![]() |
tarla fareleri zeytin ağacının köklerine zarar verirmi nasıl bir önlem almak gerekir
|
Tarla fareleri aşırı üredikleri zaman,diğer ekili alanlara olduğu gibi genç meyve fidanlarında da zarara neden olablir. Kabuklarını kemırerek fidanların kurumasına neden olur.Tarla farelerinin doğal düşmanları yoluyla kontrol edilmesinin yanında bazen iklimin de fare populasyonunun kontrolunda etkili olduğu söylenir.Kış aylarında yoğun sisin farelerin ölümüne neden olduğu halk arasında anlatılır.En iyi mücadele doğal yolla olanı ancak başedilemez ise de mecburen başka yollara başvurmak kaçınılmaz olacaktır.Bir çiftçimiz egzoz gazıyla doğal hayata zarar vermeden netice aldığını açıklamıştı ve medya da bunu duyurmuştu.Doğal yolların dışındaki mücadele bireysel değil toplu olarak yapılmalıdır.
|
arkadaşlar son yıllarda fare sayısı iyice arttı çiftlikte evede girdiler fare gördüğüm zaman tüylerim diken diken oluyor hiç yoktan evden uzaklaştırabilmenin bir çaresi varmıdır?
birde bazı cihazlar varmış ultrasonik ses yayan bu cihazlardan kullanan arkadaşlar varmı bilgilendirir iseniz sevinirim teşekkürler... |
|
Ben mücadeleden bıktım.
|
Bence doğal alanlarda ve kentlerde yaşayan tüm hayvanları, börtü böceği yok edelim. Dünya sadece insanların olsun, insanlar yaşasın. Baksanıza semavi dinlerde filan da tebliğ ediliyor ya; Evren insana hizmet için yaratılmış. Hem zaten böcekler ve fareler çirkin-pis yaratıklar. Hem estetik bile değiller.
Ayrıca 7 milyar ürediğimiz yetmez. Bence en azından 100 milyar nüfusa ihtiyacımız var. Hele Türkiye' de 3 çocuk yetmez beşten aşağı ürememeli. Mesela geçen hafta Şile' de denize gittim. İnanır mısınız denizde yeterince insan yoktu. Sadece 2 metre yakınıma kadar insanlar doluydu. Halbuki en azından 1 metre arayla denizi doldurursak boğulma riskimiz de ortadan kalkar. Hem beslenmek için gerekli tarım alanları da çok fazla. Bu kadar fazla olursa alimallah fazla yer obez oluruz. Obezitenin sebebi bu değil mi? Yoksa farklı mıydı? Aman neyse mühim değil. Bakın hala maden ocağı açılmayan ormanlarımız, tarlalarımız, denizlerimiz filan var. Korkuyorum, bu ormanlar kaldıkça '' tilkiler'' filan üreyecekler. Dağları-tepeleri maden için oyup düzleştirmedikçe yırtıcı kuşlara yuva sağlanmış oluyor. Devlet acilen bu tehlikeli gidişe son vermeli. Bir de bu belediyeler şehrin içinde, kaldırımlarda filan ağaç dikiyorlar. O ağaçların kuruyan yaprakları ne kadar kirletiyor çevreyi sizin haberiniz var mı? Ben çok rahatsız oluyorum mesela. Kaldırımlarda çöp koyacak yer bile kalmıyor. Bir de şu vejeteryan denilen marjinal tipler var. Et yemiyorlarmış. Neymiş efendim '' doğada canlılar birbirini yermiş ama hapsetmeden, işkence uygulamadan, ihtiyacı kadar avlanıp yerlermiş. İnsanlar ise daha doğmadan berbat mandıralara tıkıp, berbat hava-ısı koşullarında tutuyorlarmış, sürekli kötü muamele ediyor öldürürken bile acımasız yöntemler uyguluyorlarmış'' Geçiniz efendim geçiniz. Acı çektirmeden beslenen-kesilen hayvanın etinden tat mı alınırmış. Hele o basit köylüler eskiden hayvanlarını çayırda, bahçede serbestçe yetiştirmiyorlar mıydı ona ifrit oluyorum. Sen hayvanın, 2 metrekare alan dışında dolaşmasına izin verirsen kilo alabilir mi be kafasız! Temiz havayı ne yapacak? Nefessiz kalıp ölmesin yeter. Hayvan o zaten, bana et deposu olsun diye yaratılmış. Bunların bebek olanlarını(kuzu-dana-piliç) yemek lazım bilhassa. Sütten bile kesmeden yemeli ki daha bir leziz olsun. Duygusal-romantik asosyal tipler efendim bu tipler. Bunları da yok edeceksin aslında, en azından hapse filan tıkmalı. Bakın starwars diye bir film var. Tüm gezegen şehirlerle, binalarla kaplı. Tek bir yeşil alan kalmamış. Nasıl bayılıyorum o gezegene anlatamam. Ne güzel, orda ne fare ne böcek derdi olmuyordur. Hep birlikte el ele verip, böyle günler görmemizi nasip et yarabbi! |
Alıntı:
Bu arada belediyelerde tanıdığı olan site üyelerinden bu katliamları önlemek için yapabileceklerini yapmalarını rica ediyorum.Çünkü umurlarında olmuyor.Belki işgüzer bir yönetici sadece belediye ekibine hayvanların çaresine bakın diye emir veriyor ve cahil bir belediye çalışanı kendince böyle bir yöntem uyguluyor.Bence o katliamın ve insanların hayatını tehlikeye atanların en tepeden aşağı sorumluluğu var |
merhabalar.fransada küçük bir bahçesi olan yeğenim fare mücadelesini şöyle yapmış.cam olmak kaydıyle kola ve gazzoz şişelerini anlara 45 erece açıyla toprağa kapağı açık 20 şer m. arayla gömmüş. rüzgarda ıslık çalan şişeler kulakları çok hassas olan fareleri kaçırıyormuş. ilginç geldi ben deniyecem. sizde deneyin .paylaşalım.emeğinize saygılar.
|
bu yaz aniden çıkan ve seri hareket eden renga renk yılanlar yüzünden neredeyse bahçeye girmeye korkar olmuştuk. Atmaca, Baykuş tarzı kuşlarda mevcut kedide çok ama fare daha çok.
|
Alıntı:
|
Demek oluyorki Doganın kanunu değiştıremiyoruz.Atom bombası yapan teknoloji,Birini yaparken birini yok ediyor.Tıpkı yabancı otları yok edelim diye Ne kadar zehir varsa bağ bahçe tarlalarımıza attık.Yılanları alıçı kuşlarıda bilmeden zehirleyip öldürdük.Meydan farelere kaldı.
Süper devlet dediğimiz ABD zehirle tuzakla bu işi başaramamışki.Nihayet Yılan ve Alıçı kuş üretme çiftlikleri kurmuş.Yani tabiattan zehirliyerek aldığımız canlılarını geri istiyor. Bence Diğer uğraşmalar teferruat. |
konunun çözümü tamamen yılanların yaşatmak bence
|
Evet .Zira bu fareler İstanbul da Lağım deliğinden çıkıyor derlerken,Bizler Anadoluda gülüyorduk.İstanbullunun haline.
Şimdi ise Anadoluda Dağ taş fare oldu.Benim bahçe içindeki eve her gün bir iki tane giriyor.Mücadele şeklim. Tuzakla.Fareye attığım zehiri bahçedeki küçük serçe kuşlar ve tavuklar yiyor.Onun için tuzakla mücadele ediyorum. |
Tarla Fareleri.
Kısa kuyruklu ve tıknaz yapılı sevimli hayvancıklar. Tombik ve pırıl pırıl gözleri. Çalışkanlar, aynı zamanda sıcakkanlı bu hayvancıklar bir zaman sonra insanlara alışıyorlar.... Tabi farkında olmadan çevreyi kazıp istedikleri gibi düzenliyorlar.
Isparta'nın Kozluca Köyü Taşoluk mevkiinde mesirelik alanlarda rastladım onlara.... Yuvalarının pek çok koridorları var ve diğer komşularıyla bağlantılı. Kış gelince yuva girişlerini tamamen tıkamak yerine ağaç yapraklarını rulo yaparak kapatıyorlar. Böylece hava dolaşımı kesilmemiş oluyor. Yaz boyunca tarım alanlarından ve çevrelerden erzak topluyorlar ambarlarına...:)) Çiftçilerimize zararları olmuyor değil hani.... FARELER - MAUSE - MICE - YouTube |
1 Eklenti(ler)
|
Yahu ne kadar tezat ne kadar çelişkili yaşıyoruz. Aydında marul tarlalarında geçen sene 8 engerek ölduruldü. Engerek fare yiyen bir yılan. Neymiş ısırıyormuş. Engerek yılanını gündüz görmek çok düşük bir ihtimaldir kaldı ki çok çok yavaş bir hayvandır. Neyse gidip farenin avcısını. olduruyor sonra da aboo fare arttı diyoruz. Allah aşkına!!!!!
|
1 Eklenti(ler)
Bu sevimli dostumuzu da geçen yaz dayımın güvercin yemlerinin arasında bulmuştuk...bir tarla faresi değil galiba...dayım da fındık faresi olduğunu söylemişti...ne kadar doğrudur bilemem tabi :)
Eklenti 330386 |
Bahçemde bu sene çok fazla fare artşı olmuştu. Kar yağdığında fidanları yer dediler. Ziraatçıya özellikle sorarak aldım zehiri badem şeklinde mavi renkli. Kar yağdığında deliklerine attım kapadım. Ikinci hayvana etkilimi diye bişey olmaz dedi. Bugün bahçemde ölmüş tilki buldum. Çok üzüldüm. Alıştırmıştım bahçeye. Acaba 20 gün önce attığım zehirden yiyen farelerden midir yoksa başka nedenden mi? Karın kısmı parçalanmıştı. Birimi vurdu acaba. Bu konuda nedersiniz? Ziraat mühendisi bişey olmaz demişti.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim kedilerim bahçede fare bırakmadı. Bahçede fare kalmayınca, komşu tarlalara gitmeye başladılar. Korkuyorum, ya orada da kalmaz ve çok uzaklaşırlarsa :S
|
inşallah bizim bahçeye gelir.
|
Alıntı:
|
Doğal denge bozulunca bozan kişi bir şeyler yapmaz ise eski dengeye kavuşmak biraz zaman alıyor
O nedenle bilimsel çalışmak lazım. *Eğer zehirli yem kullanılmak gerekiyorsa (Ben bu yöntemi hiç sevmiyorum) Zehirleme yapılan alandan ölü fareler toplanarak mutlaka yakılmalı Doğada zehir bırakılmamalı Zehirlenmiş hayvanların düşmanları tarafından tüketilmesine engel olunmalı *Sadece farelerde etkili zehirler var biraz pahalı ama bunlar kullanılmalı *Doğal düşmanlarının üremeleri teşvik edilmeli ya da doğaya bırakılmalı Aslında hiç müdahale olmasa doğa kendi dengesini koruyor ama biz doğa parazitleri bi türlü üstünde yaşadığımız yere saygı duymayı öğrenemiyoruz |
Benim bahçede yılanlar fareleri hallediyor.fareye zehir atmayın oralarda otlayan veya fare yiyen hayvanlar zehirli hayvanı yerse kötü sonuçları oluyor.bahçenizde zehirsiz yılan dolaşıyorsa kodmayın sevinin zehirli özellikle engerek görürseniz biraz kükğrt serpin yılan akrep gelmez lakin fare çoğalır.zehirli yılan varsa kükürt kokusunu sevmez.
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025