![]() |
Latif / jakaranda
2 Eklenti(ler)
Yeni almış oldugum jakaranda fidesinin topragını degiştirip bir dalını budadım.Başka bir işlem yapmadan bir ay gölgede bekletip sonra beslemeye başlamayı düşünüyorum.Acaba dogrumu yapıyorum
|
LAtif bey ağaçınız hayırlı olsun.
Aslında İzmir için mevsim biraz kök budaması için geçti. Ama türe bağlı olarak bazen sorun yaşanmaz. Açıkcası bu türün tepkileri konusnda bir yorum yapamıyaçağım. |
Sevgili dostum, fidanınız hayırlı olsun, budama yaptığınız dalı biraz daha yukarıdan keseydiniz daha iyi olurdu düşüncesindeyim.
|
Hayırlı olsun latif bey .
Benim de 2 adet tohumdan yetişme Jakarandam var , gövdesinin kalınlaşması için bekliyorum ve besliyorum . Sizin Jakarandanız da henüz çok narin , ama güzel bir bonsai olacaktır ;) |
Bir ay önce kökkün 1/3 ni toprak degiştirirken budadım bu hafta npk eşit oranda 15 günde bir besin verecem.Sn jesebel siz besin olarak ne kullanıyorsunuz? sevgili kalambaklı hernedense fazla büyük boylardan pek hoşlanmıyorum.1/3 budama yaptım zannedersem agacın güçlenmesi için daha az budama öneriyorsun.
sevgiyle kalın |
Sevgili arkadaşım kök ile dalların gelişmesi için azot, potasyum ağırlıklı gübreleme yapmanı öneriyorum.
Sağlıcakla kalın. |
budama sonrası
2 Eklenti(ler)
Budamadan sonra yukarı dogru hızlı bir şekilde dallandı.Havai köklendşrme yapıp boyunu kısaltmayı deniyorum.Beslemeye Kalambakılının önerisi dogrultusunda devam ediyorum.
|
umarım güzelce büyür. çok güzel bir ağaç jakaranda cok seviyorum
|
Latif abi çok hızlı bir gelişim göstermiş.
Umarım köklendirme işlem,inde iyi sonuç elde edersin. Saygılar. |
Latif/Jakaranda
1 Eklenti(ler)
Nisan ayında yapmış oldugum havai köklendirme geçen hafta ayrı saksıya aldım şimdilik durumu iyi
|
nekadar güzel latif abi eline sağlık harika olmuş.
Artık budan sonra güçlü kök sistemi geliştirmesini bekleyip ileriki yıllar için form vermi düşünmeye başlarsın. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025