![]() |
ilk taşındığımızda bahçe ayrık otlarıyla kaplıydı çim biçme makinasıyla yüzey temizlendi. kedilerden dolayı pire salgını olmasın diye bahçeye diatomik kedi kumu bazen bentonit kedi kumu serpiştiririrm elimle senede bir iki kere. bahçede düzenli otlar biçilir. yağmur suyundan gelen minearllermi bu kumlarmı bilmiyorum hiç ayrık otu yok fakat değişik ve yemyeşil otlar mevcut. bahçemizin çimi onlardan oluşuyor.
not:ayrık otuyla mücadelem olmadı onlardan kurtulmak amacıylada yapılmadı. amatör farklı amaç için yapılan uygulamanın sonucu. tavsiye değildir. olumsuz sonuçlardan sorumlu olmak istemem. |
arkadaşlar sirke, arap sabunu, tuz, limon suyu gibi malzemelerle ot ilacı ve böcek ilacı hazırlıyorlar youtube da bazı videolarda gördüm. Bu yöntemleri deneyen varmı? Ne kadar etkili oluyor.
|
Merhabalar yeni üye oldum inşallah sitenin bilgililerinden yardımmalabilirm, yazlık ön bahçeye çim ekmek istedim ama yıllardır yabani otlar vardı, butun topragı çapaladım elle temizlik yaptım, ve neredeyse butun topragı eledim köklerine kadar aldım. Bahçe konusundan çok bilgim yok ıslak topragın üzerine çim tohumu serpiştirdim ertesi gün karınlarların dadandıgını görünce tırmaklı çimleri topragın içine gömdüm (karıştırdım 15 gündür sabah aksam suluyorum. Çok az yerde çim çıktı geri kalan heryerde ismini bilmediğim sıkışık bitkiler çıkıyoracaba çim yerine başka bi tohum mu verdiler bana.şimdi bastan çim ekmek istiorum bunları nasıl yok edebilirim?
|
Benim bahçeninde nerdeyse her yerinde ayrık otu mevcut, Yakın zamanda traktörle derince sürüp, tırmıkla toplamayı düşünüyorum, topladıklarımı kurumuş ağaç birikintileri var, onlarla birlikte yakmayı düşünüyorum. Geçen yık domates ektiğimiz yerdekileri ellerimizle toplayıp dışarı atmıştık ve oralarda nispeten azalmıştı. Umarım işe yarar.
Zannımca ayrık otunun tohumu yok, bitki tıpkı kabak gibi kolları gittiği yerlere kök salıyor ve böylece her yeri kaplıyor. Kuruması bişey ifade etmiyor suyu ilk gördüğünde tekrar yeşeriyor, tıpkı üzüm bağı gibi. |
Ayrık
2 Eklenti(ler)
Ayrık otu ile mücadele uzun yıllar alır.
Küçücük bir parçası kalsa yine yayılır. Benimde 600 m2 alanı çim yapmak istedim. Ektiğim tohumları 🐜 karıncalar topladı ayrık otu alanı kapladı. Özellikle kazıp kökünün ne kadar derine gittiğine baktım. 20-25 cm derinlikte kökünü gördüm. Bölge halkının ayrık otunun yok olması için lahana dikimi yaptığını öğrendim en az üç yıl lahana ekersen yok olur cevabını aldım. Lahana gelişip yayılım sağlaması ile güneş görmeyen ayrık otu Ölüyor yok oluyor... |
Arkadaşlar ayrık otu ilke çim gibi peyzaj yapılabileceğini duydum yani zaten arsız kolay Çimen olabilir ama hızlı uzadığı içim gazla emek istiyor
|
https://youtu.be/GvBSJrTh0aw
Çim ektim ama tohumu karıncalar toplayınca ayrık otu ve yaban otlar istila etti. Ayrık otu ise çim olarak kullanılmaz çünkü odunlaşiyor büyüyünce. https://youtu.be/GvBSJrTh0aw |
Fıstık çamı - ayrık
Fıstık çamı gölgesi altında ot bitmediğini gözlemledim, olan otlar da zayıf ve güçsüz. Ağaçtan düşen iğneler tırmık ile haftada bir toplanarak bir köşede yakılırsa, bahçenin temizliği kolaylaşır.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025