![]() |
Bahriciğim seninkiler daha Sarımtrak, benimkiler daha turuncu.
Türkiyede tahminim 2 çeşit var. Bu arada bilgisaraydaki sorun yüzünde fotoğraf yükleyemedim. Tekrar denerim. Karşılaştırmış oluruz. |
http://www.onegreenworld.com/index.php?cPath=4_117
Deniz üzümü kolleksiyonu yapmak isteyenler, bir göz atsın :) |
Yurtdışından getirtmek lazım kultivarlardan. Portakaldan 7 kadar fazla c vitamini, diğer bütün vitaminlerde cabası. Ayrıca nitrojen fixing özelliği olan ağaç türlerinden...
|
Ben katılırım.
|
selam meyve dosları ben mümkünse sizlerden sea buckthorn berry fidesi tohumu veya çekli halinde (dişili erkekli) istiyorum bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevineceğim adresim Sakarya Üniversitesi Adapazarı Meslek Yüksekokulu karşı ödemeli bu adrese gönderirseniz sevinirim adım Ali YILMAZ
|
isteyen arkadaşlara bende goji ve likapa fidesi gönderebilirim
|
sayın astenya
goji fidesi alabilirim teşekkürler. |
sayın Kuyucu
bende değişik meyvelere çok meraklıyım, elimde yer kirazı, pepino fidelerim var ayrıca USA dan goji tohumunu da getirtiyorum eğer elinizde varsa benide yalancı iğdeden mahrum bırakmazsanız çok sevinirim. Çelik varsa çelik yoksa tohumla da deneyebilirim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim... |
goji likapa
Alıntı:
Goji no1 tohumunu ısmarladım USA dan yakında elime geçecek. Ancak LB fidesi sizde varsa ondan da almak istiyorum. Ayrıca likapadan da bir iki tane numune gönderebilirseniz onu da denemek isterim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. saygılar.. |
Alıntı:
isterseniz tohum, isterseniz çelik gönderebilirim. İstanbul veya Yalova' da olsaydınız fidan da hediye edebilirdim. Bu diğer üyeler için de geçerli :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
arkadaşlar
yalancı iğde fidanı olanlardan ücret karşılığı alabilirim elinde olanlar lütfen bildirsin. |
Arkadaşlar bugün iki sınav görevi arası ayaza rağmen kaçamak yaptığım mini ağaç gezimde yabani iğde ile tanıştım!
Gövdesi bir karış çapına gelmiş çalı görünümünde, budanmış.. Önündeki tabelada Familya: Eleagnaceae Tür: Hippophea rhamnoides L. *Pollmix-manrich* Demokratik Almanya hediyesi 10 Nisan 1987 yazıyor.. Aralıklı üç çalı aynı diye düşünüyorum. Baharda yapraklanmasını, çiçek ve bitkilerini takip edip resimleyeceğim. Nasıl sevindim bilseniz.. |
SEvgili Feriha,
Bir alman kultivar bulmuşsunuz, çoğaltılabilirse güzel olur... almanlar ve ruslar yalancı iğde konusunda en iyiler... |
2 Eklenti(ler)
Bir erkek ve iki dişi ağaç varsa ki büyük ihtimal vardır...Seneye şöyle manzaralara hazır olun derim.. Araştırmak isterseniz almanlar sanddorn diyorlar yalancı iğdeye..
|
Bu iğdelerin çekirdeklerini de çocuklarda nazarlık olarak kullanırlardı.
|
SEvgili Nariçi, Yalancı iğdenin çekirdekleri biraz küçükler...
http://pflanzen.garten-arkaden.de/Pf...go::28523.html |
Burada yaygın olan iğdeler hiç meyve tutmuyor. Ben çocukluğumda çekirdek-meyve görürdüm. Şu sıralar yabani iğde var, ancak meyveli iğde çeliği yeni geçen yaz diktim.
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
Ekim ayında meyvelerden aldığım tohumlardan çimlenen yalancı iğdeler. Karadenizde gözlemlediğim kadarıyla 2 türe rastladım.ağaç ve meyve formlarıda farklılık gösteriyor. |
Bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut ile beyin dengesini ayarlayarak stresin etkilerini azaltır, verdiği enerji ile üretkenliği arttırır.
Karaciğer hastalıklarını önleyicidir. Her türlü ülser, gastrit, hazımsızlık gibi mide hastalıklarında, mukoza yaralarında ve kronik hepatitte etkili olur. Ayrıca cilt sorunu olanlar içinde önemlidir. Seabuckthorn içinde protein, fabulin, albumim, karbonhidrat, linolik asit, amino asit, vitamin, omega yağları ve caratenoid miktarları çok yüksek olan bir meyvedir. A Vitamini, C Vitamini B1, B12 Vitamini ve K Vitamini bakımından zengindir. İçeriğinde kan dolaşım sistemi için tartışılmaz faydaları bulunan doymamış yağ asitleri linoik asit ve faydalı yağ asitleri ihtiva ettiğinden kroner kalp rahatsızlıklarının önlenmesinde, kalp kapakçıklarının sağlığının korunmasında, kalp damarlarının sağlıklı çalışmasında etkili bir besin maddesidir. İçeriğindeki yağ asitlerinin yüz güzelliği için önemi büyüktür. Bu nedenle kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Harici olarak da maskelere eklenebilir. Kısacası bu bitkinin meyvelerinden elde edilen yağlar; kan dolaşım sisteminin düzenlenmesinde, toksinlerin vücuttan korunmasında Trigliserid seviyelerinin düzenlenmesinde, bağışıklık sisteminin desteklenmesinde kullanılması gereken mükemmel bir besin desteğidir. http://seabuckthorn.blogcu.com/sea-b...role-s/5545057 |
1 Eklenti(ler)
|
Ülkemizde tıbbi yönü üzerinde çalışmalar var, özellikle Akdeniz Üni.
ayrıca, Antalyada ilaç yapan bir firmanın çalışmalarıda bildiğim kadarıyla devam ediyor. |
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl Sn;romantik'den aldığım yabani iğde ,Kargoda hasar alan eşini kaybettik galiba, Mecburen bir çift daha almak gerekecek, meyve vermeden dişi erkek ayrımı yapabilmek mükün değil sanırım.
|
Bu sene dişilerden bir miktar büyük saksılara aldım, saksı içinde meyve almaya çalışacağım,
|
Bu civarda meyve tutmayan iğdeler var, geçen yıl meyve tutan iğde diye bulduğum çelikleri saksılara diktim. Birkaç tane var, acaba ne zaman meyve verirler?
|
Alıntı:
|
merhabalar
bu yabani iğdeler tokat niksarda kelkit çayı kenarında bol miktarda mevcut. niksarlılar bu bitkiyi bilmiyor. konustuğum bazı insanlar meyveyi küçükken yedikleri ama tadının cok ekşi olduğunu belirtiyorlar. insallah bende gidip göreceğim. |
selam
arkadaşlar
önceki mesajımda dediğim gibi niksarda bu meyveyi buldum. gercekten bol miktarda var. 1 kilo topladım. her gün yiyorum. :) |
Sayın delorasa,
Büyük bir ihtimalle topladığınız ve bulduğunuz meyve farklı bir meyve. Çünkü Yalancı İğdelerin üzerinde şu an meyve yok ve yeni oluşmaya başlayacaklar. Eğer yediğiniz bitkinin resmini eklerseniz hangi bitki olduğunu daha iyi anlayabiliriz., Sağlıcakla. |
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar bu yalancı iğde bitkisinin fidanını veya tohumunu nereden bulabiliriz.yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
Alıntı:
|
arkadaşlar
niksarda topladığım yabani iğde meyvelerini giresundaki sayın gılgamış arkadaşa gönderdim. onaylanmıştır. niksardakiler yabani iğde. burda bol miktarda mevcut. acaba bu meyvenin tiari bir yönü var mıdır? çinde üretildiğini ve çekirdeğinden yapılan yağın satıldığını öğrendim. acaba türkiyede bu uygulanabilir mi? teşekkürler |
Altın çilek tanınmıyordu, Başbakan sayesinde şimdi herkes biliyor.Aktarlarda en çok satılan ürün oldu.
Yabani iğde şimdilik tanınmıyor ama belli olmaz bir reklamla her şey değişebilir. Türkiye için goji ve yabani iğdeden çok ümitliyim. |
sayın deniz akvaryumu
dediğim gibi niksar ilçesi yabani iğde yetiştiriciliği için biçilmiş kaftan. buralarda insanlar patates gibi sebzeler ekip resmen hüsrana uğruyorlar. acaba bunun pazarının bulunup direkt yurtdışına gerek taze meyve gerek suyu gerekse de yağı ihraç edilemez mi? ülkemiz için çok güzel bir gelir kaynağı olacağını düşünüyorum. saygılarımla |
sayın deniz akvaryumu
bir sorum daha olacak. acaba niksar bölgesi için goji berry uygunmudur? nasıl bir ikli,m ve toprak ister? |
Goji bilgileri ve tecrübeler için goji konusuna bir göz atın derim :)
|
pekala :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025