![]() |
Arkadaşlar Reuben satışa çıktı.
İlgi duyan arkadaşlara duyurulur. Ben çıplak kök ahududu almaya niyetlendim de öyle fark ettim. Hem 9x9 cm saksıda, yani klargo da ucuza gelir. Bilginiz olsun. |
Reuben mükemmel bir çeşit olmasına rağmen İzmir için pek uygun bir çeşit değil. Brezilya ve Meksika'da çok yaygın olan Tupy çeşidini öneririm.
Alıntı:
|
Hakkınız var, yüksek rakımda ve kuzeye meyilli arazi ayarlamadan zor.
Karaka dışında mutlu olan pek yok. Bedford 2 ci defa öldü. Ürettiklerimden 2 kök hala duruyor. Arazilerini gölgeleyebilecek arkadaşlar belki daha başarılı olabilirler. |
Kimi yerde sıcaktan sıkıntı oluyor. Bizde de soğuktan. 1247 -1293 rakım arasında bir kısım bulabildiğimiz türleri yetiştirmeye çalışıyorum. Çok meyilli yerde de sıkıntılar oluyor. Yerli doğal yetişen böğürtlende bile bir kısmı daha erken olgunlaşmasına rağmen bir kısmı ise kış gelmesine rağmen olgunlaşamıyorlar. Elimde olan türler artık yerlerine iyi kötü adapte oldukları için muhtemelen bu yıl daha iyi ürün verip yeni çeşit dikip dikmeme konusunda cesaret verecekler. Amerikayı yeniden keşfetmek yerine Türkiye'de de istediğimiz ve bölgemize uygun türleri bulabilsek çok daha güzel olacak. Şimdilik kendi tecrübelerimizi aktararak yeni çeşitleri bulabildikçe paylaşarak başarı şansımızı yükseltmeye çalışıyoruz.
|
Karaka Black Böğürtlen hakkında herkes bişeyler söylüyor. üreten arkadaşlar , bu böğürtlenin tadı, sıcağa ve soğuğa dayanımı nasıl?
|
Alıntı:
Malum böğürtlenler soğuk ile arası iyi olan bitkiler. Bursa' nın sıcağını ise biz kulağımıza damla diye damlatırız))))( böyle mi söyleniyordu tam hatırlamıyorum:) Tadı ve aroması mükemmel diyebilirim. (Tayberry kadar olamasa da) Hiç düşünmeden mutlaka edinin derim. |
Bu arada Loganberry' nin (bir aksilik olmaz ise)dikenli türüne de sahip olma ihtimalimiz ortaya çıktı. Yurt dışına giden bir arkadaşıma siparişini verdim, baharda elimizde olacak inşallah. Dikensizden çok daha lezzetli olduğundan bahsediliyor yabancı sitelerde.
|
Sn.Lonicera sizin için ayırdığım Benford giant ve Reuben türü böğürtlenlerin fidelerini 15 gün önce saksıya aldım. Şu an gayet sağlıklı görünüyorlar.
Blackmoor'dan bir Reuben ve 10 adet de Erica Ahududu getirtiyorum. 1 adet de Erica ekleyip size verebilirim. Yeni bir cins Böğürtlen var ama kargosu bile 150 TL olunca vazgeçtim almaktan. |
Sn Jezebel,daha ne diyeyim, siz nasıl isterseniz öyle olsun. Boynum kıldan ince:)))(Harika olur)
Sizin qualis, logan(zoraki de olsa köklendi) ve tayberry hazır. Ne zaman isterseniz o zaman elinizde bilin. |
Alıntı:
Karakablack fidanım bugün geldi. |
Biz reklam yaparken siz yola çıkarttırıp kavuşmuşsunuz bile. Pişman olmayacaksınız, güle güle büyütün.
|
Alıntı:
|
Yeni gelen Reuben cinsi böğürtlenimi ve Erica cinsi ahududularımı, Tayberry ve Loganberrymi dün dikmiş olmam ne şans.
Bu gün yağmur çok şiddetli. |
böğürtlene ne tür bitkiler
böğürtlene ne tür bitkiler aşılanılabilir bu konuda yardım .lütfen dostlarım.
|
Böğürtlen ve ahududuya aşı yapılamıyor maalesef.
|
Yeni böğürtlen türü olan Blackberry Navaho® Bigandearly
https://www.youtube.com/watch?v=IpNQcOQRne8 Erken ve büyük meyve anlamına gelen bir adı var. Aklımda kalmıştı, aldım sonunda. |
|
1 Eklenti(ler)
Yeni böğürtlenim geldi.
Blackberry Navaho® Bigandearly® Hoşgeldi. Kargoda sürmeye başlamış sıcağı görünce.:) Eklenti 594715 Hemen dikilecek. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Uctan daldirma yaptigim tum dikensiz bogurtlenleri artik ozgurlestirdim.
Kendi kanatlari ile yasama devam etsinler.. |
1 Eklenti(ler)
Sn Jezebelden gelen Erica ahududu çok hızlı davranıp filizlendi. Reuben böğürtlen de oldukça iyi gelişiyor, onu da çiçeklenirse resimleyeceğim:)
|
1 Eklenti(ler)
Reuben' in çiçeklenmesini bekleyemedim:)) Yan dallanma oranı çok fazla olan bir tür gibi.
|
1 Eklenti(ler)
Tayberry tohumlarının soğuklama ihtiyacını giderilmiş gibi görünüyor, bakalım gelişimleri nasıl olacak.
|
O dallarda çiçekler ve de meyve olacak.
Etiket bana yeni gelen Reuben'den :) Bir kök daha aldım da :) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
geçen hafta böğütlen uyanmış. ahududular uyuyordu. ahududular ne zaman uyanır?
daha zamanımı var? |
Bizim burada her ikisi de yeni sürgün veriyorlar. Hatta böğürtlenler çiçek tomurcuğu oluşturmuşlar bile. Kuruma gibi şüpheniz varsa gövdeyi tırnakla azıcık kazıyın, yeşil renk var mı bakın.
|
Alıntı:
bursa karasalıyla izmir bi 15 gün atar. demekki bizimde yakında bitkiler yeşillenmeye başlar. |
Ahududular uyanması lazım. Bende uyanmayan tür kalmadı.
|
Alıntı:
acaba köklerinimi çürüttük saksıda ? |
5 Eklenti(ler)
Reuben de geri kalmadı
Eklenti 599455 Eklenti 599456 Eklenti 599457 Bigandearly bu kadarcık zaten Eklenti 599458 Eklenti 599459 Tat, koku ve büyüklük kıyaslama şansımız olacak gibi :) |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba, asla nazarım değmez, emeklerinize sağlık, hepsine maşallah :)
Sizlerinki ahududu, böğürtlen ise bunlar ne? Sap gibi dikiliyorlar, 1-2 minik göz dışında tık yok. Daha önce ahududu yetiştirmedim, ilk kez tanıştım fidanları ile. Saygılar |
Uzaktan ahududuya benziyorlar. Eğer öyle ise bir saksıya 3 kök biraz fazla olmuş.
|
1 Eklenti(ler)
Erica çiçekte:)) Aksu pembesinde henüz tomurcuk yok.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çiçek tomurcukları oluştuğunda yakından bir resim daha isteriz. Az da olsa meyvesini görürsünüz büyük ihtimalle.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025