![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Turunc ve Ali H.Ali/ konik ladin[Picea glauca]
Turuncla ayni gunlerde, 2007 ylinin, yilbasi kutlamalarindan sonra super marketlerde dusuk fitatla aldigimiz Konik ladin agaclarindan, binlerce kilometre uzaklarda ayri iki sehirde kardes bonsailer yapmiya karar verdim. Daha once benim de bu agacla hic bir calismam olmadi, o yuzden Turunc bana ben Turunca yardim ederek ve yaptiklarimizi burada paylasarak sizlere de bu agac hakkinda bilgi ve deneyimlerimizi aktarmayi uygun gordum, sanirim Turunc da bu konuda benimle ayni fikirdedir. Picea glauca uzerinde bir calisma yapmadan once bonsai satilan yerleri dolasip, bu cins ladinlerle hangi tarzda, bonsai yapildigina bir goz atmak istedim. Bu cins ladinlerde tek bir tarz gordum dik tarz, agacin buyume sekili ile de pek oynanmiyor. O yuzden Turuncla uzerinde cok fazla calisma istemeyen bir ladin cinsi sectigimizi dusunuyorum. Asagida konik ladinlerden iki ornek resim var. Turunc bunlara bakip bana tarz hakkinda dusunduklerini yaz belki calismalara ayni gunlerde baslayamayiz ama agaclar uzerinde calismalarimizi paylasirsak bir birimize daha fazla yardimci oluruz. Bir iki gun icerisinde ladin agaclarimin resimlerini buraya ekliyecegim. ladin.jpg ladin2.jpg Konik ladin [Picea glauca] |
![]() |
![]() ![]() |
|
|