agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Yabancı otlarla mücadele
(https)




Beğeni Düzeni39Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-08-2019, 17:29   #1
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CornusMas Mesajı Göster
Ben de yoğun olarak malçlama yapıyorum. Bence de malçlama farelere uygun bir ortam oluşturuyor fakat fareler arttığından beri zirve yapan avcı populasyonu hemen fareleri kontrol altına aldı. İlk yıl fareler ektiğim bitkilere zarar veriyordu. İkinci sene bahçede kediler toplanmaya başladı. 8-10 tane farklı kedi görüyorum bahçede. Sürekli etrafta geziyor, farelere göz açtırmıyorlar. Üstelik kedilerin avlanmasını, temkinli hareketlerini, ağızlarında fareyle yavrularını çağırmalarını izlemek çok zevkli. Burada kilit nokta kedileri mama ile beslemeyip avlanmaya yönlendirmek. Sonra akşamları çatıya, baca deliklerine tüneyen baykuşlar geldi. Ardından da bir kaç yılan. Yılanlardan biraz çekinsek bile köy hayatının ayrılmaz parçası onlar. Köyde büyüdüm, şimdiye dek çok faydalarını gördüm ama tek bir zararlarını görmüşlüğüm yoktur. Bu yüzden bahçemizde avlanmalarına izin veriyor, asla rahatsız etmiyoruz.

Malç tabakasını seven bir diğer canlı ise sümüklü böcekler. Geçen yıl sayılarında adeta patlama oldu ve çiçeklerimizin hemen hepsini yediler. Şimdilik ördek ve tavuk yetiştirme şansım yok ama sümüklü böceklerin çaresi de onlar.

Yalnız, eğer bahçenizde kimyasal kullanmama taraftarıysanız tarlalardan/konvansiyonel tarım yapan üreticilerden saman almayın. Korkunç miktarlarda tarım ilacı kullanılıyor (bahar aylarında herhangi bir köye gidip gözlemlemenizi öneririm). Ben biçtiğim otları, budadığım dalları, dökülen yaprakları, yaz sonunda kuruyan çiçek ve sebzelerin gövde ve yapraklarını parçalayıp malç olarak kullanıyorum, aynı işi görüyor.
Bahçemde çok kedim vardı. Ya bahçeden gittiler ya da öldüler. Son kalan kedim ise kendini köpek zannediyor ve bahçede başka kedi barındırmıyor. Yılan konusuna katılıyorum ama geçen gün ot biçerken gördüğüm yılan beni bayağı korkuttu. Boyu rahat 3 metre kalınlığı ise 1.5 litrelik su şişesi kadar falandı.
Saman tedarikini komşu tarlalardan özellikle arpa ekili tarlalardan alıyorum. Nasıl yetiştirildiklerini biliyorum anlayacağınız. Tarla sahibi bir ekerken, bir de biçerken geliyor. İlaç, gübre, sulama hak getire...

g.c. beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025