agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Yarım Kalmış Bonsailer
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-01-2007, 11:51   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Turunc ve Ali H.Ali/ konik ladin[Picea glauca]

Turuncla ayni gunlerde, 2007 ylinin, yilbasi kutlamalarindan sonra super marketlerde dusuk fitatla aldigimiz Konik ladin agaclarindan, binlerce kilometre uzaklarda ayri iki sehirde kardes bonsailer yapmiya karar verdim. Daha once benim de bu agacla hic bir calismam olmadi, o yuzden Turunc bana ben Turunca yardim ederek ve yaptiklarimizi burada paylasarak sizlere de bu agac hakkinda bilgi ve deneyimlerimizi aktarmayi uygun gordum, sanirim Turunc da bu konuda benimle ayni fikirdedir.

Picea glauca uzerinde bir calisma yapmadan once bonsai satilan yerleri dolasip, bu cins ladinlerle hangi tarzda, bonsai yapildigina bir goz atmak istedim. Bu cins ladinlerde tek bir tarz gordum dik tarz, agacin buyume sekili ile de pek oynanmiyor. O yuzden Turuncla uzerinde cok fazla calisma istemeyen bir ladin cinsi sectigimizi dusunuyorum. Asagida konik ladinlerden iki ornek resim var. Turunc bunlara bakip bana tarz hakkinda dusunduklerini yaz belki calismalara ayni gunlerde baslayamayiz ama agaclar uzerinde calismalarimizi paylasirsak bir birimize daha fazla yardimci oluruz.
Bir iki gun icerisinde ladin agaclarimin resimlerini buraya ekliyecegim.

ladin.jpg

ladin2.jpg
Konik ladin [Picea glauca]

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025