![]() |
Arkadaşlar size bir soru soracağım acaba ahududu ile frambuaz aynı bitki mi çünkü internette sadece ahududu var frambuaz yazınca çıkmıyor
cevaplayan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim İyi günler |
Evet, aynı bitki..
|
Alıntı:
tayberry gibi |
Alıntı:
Lütfen bir el atın da bu konuyu öğrenelim sonbahara kadar. Zaten yurtdışı yolları kapalıydı şimdi iyice ülkemize hapsolduk :( Bari elimizdekileri çoğaltalım. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yeni edindiğim Çilek Ahududum.
Eklenti 706295 Baya gür çıktı, aynı yıl meyve veriyor mu yoksa gelecek seneyi mi bekleyeceğiz , yaşayıp göreceğiz. |
Alıntı:
Nereden temin ettiniz acaba, epey guzel gorunuyor |
İngiltere siparişim suya düşünce açtım baktım bizim fidancılarda bata çeşit varmış.
Bunlar size yetişmedi ama çok verimli duruyor bu haliyle bile seneye paylaşılır. Bundan iki kök almıştım. Dağdakini birileri sökmüş almış götürmüş. Ben bir hafta öfkelendim , köpürdüm. Hafta sonu gittim sökülen bitkinin kalan köklerinden bolca sürmüş. İki fidanlıktan aldım biri Esflora , diğeri Fidan deposu ( çilek ahududu) Esflora ‘dan Tupy de aldım , çok merak etmiştim. Göreceğiz bakalım nasıl gelişecekler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
1- Filizler açmadan mart ortaları veya nisan başlarında (biraz açmış olsada sorun olmaz sanırım ama en iyisi daha açmadan yapmaktır.) en küçük kurşun kalem kalınlığında (biraz daha kalını idealdir.) 25 - 30 cm lim çelikler kesilir. Daha sonra çeliklerin alt tarafları çapraz kesilerek toprağa girmesi kolaylaştırılır. Çeliğin toprağa gireceği 8-10 cm lik bölümü budama makasıyla hafiften soyularak yaralanır.Bu hormanları devreye sokar ve kök oluşumu hızlanır.Bundan sonra toprağa dikip nemli tutmak gereklidir. 2- Bitki yapraklarını açınca herhangi bir zamanda bir dalın ucu kesilir ve 15- 20 cm lik kısmındaki yapraklar dibinden kesilir.Bu dal bir saksıya (Torf iyi olacaktır.İstenirse bu dalın ucu da yaralanabilir.) gömülür ve nemli tutulur.Bir ay kadar sonra köklenmiş olacaktır.Saksıyla ana bitki arasındaki bağlantı koparılır.Son baharda istene yere dikilebilir . 3 - Birçok ağaç gibi ahududu da kök yaralanması sonucu meydana gelen hormonsal değişiklikten dolayı filiz verir. Ahudududa kökler yüzeye yakındır.Ana bitkinin Çevresi nisan ayında iyice çapalanırsa çapa sırasında zarar gören kök bölgelerinden yeni filizler çıkaçaktır. Bunlar da sonbaharda kökten ayırıp dkilebilir. Saygılar.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Dikensiz böğürtlen için de deniyorum ama daha bir gelişme yok. Onda sürgünleri toprağa gömerek de deniyorum. |
Alıntı:
Mutlaka köklendirici hormon kullanarak oluyordur zaten. Ama dip sürgün ve uç daldırma o kadar kolayımıza geliyor ki denemeye ben şahsen üşenmiş olabilirim. Ama bahçeyi toptan ahududu yapacaksam bu işe el atmam şart oldu. |
Evet öyle ben daldırmayı da bıraktım.Bu sene 20 tane kadar dip sürgün çıkıyor. Onları diksem bana yeter sanırım.Ama böğürtlen dipten çok geniş alana sürgün vermiyor. Çıkan yeni dallar aynı yerden çıkıyor. Onu çoğaltmak biraz daha zor. Daldırma deneyeceğim onda. Bakalım...
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu türün adını bilen var mi dogrulugundan emin degilim çok dikenli bir tür reuben diye almıştım bir siteden.
|
Alıntı:
|
Resim net değil ama Karaka gibi.
Kesinlikle Reuben değil. |
Alıntı:
|
Rueben dik büyür ,sürekli çiçek açar.
|
Daldan yaptığım böğürtlen ve ahududu çelikleri tuttu sanırım.Havaların da yağmurlu gitmesiyle şu anda yaprak açtılar.
|
1 Eklenti(ler)
Çilek ahududu yeni sürgün meyve verecek ( primocane ) cins çıktı.
Şimdi tadını merak ediyorum. Daha 1 ay var tatmaya . Eklenti 708456 Bu verimli bir cinse benziyor. Bir kök almıştım, en az 5 sürgün var |
Alıntı:
Tebrikler... |
Alıntı:
Bu piyasada var şu an . Ama çok arsıza benziyor, 2 kök almıştım.Birini sökmüşler, bu evdeki. Çok üzülmüştüm çalındı diye, kalan kopmuş kökten sürdü :) Bu boya gelmedi ama o da bol sürgün verdi. Yetiştirmeye başlayınca çok yüz güldürüyor, kökünden dip değil, uzak sürgün veriyor , 50 cm mesafede yeni bitki çıkıyor :rolleyes: Şimdi gölgelemeyi de yaptım, püfür püfür, çok mutlular. |
fidanistanbul dan 3 adet deneme için çilek ahududu almıştım. çok iştahlı sürdüler. nasıl olacak, iklimimize uyacakmı? tadı nasıl? resimli paylaşırım. önümüzdeki yıl bütün ahududuları bir parselde toplayacağım.
|
Alıntı:
Başarırsam bahçenin tamamını onlara ayırayım diyorum. Bakıp göreceğiz. |
Selamlar,
Uzun süredir forumu takip ediyorum ve okuduklarımdan sonra balkonumda bir şeyler yetiştirmeye başladım. Benimde balkonda yetiştirmeye çalıştığım çilek ahududularım meyve vermeye başladı. Ancak yapraklarında sararmalar oluyor. Meyvesi büyümeye devam etse de yapraklardaki sararmalar bir sorun olduğunu açıkça belli ediyor. Günde yaklaşık olarak 5 saat kadar direkt güneş ışı alıyor. Sulamayı toprağını parmakla bastırarak kontrol ediyorum ve 1 cm derinlikte kurumaya başladığında suluyorum. Fikir verip yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler. http://<a href="https://hizliresim.c...com/Gj81vA.jpg[/IMG] [IMG]https://i.hizliresim.com/2Yv32X.jpg[/IMG] https://i.hizliresim.com/LunHuL.jpg |
2 Eklenti(ler)
Siyah ahududu sonunda yerini buldu.
Eklenti 708893 Eklenti 708894 Dördüncü senesinde sonunda gerçekten tadına bakacağım. Bir tane yemek tadına bakmak sayılmaz |
4 sene uzun sürmüş.
|
Alıntı:
Saksıdaydı, boy çok meyve yoktu, toprak ve gölge talebi var İzmir bu bitkiler için cehennem gibi. Bu bitkiden 3-4 kök ürettim ona rağmen çünkü tadı konusunda çok methedildi. Tadalım bakalım. |
Henüz cevap gelmedi soruma ama güncel durum;
Kuruyan yapraklar temiz bir makas ile kesilerek bitki kuru yapraklardan temizlendi. Son birkaç gündür İstanbul'da havaların soğumasıyla beraber güneşin yakıcı etkisi azaldı ( benim tahminim ) İlk çiçek açmak üzere , güncel resim aşağıda. [IMG]https://i.hizliresim.com/A75KB2.jpg[/IMG] Bir de heritage ahududular meyveleri görünmeye başladı. [IMG]https://i.hizliresim.com/gUwas9.jpg[/IMG] Sarı ahududu henüz bir hareket göstermedi. Herkese iyi bayramlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025