agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yarım Kalmış Bonsailer (https://www.agaclar.net/forum/yarim-kalmis-bonsailer/)
-   -   bonsaisever / Mini doğa çalışması (https://www.agaclar.net/forum/yarim-kalmis-bonsailer/1531.htm)

bonsaireef 22-11-2006 12:38

Sorunumuz bu olsun Ali hocam. Güzel dileğiniz için teşekkürler. ;)

kürekçi 22-11-2006 16:57

İzmir'den memet var heykel sanatçısı :) böyle bir şeyi sanırım 2-3 saatte bitirebilecektir ;)

Kendisine soralım bakalım:)

bonsaisever 22-11-2006 22:02

Ali hocam iyi niyetleriniz için çok teşekkür ederim .
Sizi okudukça daha çok hevesleniyor insan :)

20-01-2007 20:51

Gerçekten Çok hoş ve etkileyici bir eser olmuş :)
Çok tebrik ederim

nihal_es 20-01-2007 21:26

Elinize sağlık çok güzel olmuş!

handanhanım 29-10-2007 19:57

İnanılmaz bir görüntü, bakar bakar hayran olurum bonsailere, ellerinize sağlık.
Sitede dolaştıkça iyiki rastlamışım diyorum :)

handanhanım 29-10-2007 19:59

Ayrıca mesajlardan birinde saksı problemi yaşadığınızı okudum. Seramikçi üye yok mu ? Bütün bonsai severler için istedikleri boyutta yapar bence.

tugrulS 31-01-2008 00:07

Tebrik ederim sızı gercekten güzel,hoş bir çalışma olmuş.Bu bahause dan neden ızmırde yokki :(5 milyona o ayar bonzai bedava heleki saksısı o para;)bahauese da ne kadar bonzai varsa alırdım buyuk bir doga calısması yapardık ınsana gorunce AAAA dedirtecek tarzda;)

memet 31-01-2008 09:50

Hazır bonsaileri İzmir'de de bulabilirsiniz. Bazen fiatları oldukça düşük oluyor.

bonsaisever 31-01-2008 18:49

Aslında bunlara bonsai değil de fidan desek daha uygun olur :)

Ucuz olmalarının nedeni sağlıksız olmalarıydı.
Sebebi ise reyon görevlilerinin bu fidanları saksısıyla birlikte suyun içinde tutmalarıydı.
Sorduğunuzda da suyun içinde durması gerektiğini söylüyor, "Olmaz, şöyle bakmanız lazım" dediğinizde de "Yanılıyorsunuz, bunlar bonsai" diyorlardı :)
Zaten kötü durumda olan bu fidanların, bakımını bilmeyenlerin elinde kaç hafta yeşil kaldığını merak ediyorum...

vyssera 31-01-2008 22:46

Bonsaisever, bu çalışmanızın akıbeti ne oldu, duruyor mu ?

karaselvi 02-02-2008 11:46

Sitede bir çok çalışmanın akibeti belli değil. Gelişmelerden haberdar edilmeli öldümü kaldımı. Böylelikle bizde aynı hataya düşmemiş oluruz.

bonsaisever 02-02-2008 17:45

Halen duruyor.

Bunu örnek bir çalışma olsun diye yapmıştım.
Fidanların kesim yerlerini ve görünümlerini beğenmediğim için hazır köklerini yayacak geniş bir saksıda duruyor deyip bonsai tarzlarına uygun bir form alana kadar serbest gelişime bıraktım.
Tabii gelişmesini istemediğim kısımları budamayla alıyorum.
Seneye toprak değişimi yapıp bu saksıdan (saksı tabağından:) ) alıp geniş ve derin bir saksıya koyacağım.
Bunlarla daha çok işim var...

Bana kolay gelsin :)

Bonsibet 17-02-2008 17:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisever (Mesaj 200740)
Halen duruyor.

Bunu örnek bir çalışma olsun diye yapmıştım.
Fidanların kesim yerlerini ve görünümlerini beğenmediğim için hazır köklerini yayacak geniş bir saksıda duruyor deyip bonsai tarzlarına uygun bir form alana kadar serbest gelişime bıraktım.
Tabii gelişmesini istemediğim kısımları budamayla alıyorum.
Seneye toprak değişimi yapıp bu saksıdan (saksı tabağından:) ) alıp geniş ve derin bir saksıya koyacağım.
Bunlarla daha çok işim var...

Bana kolay gelsin :)

Öncelikle tebrik ederim cok güzel bir calısma ( alıp geniş ve derin bir saksıya koyacağım.) demissin ama fikrini degistirirsen yani bu saksıda kalacaksa (saksı tabağında:)**** benzer bir saksıya degistirirsen toprak degisiminden sonra saksının icine S harfi olacak sekilde uygulama yaparsan cok hosuna gidecegini düsünüyorum ama , bu fikri hosgörüne siginarak söylüyorum ( her sanatcının kendi tarzı olmalı ''ana kurallar icinde '' , Atasözümüzde oldugu gibi, Her yigidin bir yogurt yeme sekli vardır ) saygı duyarak nacizane düsüncemi söylüyorum S harfi **** S nin alt kısmı olmayacak sekilde uygularsan bonsailerini cok daha şık durur, sol arkaya saksı kösesine dogru yükselen bir tas iri agaclardan kücükden büyüge, büyükden, kücüge dogru bir S harfi onların aralarına **** az önlerine kücükleri, kuru agacıda kullan ama en kücükleri o bölgede yogunlastır
S nin sag tarafı mümkün oldugunca bos kalsın yesil alan olsun ama istersen ince yassı bir tasdan setde yapabilirsin ama yesil alanın icinden gözüken bir set söyle sag arka köseye yakın bir yerde iste o zaman seyrine diyecek olmaz gibi geliyor bonsaide en sevdigim tarzdir
kücük birde animi anlatayım simdi tam istedigim ormana ulasmıs olan ( sakli hazine ) ona budama yaptıgım bir aksamdi ne kadar zaman harcadimsa ( hayallerle ) saksı dizlerimde uyuya kalmisim ve rüyamda o ormandaydım :) ama uyanırken az daha saksıyı deviriyordum ........ ( sakli hazine sergimizin assolistlerindendir onu muhakkak göreceksiniz )

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025