agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yapılacak İşler Takvimi (https://www.agaclar.net/forum/yapilacak-isler-takvimi/)
-   -   Sebze-Meyve-Çiçek Üretim Takvimi (https://www.agaclar.net/forum/yapilacak-isler-takvimi/7204.htm)

ozgurbilgin 13-05-2010 14:57

Bu dönemde tohumdan ekilebilecek süs bitkileri, çiçekler hangileridir acaba?

nadi çevikkol 11-11-2010 12:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi suzan7 (Mesaj 293877)
Arkadaşlar,
Bu başlık bu işin acemisi olan kişilere ,benim gibi evde,terasta,balkonda,veya bahçede çiçek sebze yetişirecek arkadaşlara yardımı olur diye ekledim.
Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa, herkesin yararlanacagını düşünerek açmıştım.
Örnegin, kapalı balkonlarda Ekim ayında sebze ve çiçek tohumlarını filizlendirirsrk yazın başonda çiçek ve sebze alabilir miyiz?
Bu gibi konular bize yol gösterir sanırım.
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

merhaba arkadaşlar sitedehassoman arkadaşımız demişki 27 kasımdaağaçlara su yürüme zamanı demiş oysa bende saatli maarif takviminde kasımın 29u ağaçlardan suyun çekilme zamanı diye yazıyor acaba hangisi doğru bu konulardan uzak birisi olarak öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkür ederim

ercanuyar 26-11-2010 16:00

sebze ekim tarihleri

yeni başlayan biri olarak hangi sebze tohumlarının hangi mevsimde ekileceği konusunda bilgiye ihtiyacım var teşekkürler

canannuman 27-06-2011 10:46

Çorlu Yenice de ortalama 30-40 m2 lik bir ufak bir yerde Temmuz, Ağustos, Eylül gibi sebze tohumu veya fidesi eksem sebzeleri tarlada ekip bırakmış gibi bıraksam (Malum yazlık yer ve tekrar dönemem) ama hasadını en erken 4-5 ay sonra yani Mart Nisan gibi geldiğimde toplasam olabilirmi yoksa hepsi kartlaşmış mı olur acaba,

Mesela Temmuz ayında okuduklarımdan anladığım kadarı ile, Kısa ömürlü bitkilerden salatalık sakız kabağı fasulye mısır eksem hasadı ne zaman olur? eylülde toplayabilirmiyim?

Birde ağustos eylül ayı gibi kışlık sebzelerden Marul, Ispanak, Havuç ve kışlık turp tohumları, Lahana, Brokoli, Kereviz pırasa ve karnabahar eksem sonra kışın kendi hallerinde kalsalar mart,nisan gibi gidip sebzelerimi toplayabilirmiyim?
(Brokolinin ilk tepe çiçek kafasını kesmem mümkün olmasa sonra kendisi ölüp yanlardan tekrar çiçek verirmi kendi halinde bırakınca) Yani tepedeki çiçeği ellemeyince yandan sürgün verip ben Mart nisan gibi gittiğimde bulabilirmiyim sebzesini.
Göbek marul iple bağlanır diye duydum böyle bir şey varmı?

Çok teşekkürler şimdiden akıl verenlere,
Saygılar.

Acemiwebci 24-10-2011 18:24

16 Ekim 2011 tarihi itibarıyle "balkon bahçe"me 9 adet sarımsak dişini 2-3 cm derinliğe diktim ve güzelce suladım. Bir kenarına da nane fidesi diktim. Bakalım ne olacak ?
Balkon bahçe: 1 mt uzunluğunda 30 cm genişliğinde ve yine 30 cm derinliğinde uzunlamasına plastik bir saksı :)
Balkona en az 3 tane (hatta 4 adet) koymayı planlıyorum. Böylece küçücükde olsa bir bahçem olacak...:)

m24860 06-07-2012 10:12

izmirde sebze bahçesi

İzmir de arazi aldık,her türden sebze ve meyve yetiştirmek istiyoruz ,neyi,nezaman ekmem lazım?

keyfibahcem 07-07-2012 20:38

....

temmuz ve ağustos ayında tohumu ekilen süs çiçekleri nelerdir.Şimdiden teşekkür ederim..

noktagida 09-07-2012 16:42

sebze tohumlari

7 ayda bahçeme tohum olarak ne diksem

dalya35 03-11-2012 10:37

mevsimine göre sebze ekim zamanları

Merhaba arkadaşlar... Sebze tohumlarının ve fidelerinin hangi aylarda ekilmesi gerektiği ile ilgili bilgi veren bir bölüm varmı? Böyle bir çizelge hazırlanırsa çok faydalı olacağına inanıyorum. Konu hakkında bilgisi olan varsa ve böyle bir çizelge oluşturulursa benim gibi acemilere çok faydalı olacağını düşünüyorum saygılarımla..

TaşevliBahçe 03-11-2012 10:58

Burada aylara bölünmüş şekilde açıklama yapılmış .

dalya35 03-11-2012 11:39

Re: v

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1041584)
Burada aylara bölünmüş şekilde açıklama yapılmış .

İlginize teşekkür ederim okudum ancak, bir çizelge oluşturulsa, mesela Ocak ayında fasulye tohumları ekilir. Martta fasulye fideleri toprağa ekilir gibi ... Bu her sebze ve çiçek için ayrı çizelgeler oluşturularak yayınlansa herkes için çok kolay bir takip formu olur...

dalya35 03-11-2012 11:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aybala (Mesaj 44479)
Baklagiller Tarım Takvimi

OCAK
- Bakla ekilecek tarlalarda , toprak hazırlığı ve ekim yapılır.
- Nohut , mercimek ve fasulye ekimi yapılacak yerlerin sürümü yapılır.
ŞUBAT
- Nohut , mercimek ve fasulye ekilecek yerlerin toprak işlemesine devam edilir.
MART
- Baklaların çapası yapılır.
- Nohut, mercimek ve fasulye tarlalarının ikinci sürümü yapılır.
- Nohut ve mercimek ekimine başlanır.
NİSAN
- Yeşil bakla hasadı yapılır.
- Nohut, mercimek ekimine devam edilir. Fasulye ekimi başlar.
MAYIS
- Yeşil bakla hasadı yapılır.
- Nohut ve mercimek tarlalarında ot alma işleri yapılır.
- Fasulyelerin ilk çapası yapılır.
HAZİRAN
- Hasadı yapılan bakla tarlaları temizlenir ve sürülür.
- Mercimek hasadına başlanır.
- Fasulyenin ikinci çapası yapılır.
TEMMUZ
- Mercimek hasadı yapılır.
- Nohut hasadı başlar.
- Fasulyelerde sulama yapılır.
AĞUSTOS
- Mercimek ve nohut yerleri sürülür.
- Hasat sonu sürümleri yapılır.
EYLÜL
- Fasulye hasadı yapılır.
- Baklagil yerleri sökülür.
EKİM
- Fasulyenin hasat ve harmanı tamamlanır.
- Baklagil yerlerinin sürümüne devam edilir ve kışlık ekimler için hazırlanır.
KASIM
- Bakla ekimi için toprak hazırlığı yapılır.
ARALIK
- Bakla ekimi başlar.

İhsan ASLAN

İşte anlatmak istediğim bu çizelgenin daha kapsamlı olanı...

bsrkdg 19-05-2013 15:15

gerçekten çok yararlı bir başlık olmuş teşekkürler

murathut 22-10-2014 01:00

merhaba
böylesi değerli bilgileri paylaştığınız için herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
benim gibi sürekli tohum satın alıp acaba ne zaman ekilir diye düşünen tohumları zamansız ekip çürüten başarısız bireyler için gerçekten çok faydalı teşekkür ederim

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025