![]() |
|
![]() |
#38 |
Doğadelisi
|
HODAN İLE YAPILAN DEĞİŞİK BİR YEMEK SÜTLÜ HODAN: Öncelikle hodanları fazla hırpalamadan iyice yıkayalım..Kaynayan suda sap kısımları hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp soğuk suyun içine alalım ve süzelim..çicekleri çok kolay dökülüyor ben onlarıda toplayıp yemeğe kattım ama süsleme için çok güzel bir görüntü olabilirdi o zaman aklıma gelmedi..... Malzemeler: Hodan soğan süt un yumurta Hazırlanışı; Öncelikle yemeklik doğranmış 1 ad.orta boy soğanı sıvıyağda kavuralım..Ayrı bir kapta 1 yemek k.tepeleme un, 1 ad.yumurta ve 2 sb. kadar sütü çırpalım..Kavrulan soğana ilave edip kaynatalım kıvamı çok koyu olmasın gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz..Üzerine doğranmış 250-300 gr. kadar hodanları tuzunu baharatını ilave edip karıştırarak pişirelim.... Afiyet Olsun.. Kaynak:eylulden.blogcu.com/ |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
hıyar otu, neşe otu, sığırdili, turşu otu, zembil çiçeği |
|
|