agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yarım Kalmış Bonsailer (https://www.agaclar.net/forum/yarim-kalmis-bonsailer/)
-   -   Vyssera / Gürgenler (https://www.agaclar.net/forum/yarim-kalmis-bonsailer/10658.htm)

bonsaisan 29-10-2008 10:10

Çok güzel ve kısa süre sonra çok daha güzel olaçaklar.
Tavsiyem gerçekden iyi drenajlı ve yapısı sert olmayan bir karışıma tekrar ekip bu sene kök budaması yapıp yoğun gübreleme uygulaması olaçakdır.

BU sayede kılçal kök yapısı gelişirken aynı zamanda üst yapıda gözle görünür bir gelişme oluşaçakdır.
Saygılar.

vyssera 29-10-2008 14:00

İlk gürgenimin toprağı biraz sert bir hal aldı. Onu ilkbaharda kazık kökün bir kısmını daha budayarak daha güzel bir toprağa dikerim. Teşekkürler :)

minka 29-10-2008 14:15

1 Eklenti(ler)
Sayın vyssera,
Ağaçlarınız çok güzel. Özellikle 40 no' lu mesajdaki ağacınız çok hoşuma gitti. Yeşillenince nasıl olacağını merak ediyorum ama açıkçası böyle daha güzel göründüğünü düşündüm. Bu ağacı hatırlattı bana. İyi çalışmalar.

vyssera 30-10-2008 11:47

O ağaç da internette çok meşhur bir ağaç. 2. fotoğrafı ön yüz olarak belirlersem, tam ona benzer değil ama, düz dik tarz bir ağacım olabilir.

vyssera 04-02-2009 09:29

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, bu ağaççık, kendi köyümde bulduğum, hokidaçi bonsai. Ağaç son şeklini almış bizi beklemiş. Saçak kök gelişimi için geniş saksıda birkaç yıl kalacak. Durumu itibariyle yaşama olasılığı yüksek. Böyle şanslı ağaçlar sizlerin de karşısına çıkması dileğiyle.

Eklenti 61489

Eklenti 61490

bonsaisan 04-02-2009 10:09

1 Eklenti(ler)
Gerçekden çok güzel bir doğal bonsai harika bir şekilde doğa bu ağacı işlemiş.

Bunsa sonra iyi bir bakımla toplayaçakdır.

Kök sistemi saçak kökler bakımında zayıf ise aslında tavsiyem torf ve ince kum yoğunluğu olan bir karışıma dikim yaparak yeni çıkaçak köklerin fazla zorlanmadan gevşek yapılı bu toprakda daha hızlı gelişmesine imkan sağlamak ve kök sisteminin gelişmesini destekleyici içerikde gübre **** gelişim düzenleyici ürürnler ile takviye edilmesine yanadır.

Bu arada akvaryumun ışığının etkisi ile ters ışık olarak tabir ettiğimiz ışıklanma sebebindne dolayı ağaçın görsel hatları ve konturları ışıksız olduğu için biraz müdehale ederek fotğrafa yeniden dokunuşlarda bulundum.

Eklenti 61495

Daha iyi bir görsel oluştuğuna inanıyorum.

Ali H. ALI 04-02-2009 10:50

Vyssera, hem agac hem de sen sanslisin. Agac sanslidir cunku senin gibi ne yapmak istedigini ve tum bilgilerini partikte uygulayan bir bonsaicinin eline yuregine dusmustur.

Senin sansli olman ise, bu agac yillarca senin onu gormeni bekleyip durmus.

Guzel bir bonsai olacagindan hic suphem yok. Kolay gelsin.

vyssera 04-02-2009 11:45

Sevincimi paylaştığınız için ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Gelişmesini hep beraber takip ederiz inşallah.

Fotoğrafları akvaryumun önünde almamın sebebi, arkafon olarak duvarı kullandığımda ışığın yetmemesi ve flaş kullanınca da görüntünün bozulmasıydı. Düzenleme için de teşekkürler :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025