![]() |
günceldir,
|
Bahar gelipte sap çıkatıp kartalmadan yemeğini yiyecekler yesin, turşusunu kuracaklar kursun.
|
bu ot egede igdelik diyorlar o otmu acaba eger oysa bizim burda çok var turşusu nasıl yapılıyor acaba
|
Ölçüleri tam bilemiyorum ama su+sirke+tuz haliyle sarmısak, klasik turşu gibi, turşu için temizlemek biraz zahmetli olsada yemesi güzel oluyor.
|
kaz ayağı salatası
malzeme: yarım kilo kaz ayağı (mesaj 30 sıradaki maydonoza benziyen ot) 1 tane limon 1baş sarımsak biraz tuz yarım çay bardağı sızma zeytinyağı Yapımı:kaz ayağı ayıklanır kök kısımları kesilir, daha sonra doğranır ,beş altı kere yıkanır bu arada tencerede kaynamakta olan suda biraz dirice haşlanır, sonra soğuk suda bekletilir , suyu süzülür sarımsaklar biraz tuz ile havanda dövülür, limon ve zeytinyağı ilave edilerek bir sos yapılır, haşlanan kaz ayağı ile sos iyice karıştırılır, servis tabağına alınır. |
Alıntı:
elimdeki kitaptan latince isim,ve faydalanmak için bilgi verreyim,yörenizdeki bitkiye siz bakarak karar verin, familyası .geraniaceae kayıtlı tür sayısı.25 1-erodium ciconium kocakarı ignesi saat çiçegi pişirilerek yenir... 2-erodium cicutarium ignelik,leylek gagası,çobaniğnesi.... genç meyveler yenir... yapraklar haslanır yenir... 3-erodium malacoides dönbabadön genç sürgünler pişirilir.... 4-erodium moschatum dönbabadön,leylek gagası,ignelik otu pişirme haslama ve börek yapılır.... alıntıdır,ignelik türleri,bilginiz olsun.... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025