![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Resim arşivi çok işe yarıyor. Sen dedikten sonra 100 kadar foto yükledim netten. Şimdi ağacıma benzeyen bulup benimkinin fotosuna uygulamaya çalışıyorum. Saol albiza. Son numara çok hoş zarif.. Çalışmalarında kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Albiza kutlarim calismalarin guzel gidiyor, Mazi calismanda ne kadar ugrastigin acikca goruluyor. boyle bir ugrastan sonra soyle geriye cekilip agaca bakmak guzel oluyor deyilmi? Musade edersen mazi icin benimde soyleycegim bir iki sey var. Celebi tarzi disinda, bonsaideki dal dizimlerinde dallar hic bir zaman birbiri ile kesismemeli, mazidaki kuru dallar agacin bazi dallari ile caprazlama kesisiyor ve bu da agacinin estetigini olumsuz etkiliyor. Simdi deyilse bile ileride bunlari duzeltmen gerekecek[kuru dallari kisaltarak yapabilirsin]. Bir de agaclarin ice donuk kivrimlarindan dal cikmamasina dilkkat etmelisin. Bonsai yapiminda senin ve herkesin, bonsaileri diledigi gibi olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2005
|
Ali Hocam çok teşekkürler bilgiler için.Sizlerin katkıları ile öğrenmeye çalışıyorum.Dediğiniz gibi ,karşısına geçip bakmak veya bonsailerle uğraşmak bana büyük haz veriyor.Moralim bozulduğunda gidip onlarla uğraşmak beni rahatlatıyor.(Bonsaireef e sormak lazım,bonsailerin etken maddesinde Pasiflora filan var mı).Ama daha henüz yolun başında olduğumun da farkındayım.Lütfen bu tür eleştiri ,bilgi ve önerilerinizi bizimle paylaşın ki biz de kendimizi geliştirebilelim.Merakla sitede sizden gelen yazıları bekliyor ve okuyorum. Porsuk ile ilgili önerilerinizi de bekliyorum.Birde Pinus mugo onda da sizden yardım talep edeceğim. Önerilere görede kuru dallarda kıasltmalar yapacağım.Umarım dediğiniz gibi yapabilirim Selamlar! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2005
|
Pinus mugo resimlerde bunlar .nasıl bir şekil vereceğime tam karar veremedim.Kafamda bir kaç alternatif beliriyor ama sizlerden gelecek önerilerle belirleyelim istiyorum.Malum değerli bir ağaç, yanlış budama yapmak istemiyorum.Selamlar mugo.jpg mugo1.jpg mugo3.jpg mugo4.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|