![]() |
Oktars / Akçaağaç
1 Eklenti(ler)
Bonsai olma şansı olmayan bir akçaağaç...
|
1 Eklenti(ler)
Hiç ümidim olmasada akçaağaca ağır bir budama yaptım. Amacım deneme yanılma yöntemiyle bu işin olup olamayacağına dair bir fikir edinmek . Topraktan yaklaşık 20cm den sonrasını kesip attım.
|
1 Eklenti(ler)
Aslına bakarsanız çok zor bir deneme tekrardan filiz verme şansı düşük birde acaba istediğiniz yerden filiz verebilirmi?
|
1 Eklenti(ler)
Kısmet işte...Olabilecek en mükemmel yerden çıkan minik bir filiz...
|
1 Eklenti(ler)
Hızla hayata tutunuş...
Budamadan yaklaşık iki ay sonraki hali. |
:) Şirin dostumuza mutlu bir ömür dilerim.
|
Oktars hayırlı olsun inşallah güzel bir Acer'in olur.
Bende de 2 tane Acer Palmatum vardı ve senin bu yaptığını yapmayı düşünüyordum. Fakat sonradan bonsaisever bana IBA denen bir gelişim düzenleyicinin de yardımıyla acerlerimden çelik alabileceğimi söyledi. Ben de ağacımın üst tarafını heba etmektense çelik almada kullanmaya karar verdim. 10 kadar Acer çeliği (ilgili başlıkta anlattığım şekilde) alarak 2 hafta önce bardaklarına diktim. Şu anda 7-8 tanesi gayet sağlıklı görünüyor. Zaten zayi olacaklar bu zamana kadar çoktan ölürdü diye düşünüyorum. Bu arada inşallah yeni filizinin ters yönünden ve biraz da aşağıdan bir filiz daha çıkar. Şekil verme yönünden seni epey rahatlatır diye düşünüyorum. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
(Bonsai olma şansı olmayan bir akçaağaç...oktars) bir sopadan nasıl bonsai yapılır adım adım izleyeceğiz:)her şey dallandırmadaki marifette.bu da sende var biliyoruz.
bonsaisever senin akçaağaçtaki konik görünüm oldukça yerinde.ince ama zarif bir gövde.yeni çıkacak dallara ihtiyacın var tabi. |
Arkadaşlar merhaba.
Bu acerlerin sonu ne oldu acaba. Resim eklemesenizde yaşıyor mu? yaşamıyor mu? yazarmısınız. En azından benim gibi acemilere yön göstermiş olursunuz ... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025