![]() |
Bu dönemde tohumdan ekilebilecek süs bitkileri, çiçekler hangileridir acaba?
|
Alıntı:
|
sebze ekim tarihleri
yeni başlayan biri olarak hangi sebze tohumlarının hangi mevsimde ekileceği konusunda bilgiye ihtiyacım var teşekkürler
|
Çorlu Yenice de ortalama 30-40 m2 lik bir ufak bir yerde Temmuz, Ağustos, Eylül gibi sebze tohumu veya fidesi eksem sebzeleri tarlada ekip bırakmış gibi bıraksam (Malum yazlık yer ve tekrar dönemem) ama hasadını en erken 4-5 ay sonra yani Mart Nisan gibi geldiğimde toplasam olabilirmi yoksa hepsi kartlaşmış mı olur acaba,
Mesela Temmuz ayında okuduklarımdan anladığım kadarı ile, Kısa ömürlü bitkilerden salatalık sakız kabağı fasulye mısır eksem hasadı ne zaman olur? eylülde toplayabilirmiyim? Birde ağustos eylül ayı gibi kışlık sebzelerden Marul, Ispanak, Havuç ve kışlık turp tohumları, Lahana, Brokoli, Kereviz pırasa ve karnabahar eksem sonra kışın kendi hallerinde kalsalar mart,nisan gibi gidip sebzelerimi toplayabilirmiyim? (Brokolinin ilk tepe çiçek kafasını kesmem mümkün olmasa sonra kendisi ölüp yanlardan tekrar çiçek verirmi kendi halinde bırakınca) Yani tepedeki çiçeği ellemeyince yandan sürgün verip ben Mart nisan gibi gittiğimde bulabilirmiyim sebzesini. Göbek marul iple bağlanır diye duydum böyle bir şey varmı? Çok teşekkürler şimdiden akıl verenlere, Saygılar. |
16 Ekim 2011 tarihi itibarıyle "balkon bahçe"me 9 adet sarımsak dişini 2-3 cm derinliğe diktim ve güzelce suladım. Bir kenarına da nane fidesi diktim. Bakalım ne olacak ?
Balkon bahçe: 1 mt uzunluğunda 30 cm genişliğinde ve yine 30 cm derinliğinde uzunlamasına plastik bir saksı :) Balkona en az 3 tane (hatta 4 adet) koymayı planlıyorum. Böylece küçücükde olsa bir bahçem olacak...:) |
izmirde sebze bahçesi
İzmir de arazi aldık,her türden sebze ve meyve yetiştirmek istiyoruz ,neyi,nezaman ekmem lazım?
|
....
temmuz ve ağustos ayında tohumu ekilen süs çiçekleri nelerdir.Şimdiden teşekkür ederim..
|
sebze tohumlari
7 ayda bahçeme tohum olarak ne diksem
|
mevsimine göre sebze ekim zamanları
Merhaba arkadaşlar... Sebze tohumlarının ve fidelerinin hangi aylarda ekilmesi gerektiği ile ilgili bilgi veren bir bölüm varmı? Böyle bir çizelge hazırlanırsa çok faydalı olacağına inanıyorum. Konu hakkında bilgisi olan varsa ve böyle bir çizelge oluşturulursa benim gibi acemilere çok faydalı olacağını düşünüyorum saygılarımla..
|
Burada aylara bölünmüş şekilde açıklama yapılmış .
|
Re: v
Alıntı:
|
Alıntı:
|
gerçekten çok yararlı bir başlık olmuş teşekkürler
|
merhaba
böylesi değerli bilgileri paylaştığınız için herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim. benim gibi sürekli tohum satın alıp acaba ne zaman ekilir diye düşünen tohumları zamansız ekip çürüten başarısız bireyler için gerçekten çok faydalı teşekkür ederim |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025