da uzun uzun bakayım. Benimkinden de birşeyler çıkar belki... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025