![]() |
teşekkürler bonsaireef
bu küçük ayrıntıya aslında ben pek dikkat etmemiştim. neden diyecek olursan 1ve 2. resimlerde belli olan sürgünlerin yanındaki küçük çıkıntıların [bizim deyimimizle hipoplazik:p ] gelişeceğini düşünmüştüm. ama haklısın çünkü aynı şey benimde başıma aldığım zelkova bonsailerinde geliyor. kesiyorum kesiyorum kestiğim yerden diğer devamı olarak tek dal veriyor. şimşirde başıma böyle birşey gelmedi demekki şanseseri hep denk getirmişim. yanlız zelkova da şimşir kadar belrigin potansiyel sürgünler yok. en iyisi ben bu işi bundan sonra büyüteçle yapıyım:D bir ara aldığım zelkovaların son halini yollarım. çok güzel oldular. penjing projem biraz gecikiyor ama malzeme toplamaya çalışıyorum. birde malum sınavı bekliyorum. canım da gidiyor ama. sabreden derviş muradına ermiş derler. sabrediyorum |
sule konuna burada devam edelim.
|
1 Eklenti(ler)
Şimşir bölümünü görünce...
Benim daha çok küçük bir şimşirim var ve böyle küçük kalmasını istiyorum, dalları geliştikçe ben onu şekle sokarım. Bu ufak dostumu bir kaya üzerine dikmek istedim ve aldıktan sonra poşetinden çıkardım ve toprağını temizledim ve nerdeyse gövdesinin yarısı kadar bir kazık kökü olduğunu gördüm. Bu durumda kendisini taş üzerine diktiğimde taş ve ağaç arasında abuk bir mesafe kalacak. Her ağaçta böyle olmuyor heralde:confused: . Peki ben yeteri kadar yan kök olduğunu düşündüğümde bu kazık kökü kesebilirmiyim. **** bundan kaya üzrine dikilmezmi. Boşuna eziyet etmeyim yazık olur.:( |
Bildiğim kadarıyla, ağaç istediğin kök sistemine ulaşınca kaya üzerine dikmeye başlıyorsun. Yüzeye yakın yan kökler yeterince gelişmişse ana kök budanabilir diye düşünüyorum. Eğer ilk defa kök budama yapıyorsan, ana kökü bir defada keseceğine aşama aşama kes derim. Ama mevsimin uygunluğu konusunda bir şey diyemeyeceğim. Giderek soğuyan bir hava var. Kök budanınca soğukların ne gibi etkisi olur, bilemiyorum.
|
benimde bahcemde 11 adet 15 senelik şimşir lerim var ama kokmuyor
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025