![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2006
|
Doğu Ladini ile bonsai denemesi
Doğu Ladini (picea orientalis) ile bir deneme yapıyorum,bu fidan tahminen 13 yasında, ben 3 yıldır üzerinde çalışıyorum,doğu ladini çok yavaş gelişen ve çok güzel forma sahip dayanıklı bir bitki,bonsai için uygun olduğunu düşünüyorum. İlk denemem ile biraz dalga geçilse de çalışmaya devam ediyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir ağacın var ![]() Alt dalları yere doğru eğerek tellersen daha yaşlı bir görünüm elde edebilir ve uç alımlarıyla formunu üçgen bir hale getirsen çok daha güzelleştirirsin. Tepelerde yaptığın uç almalar burada daha kısa aralıklarla dallanmasını sağlar. Bunu yaparken gövdenin alt kısımlarındaki dallarına dokunmazsan buradaki dalların gelişmesini ve büyümesini sağlayarak sağ alt taraftaki dala üçgene ulaşma imkanı verirsin. Daha hızlı gelişmesini istiyorsan geniş bir saksıya koymanda fayda var. Kolay gelsin ![]() bon1fm21.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim, tavsiyeleriniz doğrultusunda gelişimini yönlendirmeye çalışacağım. Fikrim değişti biraz, böyle destek görmek diğer 69 bonsaimin fotoğraflarını yollamama sebep olabilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Yıllar önce beykoz da bir fidanlığa sevdiğim bir büyüğümün ziyaretine gittiğimde ona bir doğu ladini bonsai hediye etmiştim,fakat orada bulunan (...) kişisi "bu ne? osmanlı bonsaisi mi ,ehehe" şeklinde biraz gülmüştü, eğer yolunuz Anadoluhisarı taraflarına düşerse orada kendileriyle ufak bir sohbet yapabilirsiniz. Ben de buna çok sevinirim tabi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
![]() Öncelikle güzel bir başlanğıç lakin. Bonsaide 60 derecelik acı cizen bir üçgen estetik açıdan pek hoş karşılanmaz. Bu yüzden 2 fotoğrafdaki gibi bir açı cizer iseniz daha göze hitap edileçeğine eminim. Ağaçın yaşının zaten bir önemi yok. Sebebine gelinçe bonsaide temel esas oran ölçü küçültme mantığı ile geç bir fidanda **** bitkide yaşlı bir ağaç oluşturmakdır. gelelim diğer konuya doğadaki yaşlı ağaçlarda gövde ile daları arasında açıklık vardır bu bölgelerde yaprak **** sürgün bulunmaz.Yani oran ölçü olayı. Bu yüzden gövde ile dal aralığını açmanız hoş olçakdır. Ve yaşlı ağaçlarda dallar genelde yere doğru uçlarından aşağı doğru sarkarlar. Ben ağaçınıızn olması gerektiği formu kendime göre bu şekilde yorumladım. Ama daha bir çok şekle ve forma sokula bilir. Çalışmalarınızda başarılar diilyorum. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
ilginize teşekkür ederim,yaş ile ilgili söylediklerinize katılıyorum mesela 50 yaşında bir doğu ladini bonsai pek de göze hoş görünmüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|