agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Avustralya Karadutu (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/7804.htm)

nevsune 18-07-2009 20:07

1 Eklenti(ler)
Sn. Romantik, çok teşekkür ederim.

Tepeden 10 cm kadarını budayıp bu hale getirdim. Bundan sonrasını görelim bakalım:)

Romantik 22-07-2009 17:19

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Avustralya Siyah Dutunun budanma Fotoğrafları,

tolgahann 22-07-2009 17:50

Sn.Romantik çok bilgilendirici bir paylaşım oldu.Çok teşekkürler.

lale76 27-07-2009 15:50

sn romantik, bu duta aşı gerekiyor mu? Arkadaşın dutunun kenarından sürgün vermiş, ne zaman alıp saksıya dikebilirim?

Romantik 27-07-2009 21:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lale76 (Mesaj 469477)
sn romantik, bu duta aşı gerekiyor mu? Arkadaşın dutunun kenarından sürgün vermiş, ne zaman alıp saksıya dikebilirim?

Sayın lale76,

Aynı ağacın dalından üretim yapılırsa aşı gerekmiyor,

Sizin arkadaşınızın ağacından alacağınız sürgünü ( çeliği ) köklendirmeniz lazım, toprakta çok zor köklenir, yinede denemekte fayda var.

ahmet salih 27-07-2009 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Romantik (Mesaj 469617)
Sayın lale76,

Sizin arkadaşınızın ağacından alacağınız sürgünü ( çeliği ) köklendirmeniz lazım, toprakta çok zor köklenir, yinede denemekte fayda var.

Sn romantik;avustralya karadutundan çelik alma hangi ayda uyğun olur?

Romantik 28-07-2009 08:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmet salih (Mesaj 469622)
Sn romantik;avustralya karadutundan çelik alma hangi ayda uyğun olur?

Şu anda uygundur, Alacağınız çeliğin yarı odunsu olmasına dikkat edin.

ahmet salih 28-07-2009 09:14

Sn romantik; teşekkürler. gerçi benim ki daha tamodunsu çelik veremedi ama seneye inşallah

ahmet salih 06-08-2009 15:47

1 Eklenti(ler)
işte bizim ufaklık , çok hızlı büyüyor.2 ay önce geldiğinde 20 cm. kadardı , bu 1ay önceki hali, şimdi 70 cm civarında.sn romantik 10cm den çift dallandı böyle bırakmalı mı?yoksa tek dal mı bırakmalıyım?.

Romantik 06-08-2009 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmet salih (Mesaj 475521)
işte bizim ufaklık , çok hızlı büyüyor.2 ay önce geldiğinde 20 cm. kadardı , bu 1ay önceki hali, şimdi 70 cm civarında.sn romantik 10cm den çift dallandı böyle bırakmalı mı?yoksa tek dal mı bırakmalıyım?.

Sayın ahmet salih Bey,

Bence çift olan sürgünün zayıf olanını kesip tek anaçta bırakın. Böylece Dutunuz tek anaç üzerinde daha sağlıklı ve güçlü bir şekilde gelişecektir.

ahmet salih 06-08-2009 22:16

Teşekkürler sn ;Romantik ,bende öyle düşünmüş kıyamamıştım ,ama şimdi şansı kalmadı,dediğiniz gibi budayarak ,çelik denemesi de yapmayı planlıyorum.

ahmet salih 06-08-2009 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Romantik (Mesaj 469617)
Sayın lale76,

Sn;Romantik toprakta çok zor köklenir demişsiniz ,nasıl bir yol izlemeli ,ben alacağım çeliği İBA ile torflu milli toprağa dikmeyi düşünüyorum.başarı şansım çok mu düşük olur?.buğün hakkımı doldurdum başka birşey sormıyacağım.

Romantik 07-08-2009 04:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmet salih (Mesaj 475838)
Sn;Romantik toprakta çok zor köklenir demişsiniz ,nasıl bir yol izlemeli ,ben alacağım çeliği İBA ile torflu milli toprağa dikmeyi düşünüyorum.başarı şansım çok mu düşük olur?.buğün hakkımı doldurdum başka birşey sormıyacağım.

Dutlarda yaz çeliği, kış çeliğine göre gaha kolay kökleniyor. Hormonlada köklendirme şansınız daha fazla artıyor. Şanşınız var.

yolac 10-08-2009 20:47

Sayın Romantik,
Size ne kadar teşekkür etsem azdır.
Sizin sayenizde çok sevdiğim dutum (ilkbaharda meyve verdikten sonra kötüleşmişti,size sormuştum; karasu veya acısu mu **** soğuk mu sebepoldu diye !)İlkbaharda budama sakın demiştiniz.Tavsiyenize uymuştum.Şu anda bol miktarda dutlar verdikten sonra ağaç bir güzelleşti ki.Gövde 3 cm.i geçti,boy 3 mt i buldu.Adeta top akasya ağaçlarının şeklini aldı.Yapraklar o kadar gür ve güzelki.
Şimdi sayın hoca,yeni çıkan dalların uçlarından 10 ar cm budayıp yeni meyveye yatırsam mı?Kışın yeraltı karasuyu riski için yerini değiştirmelimiyim acaba?

Romantik 10-08-2009 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yolac (Mesaj 478023)
Sayın Romantik,
Size ne kadar teşekkür etsem azdır.
Sizin sayenizde çok sevdiğim dutum (ilkbaharda meyve verdikten sonra kötüleşmişti,size sormuştum; karasu veya acısu mu **** soğuk mu sebepoldu diye !)İlkbaharda budama sakın demiştiniz.Tavsiyenize uymuştum.Şu anda bol miktarda dutlar verdikten sonra ağaç bir güzelleşti ki.Gövde 3 cm.i geçti,boy 3 mt i buldu.Adeta top akasya ağaçlarının şeklini aldı.Yapraklar o kadar gür ve güzelki.
Şimdi sayın hoca,yeni çıkan dalların uçlarından 10 ar cm budayıp yeni meyveye yatırsam mı?Kışın yeraltı karasuyu riski için yerini değiştirmelimiyim acaba?

Sayın yolac,

Dutunuzun gelişimine çok sevindim. İnşallah gelişimi bu şekilde devam edecektir. Budama için biraz geç kaldık ama olsun. Kartlaşmış dal uçlarından keselim, yeni sürgünler verecektir ve meyveye yatacaktır. Ama şu anda kesinlikle yer değişikliği yapmalıyım, şu anda yaptığımız yer değişikliği dutumuzun anında kurumasına sebep olacaktır. yer değişikliği yapmada kararlıysak Ekim-Kasım ayı gibi yapabiliriz.
Saygılar.

yolac 11-08-2009 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Romantik (Mesaj 478031)
Sayın yolac,

Dutunuzun gelişimine çok sevindim. İnşallah gelişimi bu şekilde devam edecektir. Budama için biraz geç kaldık ama olsun. Kartlaşmış dal uçlarından keselim, yeni sürgünler verecektir ve meyveye yatacaktır. Ama şu anda kesinlikle yer değişikliği yapmalıyım, şu anda yaptığımız yer değişikliği dutumuzun anında kurumasına sebep olacaktır. yer değişikliği yapmada kararlıysak Ekim-Kasım ayı gibi yapabiliriz.
Saygılar.

Sayın Romantik,
Müjdeler olsun iki gün içinde yeni meyveler vermeye başladı yeşil yeşil.
bu nasıl bir ağaç ! Hay Allah!
Cengiz bey, bu kış yerini değiştirmemeye karar verdim.Ancak, şayet kışın o acısu gelir de ,bu güzelim ağacımı kurutursa ,gerçekten çok üzülürüm.Bunu önlemenin bir çaresi varmı?Gübre ,ilaç vb. gibi?

sındırgılı 13-08-2009 10:07

Sevgili Cengiz Resimlerde belirtiğin gibi budadım..Şu anda 2.parti meyvalar yolda..Seneye inşallah daha çok meyva alırız..Kaymak ağaçlarımda yerlerini sevdiler.Dediğin gibi bu sene çiçeklenme olmadı..Artık seneye..Sevgiler..
Sevgili Yolaç..gittik geldik..Aile genişlemeye başladı..Hayırlara vesile olur inşallah. Fakat orası tam yaban mersini yetiştirilecek yer..Arkası orman..Yağmuru eksilmiyor..Hasta olup geldik..Burda nem ve sıcak..orda yağmur..Seninde bildiğin gibi tabiatın kıymetini biliyorlar.Bizimkiler gibi vur abalıya yapmıyorlar..Karşılığındada Tabiat Ana onlara daha cömert davranıyor..İnşallah bizde bilinçleniriz.Görüşmek üzere..Bak İstanbuldaysan Ramazandan once adada mangal yapalım..Sevgiler Sinan

nevsune 13-08-2009 17:18

Benimki de budama yerinin altından sürgün, sürgünün içinden de dutlar vermeye başladı. Geçen sefer nerede yanlış yaptım, çok mu suladım bilmiyorum ama yaprakları büyüyüp meyveleri kurumuştu. Şimdi meyve alabilmek için sulamayı biraz azaltayım mı acaba?

Hoşgeldiniz Sn. Sındırgılı, gelirken bir iki likapa getirirsiniz diye beklemiştim. Hele bir tophat olsaydı da şöyle çeliklerini paylaşsaydık mesela:p

Romantik 13-08-2009 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yolac (Mesaj 478759)
Sayın Romantik,
Müjdeler olsun iki gün içinde yeni meyveler vermeye başladı yeşil yeşil.
bu nasıl bir ağaç ! Hay Allah!
Cengiz bey, bu kış yerini değiştirmemeye karar verdim.Ancak, şayet kışın o acısu gelir de ,bu güzelim ağacımı kurutursa ,gerçekten çok üzülürüm.Bunu önlemenin bir çaresi varmı?Gübre ,ilaç vb. gibi?

Sayın yolac,

Avustralya Dutunuzun 2. Meyveye yatması çok güzel. Yerin altındaki acı su her sene aynı şekilde geliyormu ? Ona göre bitkinin yerini değiştirip değiştirmeyeceğimize karar veririz.

Romantik 13-08-2009 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 479787)
Sevgili Cengiz Resimlerde belirtiğin gibi budadım..Şu anda 2.parti meyvalar yolda..Seneye inşallah daha çok meyva alırız..Kaymak ağaçlarımda yerlerini sevdiler.Dediğin gibi bu sene çiçeklenme olmadı..Artık seneye..Sevgiler..

Sevgili sinan Bey,

Avustralya Dutunun 2. meyvelerine çok yakın zamanda Merhaba diyeceksiniz.

Kaymak Ağacları adaptosyon döneminden kurtuldular ama bu sene meyveden oldular, seneye inşallah onunda tadına bakacaksınız.

k0900 13-08-2009 20:52

1 Eklenti(ler)
Cengiz bey, ben kara duta, oda bana bakıyor, elim budamaya gitmiyor :)

Bu kadarcık ağacı budamalimıyım?

Romantik 13-08-2009 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 480243)
Cengiz bey, ben kara duta, oda bana bakıyor, elim budamaya gitmiyor :)

Bu kadarcık ağacı budamalimıyım?

Merhaba,

Bitkinizin formu çok güzel, 2. meyveyi almayı düşünmüyorsanız budamanıza gerek yok ama illah 2. meyvesini görmek istiyorsanız tepe uçlarından alabilirsiniz. Yinede karar sizin. Ama bence bu sene iyice formlansın seneye budama yaparsınız.

k0900 13-08-2009 21:39

Teşekkürler.

Tavsiyenize uyacağım :)

yolac 13-08-2009 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Romantik (Mesaj 480216)
Sayın yolac,

Avustralya Dutunuzun 2. Meyveye yatması çok güzel. Yerin altındaki acı su her sene aynı şekilde geliyormu ? Ona göre bitkinin yerini değiştirip değiştirmeyeceğimize karar veririz.

Cengiz Bey,

Acı su olup olmadığını bilmediğim gibi her sene gelip gelmediğini de bilmiyorum hemen dutumun 1.5 mt ötesinde komşunun bahçesinde söğüt var onun hemen yanında eski bir(şu anda körelmiş)kuyu da var.Geçen baharda benim dut yaprakları bozulduğunda komşunun söğütte bir şey yoktu.Ancak biz söğütü arsız diye biliriz.Acaba acı su değil de erken bahar donları mı hırpaladı dutumu.Onu da bilemiyorum.
Sizin tecrübe ve bilginize ihtiyac duyuyorum.
Her şey gönlünüzce olsun.

Romantik 15-08-2009 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yolac (Mesaj 480368)
Cengiz Bey,

Acı su olup olmadığını bilmediğim gibi her sene gelip gelmediğini de bilmiyorum hemen dutumun 1.5 mt ötesinde komşunun bahçesinde söğüt var onun hemen yanında eski bir(şu anda körelmiş)kuyu da var.Geçen baharda benim dut yaprakları bozulduğunda komşunun söğütte bir şey yoktu.Ancak biz söğütü arsız diye biliriz.Acaba acı su değil de erken bahar donları mı hırpaladı dutumu.Onu da bilemiyorum.
Sizin tecrübe ve bilginize ihtiyac duyuyorum.
Her şey gönlünüzce olsun.

Sayın yolac,

Ben dutunuzu erken bahar donları hırpalamıştır diye tahmin ediyorum.
Ayrıca Avustralya Siyah Dutunun, diğer dut çeşitlerine göre sıcaklık isteği biraz daha fazladır.
Saygılar.

yolac 18-08-2009 08:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Romantik (Mesaj 481352)
Sayın yolac,

Ben dutunuzu erken bahar donları hırpalamıştır diye tahmin ediyorum.
Ayrıca Avustralya Siyah Dutunun, diğer dut çeşitlerine göre sıcaklık isteği biraz daha fazladır.
Saygılar.

Cengiz Bey,
İlginize candan teşekkür ediyorum.
Benim kaymak ağacları da; ağaç konumuna dönmedi henüz, adeta sarmaşık fidanı gibi gelişiyor takriben 1 mt ye ulaştılar.Acaba ilkbaharda budama yaparken bir dayak dikerek ona bağlamalı mıyım?

yolac 18-08-2009 08:50

Sevgili Sinan,
Aile genişlemesi çok güzel,tekrar mutluluklar...
Bu aralar maalesef İstanbul dışındayım.Ancak ramazandan sonra görüşebiliriz umarım.
Aman hasta olmayın sakın.Kendinize iyi bakın.
Sevgiler Yolaç

Romantik 18-08-2009 09:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yolac (Mesaj 482483)
Cengiz Bey,
İlginize candan teşekkür ediyorum.
Benim kaymak ağacları da; ağaç konumuna dönmedi henüz, adeta sarmaşık fidanı gibi gelişiyor takriben 1 mt ye ulaştılar.Acaba ilkbaharda budama yaparken bir dayak dikerek ona bağlamalı mıyım?

Sevgili yolac,

Feijoalar dayanak istemezler, ama çok sarmaşık formatında büyümüşse, budama yaparken bunu dikkate alıp, tepe uçlarından keserek taçlandırabilirsiniz.

Saygılar.

yolac 18-08-2009 13:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Romantik (Mesaj 482498)
Sevgili yolac,

Feijoalar dayanak istemezler, ama çok sarmaşık formatında büyümüşse, budama yaparken bunu dikkate alıp, tepe uçlarından keserek taçlandırabilirsiniz.

Saygılar.

Sevgili Cengiz,
Çok Teşekkürler.

Romantik 30-08-2009 13:16

Budama yapılan Avustralya Tatlı Dutları ve Avustralya Siyah dutları 2. meyveye yattılar. Fırsatım olduğu zaman resimlerini çekip ekleme yapacağım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025