![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Eaglion / Pinus pinea -1
Adı: Çöl sıçanı Türü: Pinus pinea Elde ediliş: Fide olarak alındı Ekim Yaşı: 2 yıl (?) Eğitim Yaşı: 6 ay Yükseklik: 16 cm (Telleme sonrası) Genişlik: 12 cm Gövde çapı: en alt 0,6 cm Bulunduğu ortam: Balkon Hedeflenen Şekil: Rüzgar tarzı Hedeflenen şekle ulaşma süresi: Yaşarsa 5 yıl+ Öyküsü: Bu da şirkete gelen seracı tarafından getirildi. Geldiğinde %50-60 dal ölümü vardı. Toprğın bulunduğu torba kurtlanmıştı. Acilen toprak tamamen değiştirildi. Büyük saksıya alındı. Bu eziyet yetmezmiş gibi sert kök budamas yapıldı (Çamlar için BÜYÜK HATA ![]() Telleme: Görüntüsü "Lütfen beni rüzgar tarzı yap" diyordu. Ağaç zaten ölü sayılabileceği için ilk telleme denmemi bu ağaç üstünde yaptım. Plan: çıkmadık candan ümit kesilmez. Önümüzdeki maçlara bakacağız. Ön (bakış yönü) güney olarak etiketledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Galiba kaybettim
Ara güncelleme Bugün ve yarın çok sayıda saksı değişimi yapacağım için, elim deymişken bunu da kontrol edeyim dedim. Daha önce de belirtiğim gibi zaten yarı ölü olarak gelmişti. Zaten tek tük ip gibi olab bir kaç tane kökü de gitmiş sadece 2 mm'lik uzunlupunda bir ip kalmış. Kök Bölgesinden kabuğu kazıdığımda hala daha sarılık ve yeşillik görünce kalan son ipçiğin 1 cm altından telle turnike yapıp dört yanından havai köklendirme yapar gibi kabuğu soyarak şeritler açtım. Bol miktarda IBA uyguladım. Eski Toprağını, perlit ve çakıllla karıştırıp, yeni bir saksıda tekrar yerleştirdim. Baştan beri fazla ümidim olmamakla birlikte son iğnesi de düşene kadar uğraşmaya karalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bu tür yaşam sorunu yaşayan bitkiler için ki özellikle çam türlerinde sevgili bonsasian'ın tavsiye ettiği SuperThrive iş görür diye düşünüyorum (Birileri bu sitede yazanları buraya tercüme edebilir mi?). Hem bonzaicilerin kullandığı bir materyal hemde söylendiğine göre bitki üzerinde yaşayan bir hücre olsun bitkiyi kurtarabiliyormuş. Farklı sitelerde farklı dozlarda satılıyor, yurt dışında yaşayanlara getirtilirse çokta ekonomik olabilir (bende getirtmek isterim)... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Selahhitin Bey, Bilgi için teşekkür ederim. SuperThrive yurt dışındaki bonsaiciler tarafından çok kullanılıyor ve öneriliyor. Türkiye'de olduğunu bilmiyordum. Nerede /kimin sattıgını biliyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Hayır benim bildiğim ülkemizde olmadığıdır. Yurt dışından bir tanıdığımıza siapriş verdirip gelirken getirmesi yönündeydi benim kastım. O zaman çok hesaplı olacak aksi taktirde fiyat çok yukarılara çıkıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu.
|
Superthrive çok yararlı bir ürün olabilir ama iki iğneli çamlarda üstat sayılan bir Hollandalı kesimlikle çamlarda bu ürün kullanılmamalı diyor. Bilginiz olsun .. Sipariş listesine beni de ekleyin bu arada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
KOnuya Superthrive kullanan biri olarak açıklık getireyim. Uzun zamandır kulanıyorum.Çamlardada kulalnıyorum. Sayıntourkanın söylediği gibi evet bazı bonsai ustaları kullanılması konusunda yazılar yazmışlar sebebi ise çam için gerekkli bazı mikroganizmaların ölmesi olak gösteriliyor mesela mikordiza gibi ama benim çamlarımda mikordiza yok çünkü mikordiza sıcağı sevmiyor. Ben arternatif orlak çamlrda ve diğer bitkilerde japon malı ''Menedael'' kulanıyorum. BU bir hormon ve kök geliştirici yanlız çok yogundur bu yüzdenben bunun 100 kez seyreltilmişini kullanıyorum 3cc 4 litre suya ekliyorum. Daha fazla bilgi istiyorsanız burdan cevaplamaya çalışıcam. Saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Bonsaisan, Bu malzemeleri nereden temin ediyorsunuz. Zar zor bonsai aletlerini Türkiye'ye gönderen yer bulmuştum. Bu sefer de gümrükte süründürdülerdi. Bir de kimyasal olursa iyice çıldırırlar herhalde. Malum, gübreden bomba yapıyorlar ya! İllaki bizim tüplerimiz de bomba için geliyordu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Ben tüm mazemelerimi Amerika ve almanyada ki web sitelerindne uygun ve kullanışlı olanları belirliyorum ve orada ki arkadaşlarım sayesinde buraya gönderiyorum **** oradan buraya gelen arkadaşlar yanında getiriyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2008
|
merhaba, ben pinus pinea,pcea pungens ve picea abies tohumları ladım. 2-3 hafta buzdolabında bekletip ekeceğim. ilk denemem olacak,bonsai'ye yeni başlıyorum.3 saksı yapacagım.umarım en azından biri tutar. bu ağaçlar hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. fransızca bir bonsai kitabı aldım,orada tohumdan itibaren anlatmamış.bu yuzden endişeliyim.aldığım sette 3 küçük saksı ve coco topragı var.ekerken başka toprak koyun demiyor.nasıl olacak bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Eaglantine iyi gunler, aramiza hos geldiniz. Anladigim kadari ile, icerisinde 3 kucuk bonsai saksisi, biraz toprak ve bahsettigin agaclarin tohumlari olan bir paket almissin. Ve mutlaka paket uzerinde de renkli bonsai resimleri vardi. Ilk kez bonsai yapmak isteyen ve bonsai hakkinda da cok bilgisi olmiyan arkadaslara cok cekici gelen bir paket cesidi. Uzgunum ama o tohumlari cimlendirip fidan elde etmek ve fidanlar uzerinde calisip onlari bir bonsai forumuna koymak nerden baksaniz en az 7-10 yillik bir zaman alacaktir . bu zaman icerisinde de beklerken bonsai yapmaktan kolayca vazgecebilirsiniz. O yuzden yeni basliyan arkadaslara tohumdan bonsai yetistirmelerini onermiyoruz. Yine de siz almis bulundunuz asagidaki linkten, http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=31 Her cesit uretim hakkinda bilgi bulabilirsiniz. Tohumlarinizi nasil ekeceginizi nasil bir topraga karisimi kullanacaginizi, ogrendikten sonra, tohumlarinizi ekebilirsiniz. Cimlenirlerse onlari buymeye birakiniz. Bu arada bonsai basliklarina bir goz atiniz. Bonsai yapmak icin alinan fidanlarda aranan ozellikler cok yerde anlatilmistir. O bilgileri ogrendikten sonra bir fidanciya gidip bonsai icin fidanlar seciniz ve buradaki arkadaslarin onerileri dogrultusunda, fidanlariniz uzerinde calismalar yapip, guzel bonsailer elde edebilirsiniz. Size simdiden kolayliklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|