![]() |
Vyssera, eline sağlık. Bu ağaca iyi bak gelecek vaat ediyor.
|
Arkadaşlar saksı konusunda bir hatırlatma yapmak istedim, 2007 bonsai yarışmasında, yaptığım ardıç çalışmasında aldığım bir uyarı bu son çalışmam için de geçerli, ama eldekini değerlendirmekten başka çare yok. Seçeneğimiz olmadığı için.
VYSSERA / Ardic Ta bastan nasil bir tarz yapilacagina kara verilmis ve asama, asama istenilen tarza ulsilmis. Bu calismada hemen goze carpan saksinin dogru bir secim olmadigi. Igne yaprakliarda genelde agaclar toprak renkli saksilara dikilirler. Saksi secimi agacin estetigini etkiler. Agacin budanan dallari, govde dibinden degil de, govde uzerinde kisacik bir dal birakip budanmis olsaydi ve budamadan sonra govde uzerinde kalan bu dallarin bazilari kurumus dal etkisi verilerek agac daha bir dogal gorunum alabilirdi. Fidan Secimi: 15 Dal Budamasi:15 Telleme: 15 Secilen tarzla, yapilan uygulamanin uyumu: 15 Estetik Guzellik: 7 Toplam: 67 puan Bu arada çeşitli toprak kaplar satan bir toptancı varmış, yarın sabah oraya gitmeye niyetim var, Trabzonlulara sonucu aktarırım. |
Vyssera iyi gunler, guzel bir calisma olmus istedigin agaci elde edecegini biliyorum.
Agac uzerinde kalin dal veya govde budandiktan sonra kesik yerin kapanmasi cok uzun bir zaman alir kimi zaman da kesik yer kapanmiyor. Dogada cok gorulen, odunsu kisim curudukten sonra geriye bir kovuk kaliyor. Bu govde budamasindan sonra sizin agacinizin o kesik yeri de odunsu kismi dusundugunuz gibi oyarsaniz, zaman icerisinde dogadakiler gibi bir gorunum alacaktir. Bunun gibi budama yapacaginiz agaclardaki bir diger secenek de, keseceginiz dali(govdeyi) dipden degil de biraz yukarilardan kesip kurumus dal, govde gorunumu verebilirsiniz.(M S Gurkanin dusundugu gibi agacin on yuzunu degistirme imkaniniz varsa kesik yerleri arka tarafa da alabilirsiniz.) Vyssera gibi karar verip agacinizi bu sekilde budamak cogu zaman zor bir karar oluyor ve geriye de donulmuyor. O yuzden budama yapmadan once koyu bir bezle agacinizin budamak istediginiz yerini orter , geriye cekilir ve agacinizin ortugunuz yerini yok sayip, nasil gorundugune (budadiktan sonra agaciniz bezle ortugunuz kismi olmaycagindan ona bakarken, budadiktan sonra alacagi sekil gibi goreceksiniz.) bakip ona gore budama karari almaniz daha kolay olacagi gibi sonradan pisman olacaginiz bir budamayi da yapmamis olursunuz. Hepinize guzel bonsai calismalari. |
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam, Eldeki ile en iyisini yapmaya çalıştım. Oyuğu hazırlayınca daha güzel görüneceğine eminim. Saygılar, sevgiler.
|
Seni tebrik etmek istiyorum. Vyssera emek vermek ve karşılığını almak çok güzel darısı bizim başımıza.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025