![]() |
çakşır yemegi
5 Eklenti(ler)
arkadaşlar,bu çakşır otunun birzehirli,bir zehirsiz türü varmış,bu çogu avrupa,özellikle,fransız mutfagında çok faydalı ve tüketilen bir cinsmiş,dogudada bir türü yaprakları,haslanıp,suyu süzülüp,pişirilip,yeniyor,ve van otlu peyniri yapılıyor,bizim marmarada olan bu türün resmini yayınlıyorum,bunu yiyen varmı,zehirlimi,degilmi,daha önce bitkinin ismini,sormuştum,ama nette bilgi var,ama karışık,ferula communis diye adı geçiyor,dev rezenede deniyor,işte resimleri.....
Eklenti 431706 Eklenti 431707 Eklenti 431708 Eklenti 431709 buda doguda helis diye tabir edilen ot.... Eklenti 431710 |
3 Eklenti(ler)
bunlarda yemeginin yapıldıgını gösteriyor,ama nedense net bir bilgi bulamadım...
Eklenti 431713 Eklenti 431714 Eklenti 431715 |
doguda,bu çakşırın yemegi yapılıyormuş,siirt,hatay,erzurum bölgesi,gibi,adı çasır diye geçiyo,kızartma,salamura,tursusu yapılan bu yemegin,toplanış yöntemi,pişirme yöntemi,kaç kere haslanır,nasıl yenir,tarifini,bekliyorum,yöredeki,abilerimizden,b ir paylasım yapabilirlerse çok sevinirim,yaprakları yeniyormu,sadece dalımı yeniyor,haşlanıp,çok faydalı birçok hastalıga derte deva olan çakşırın,zehirli,zehirsiz,türleride varmış,bi paylasabilirseniz ,çok sevinirim,ilk 2-3-4 resimdeki,çakşırlar bizim marmara bölgesine ait,digerleri internetten dogu yöresine aittir,yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden teşekkürler.....
|
Aynı bitkiden söz ediliyorsa, bakınız. Çâşırlı Bulgur Pilavı
|
Alıntı:
o sebepten,yene yenmeyen türlerini soruyorum,mesela,2-3-4 resi,mler yolladıgım,bizim,burda marmarada yetişen çakşır,ferula communis diyor,zehirlimi,degilmi,bilemiyorum,cakşırında erkegi,dişisi,zehirli,zehirsizi varmış, bu yüzden sordum...... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025