![]() |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ankara'da 1.5 dönüm bahçem var ve aynı bitki ile benim de başım belada. Aslında bahçede yabani otlarla mücadele etmiyorum. Ağaçların çevresini temizliyorum ve uzayınca arada bir biçiyorum, o kadar. Ancak bu bitkinin uzun ve güçlü bir kökü var, ağaçların etrafını sarıyor. Tamamen köklemek neredeyse imkansız. Toprağı bellerseniz bile, kök çok uzun olduğu için bir kısmı yine toprakta kalıyor ve yine filizleniyor. Bu bitkinin adını bilen ve zirai ilaç kullanmadan nasıl mücedele edilebileceğini konusunda bilgilendiren olursa, gerçekten çok makbule geçecek. Aşağıda bir kaç fotoğraf ekledim. |
Alıntı:
Ama ben olsaydım tereddütsüz Roundup Star gibi herbisit ot olacı kullanırdım. Kullanırkende eskiyen ve kullanmadığınız 1 metre çapındaki yuvarlak naylon masa örtüsü veya benzeri malzemeyi yarı çap kadar yandan kesip, bitki gövdesi merkezde kalacak şekilde toprağa yayıp, el spreyi ile atacağınız ilacın toprağa karışmasını engelleyebilirsiniz. Kolay gelsin. |
Alıntı:
Aşağıdaki link'den bilgi alabilrsiniz. Yabani ot ilacı kullanmanız gerekir. https://kocaelibitkileri.com/onopordum-acanthium/ |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025