![]() |
|
|
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Toprağa ve çevreye verilen zararın bedeli.
Alıntı:
Arkadaşlar müslüman bir anlayışı içinde bu canlının yaşamasının bir anlamı olmadığı gibi faydalarınıda anlamakta zorlandığımızdan, yaratanın ben her canlıyı sizlere hizmet için yaratttım, ilahi anlamı olsada insanımızın araştırmadaki zaafı yüzünden, cennetten bir köşe durumunda olan vatanımızın kıymetlerindeki güzellikler birer birer tükenerek canlılar için yaşanmaz duruma düşmektedir. Cennetten bahsedilirken hep yeşillikler ön planda olduğu düşünüldüğünde, bu yeşilliklerin oluşumundan bahsederek açıklamalarımız anlam kazansın, orman varlığı en güzel yeşili tarif edeceğinden bu varlığın doğadaki oluşumunda domuz dediğimiz bu mubarek canlının devreye girmekte ve bu canlının azı dişlerinin ağaç köklerini çapalama havalandıma görevi içinde gelişmiş olduğunu kabul edebiliriz. İnsanımızın ormanlara karşı yıkıcılığı karşısında dumuz canlısının ormanlara katkısının yetersizliği ile ormanlar tükenmiş ve bu canlının yaşamının buralardan sağlanma imkanları tükenmesiyle yaşamını idamesi olarak insanlardan çıkarmayı sağlamak bu canlının en doğal hakkı olmaktadır. Bilim insanları bu canlıları koruma amaçlı milli parklar oluşturma başarısını gösterirken doğal çeşitliliğe olan önemi belirterek, cenneti dünyada kurmanın yollarını bulmuşlar, bizler doğayı bozmak için adete paylaşımlarda yarışır durumlar içinde görmek beni bir doğa sever olarak müteesir etmektedir. Bizlerdeki sorunlara çözüm anlayışındaki mantık, bir pire için yorgan yakılması üzerine işlemektedir, bizler bu anlayışla doğamızı tahrip etmekten öteye gidemeyiz, açıklamalarıma son vermeden önce çevresel bir deyişle bağlıyorum. Dünya bize babalarımızdan miras kalmadı! bizler onu çocuklarımızdan ödünç aldık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2009
|
Alıntı:
Vahşi hayvanlar için vakfiyeler kurarak kimine kışın yiyecek olarak et ve ot veren, hasta hayvanlar için hastaneler yapan, zaruret haricinde mutlak olarak avcılığı yasaklayan bir islam anlayışı mı yoksa kendine müslüman diyerek komşunun anından çalmayı marifet sayanları mı kastediyoruz ? Sizinde ifade ettiğiniz gibi Ayetlerde hayvanların ve bitkilerin bizlerin hizmetinde olduğu, haddi aşmamamız gerektiği vb. birçok noktada uyarılıyoruz ama ne yazık ki anlamıyoruz... Anlayışınız için şimdiden teşekkürler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Bilim anlayışıyla araştırmak.
Alıntı:
bu sözünüzle neyi ima ettiğiniz anlamıyorum, bu anlalayış bilimsellikten uzak metafizik bir yaklaşım, bu yaklaşımla olayları yorumlayamayız, vede burası da yeri olmasa gerek. Ben islam anlayışından bahsetmedim, müslüman anlayışının zaafından bahsederek konuyu yorumladım. Sizinde benim yorumumu bilimsellik içinde yorumlarsanız, doğmalara bağlı müslümanların düştükleri aczi anlıyarak yaradanın yarattıklarına karşı hoş görüşünde eksik anlayışın uyarılıyoruz ama ne yazık ki anlamıyoruz safında durmazdınız. Beni bir doğa sever olarak algılamanızı, doğada zararlı dost canlı anlayışımda olmadığımı yaradana saygı olarak onun yarattıklarını kendi yaşamımla özdeş olarak kabul eden anlayışınız için şimdiden teşekkürler. Düzenleyen epsody : 10-03-2011 saat 18:49 Neden: kelimede düzeltme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Domuzun neden mübarek olduğunu anlayamadım! Çapa yaptığı için mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-12-2010
|
turf
Turf mantarını öğrenmenizi öneririm... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bi tutum daha çok hoşuma gitti. Açıkçası sorun bizde. Biz gidip onların yaşam alanlarını işgal ediyoruz sonrada onlardan şikayet ediyoruz. Uzak tutmaya çalışmak en iyisi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|