![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
Nilemir, sogutlerinin surgun uclarini budarsan onlari daha fazla dallanmiya yonlendirirsin. Su an fidanlarinin durumu supurge tarzina ve ya sarkik tarza uygun gibi gorunuyor. Topraga dikili sogutlerinin daha saglikli gelismesi gerekirdi. Sogut suyu seven bir bitki, belki toprak yapisi suyun koklere kadar ulasmasini engelliyor diye dusunuyorum. Fidancilara ugramak icin guzel bir mevsim, istediginiz gibi bonsaiye uygun fidanlar bulabileceginizi dusunuyorum. Size guzel bonsai calismalari diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Kelebek
Giriş Tarihi: 12-11-2007
|
Ali Bey söğütleri söylediğiniz gibi budayacağım.Sürürge tarzı bir çalışma yapmayı çok isterim. Bahçede ki söğütler dediğim gibi tam tersi bir durum sözkonusu. Söylediğiniz gibi topraktan kaynaklanan bir sorun olabilir. Fidancılarda harika fidanlar var gerçekten ben kendime 2 tane aldım. Ama söylediğim gibi makinam olmadığı için şu anda beklemedeler. En kısa sürede onları da paylaşacağım.Yarışmaya katılmak istiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-09-2008
|
sayın nilemir, söğütten bonsai yapma girişimini takdir ediyorum. önce benim aklıma geldi sanmıştım ama sen benden önce başlamışsın, tebrikler... bende 2 yıl önce bonsai merakı başladı. bunun için biraz internetten araştırma yaptım. kendime güvenim gelince bir fidanlıktan şimşir,yayılıcı ardıç, taflan fidanları aldım. ve cahil cesaretiyle vurdum satırı. (yani makası ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba bonsaiseven, hos geldiniz. Bircok bitkiden oldugu gibi sogutten de bonsai yapilabilir. Koklerinin cok cabuk buyumesinden oturu, belki her yil saksidan cikarip kok budamasi yapmak gerekiyor. Kok budamasini ogrendikten sonra o da sorun degildir. Daha onceki olumsuz bonsai denemeleriniz sizi yildirmasin sogut yaninda diger agaclardan da bonsailer yapmiyi denemelisiniz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|