agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

ferrari 05-04-2010 09:54

Didem merhaba, inanın oldukça kolay.sadece tohumları meyvelerden ayırıp toprak yüzeyine yakın ekmelisiniz ve toprak nemli olmalı.sonra 1 hafta da çıktıklarını göreceksiniz.meyveye gelince 2 yıl beklemeye gerek yok 6 ay sonra başlar.

ferrari 05-04-2010 09:56

Beymen merhaba çok dip değil yüzeyde olmalı 1cm den derine ekmeyin.Torf yani hazır torba saksı toprağı.

Didem 05-04-2010 11:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ferrari (Mesaj 610592)
Didem merhaba, inanın oldukça kolay.sadece tohumları meyvelerden ayırıp toprak yüzeyine yakın ekmelisiniz ve toprak nemli olmalı.sonra 1 hafta da çıktıklarını göreceksiniz.meyveye gelince 2 yıl beklemeye gerek yok 6 ay sonra başlar.

Siz anlatınca pek kolay gözüktü.. :)

Beymen 05-04-2010 11:38

teşekkürler ferrari..soğuk uygulamayı dikkate almadığınıza göre.. gerekmiyor sanırım.. çimlendirme için torf kullanmıyorum..3/2 bahçe toprağı biraz dere kumu.. 3/1 çürümüş yaprak saman ot karışımında daha hızlı çimlendiryorum..

bari 05-04-2010 13:48

Çimlendirmede torf iyi fakat sonrasında mutlaka toprak takviyesi yapmak gerekiyor, fidelerin gelişimi için...

ferrari 05-04-2010 15:19

Kesinlikle zaten çimlendirme aşaması için bu yazdıklarım.Sonra toprak karışımlı saksılara **** kalıcı yerlerine aktarmak şart zaten.

mbdeniz 05-04-2010 21:50

Goji tohumlarını meyveden aldıktan sonra ufak bir kap içinde tülbent arasında tutuyorum. Bu sulu ortamda 4-5 gün içinde çimlenmiş olanları alıp viyol içinde torfa aktarıyorum. Viyole aktardığımdan dolayı, minik olan bu tohumları tek tek şimdiden viyole almak daha kolayıma geliyor.

kartalfen78 08-04-2010 12:21

değerligoji üstatları şuan elimde 400 kadar goji fidesi var yeni çimlenmiş 2-3 haftalık üç dört yapraklı:)) maşaallahları var ancak bazıları çok iyi görünmelerine rağmen ertesi gün soluyorlar (sayıları 10 kadar) öğle güneşinden uzak tutun deniliyor bende öle yapıyorum ancak sabah ve akşam güneşine koyuyorum yani yeni doğan kızıl renkli güneş ışığına
***sorum şu sizce bu kızıl sarı ışık fideleri soldururmu tamamen ışıktan uzak tutup sadece gölgede radyal ışığı mı alsın dersiniz yorumlarınız bekliyorum şimdiden teşekkürler

athena -asena 11-04-2010 00:30

1 Eklenti(ler)
sayın satı hanım ; yollamış olduğunuz goji çeliklerini bu hale getirdik inşallah bu sene meyvelerinide yemek nasip olur .

Satı Uğurtan 11-04-2010 17:06

Sevgili athena-asena,çok güzel bakmışsınız çok güzel büyümüşler sanıyorum bu yıl meyve verirler.Ellerinize sağlık sağlıkla büyütün.

kartalfen78 15-04-2010 17:05

goji üstatları şeffaf platik bardaklara doldurdugum goji tohumları çimlendikten sonra yaklaşık 1 ay oldu kökleri bardakların altında beyaz beyaz görünmeye başladılar şuan 4-5 yapraklılar sorum şu
plastik bardaklarda bitki biraz daha büyüyünceye kadar dursalar daha sonra aktarım yapsak birşey olurmu

habibe 16-04-2010 15:36

1 Eklenti(ler)
Sn kartalfen78, ben de merak ediyorum. Benimkiler henüz 4 yapraklılar.

kartalfen78 16-04-2010 18:04

1 Eklenti(ler)
ne kadar zaman oldu ekeli
bunlarda benim kuzuların bir kısmı ama sayıları 600 e yaklaştı sanırım fazla ektim

kartalfen78 16-04-2010 18:12

2 Eklenti(ler)
buda yakın çekim 25 günlükler kökleri altına geldi beyaz beyaz görünüyolar bir iki hafta daha bekleyip biraz daha büyüyüp büyük fide poşetlerine şaşırtacagım sonra bahçeye koyacagım 300 400 tane artık çok işim var çok
bu arada bir sorum var herkese uzman olanlara
soru1-yukarıdaki siyah fide poşetlerine yanyana ikişer tane şaşırtsam birşey olurmu gelişmeleri kötü olurmu

nariçi 16-04-2010 19:34

İleride, dikme aşamasında zarar görebilirler.

Szinkilerde çok güzel habibe'ninkiler de çok güzel. Bu başarının sırrı nedir? Toprak karışımı nedir, besleyici ile mi suluyorsunuz?

Bulundukları yer nasıl bir ortam?

kartalfen78 16-04-2010 20:10

valla üstat topragı torf, bahçe topragı, killi toprak karışımı ayrıca bol bol etkin mikroorganizmalar kullanıyorum sulama içine öneririm çok hızlı büyüyolar sabah kızıl güneşi akşam kızıl güneşi gündüz kaloriferli evde salonda 20 gündür büyüyorlar balkona çıkardıgımda akşam serinliğinde rüzgar sallıyor kırılacak diye korkuyorum içeri alıyorum düşünün nasıl gözüm gibi bakıyorum maşallah:))))

ayrıca kökler bardağa indiler alta fazla dolandıgında dikkatli şaşırtma yaparsak birşey olmaz sanırım şimdi bu halde dışarıda ölürler bahçede kıyamam onlara biraz daha beklicekler pet bardaklarda:))

Lilium 17-04-2010 00:18

Alıntı:

-yukarıdaki siyah fide poşetlerine yanyana ikişer tane şaşırtsam birşey olurmu gelişmeleri kötü olurmu
Fideyi tek tek ek şaşırtmayı çift yap, oldumu ya, ne anlamı kaldı, tüpe almandaki amaç toprağa ekerken kök yapısını ve ya bitkinin gelişimini durdurmamak ve herzaman ekebilmek. Ha siz toprağada çift ekecekseniz o zaman sorun yok çift ekebilirsiniz.

habibe 17-04-2010 01:04

Sn. nariçi,
tohumların bulunduğu kırmızı kesenin karnını yararak, bir bardak sıcakla ılık arası suda 5-6 saat beklettikten sonra çay kaşığı ile suda ayrıştırdım. Posalarını aldım. Tohumları, içine torf koyduğum kapaklı peynir kutusuna serptim.
Fısfısla sulayıp, kapağını kapattım. Çimlendiğini gördüğüm günden sonra, sadece geceleri kapağını aralık bırakarak kapattım. İlk günden beri oda sıcaklığında ve pencere önünde durdu. 2 günde bir içme suyu verdim. Güneşten ve aydınlıktan kaçırmadım.
(diyelim ki 2 gün evvel fısfısla yapraktan nemlendirdim, 2 gün sonra topraktan suladım.)

nariçi 17-04-2010 08:02

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

nevsune 17-04-2010 08:59

Yılın ilk goji çiçeklerini gördünüz mü;)

kartalfen78 17-04-2010 09:52

lilium kardeş dediklerin doğru ben başlangıçta tek tek diktim çünkü tek tek ekerim diye
ancak şuan çimlenen sayısı 600 ü buldu ne yapacagım bilmiyorum bunları 30 cm lik fide poşetlerine şaşırtacagım düşünsenize 600 tane poşet e topragı temin etmek cok zor hadi topragı temin ettim bahçede büyünceye kadar yer bulmak dahada zor :)))) o yüzden çifter çifter ekip sonra tarlaya da yide çifter çifter ekeceğim ayırmayacağım

bir kısmınıda 100 kadarınıda küçük fide poşetlerine şaşırtıp biraz büyüdükten sonra promosyonlu satışa çıkarayım bari ne yapayım ben şaşırdım bunları şaşırtacağım diye:)))

kartalfen78 17-04-2010 10:13

1 Eklenti(ler)
resimlere devam bu anlattıgım pet bardaktaki goji fidelerinin 20 gün sonra altından cıkan kökleri sanırım em aktif kullanmam çok hızlı büyümelerini sağladı veya kökleri zaten hızlı gelişiyor:)))))))))

bu kökler böyle 2 hafta daha dursa bitki boy atmayı durdurur mu bilen varmı nariçi ve lilium hariç onlar cevapladı:))

habibe 20-04-2010 16:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 618868)

Süper :) Ferihanın gözü aydın

gilaburu 20-04-2010 19:17

Merhabalar arkadaşlar ben goji berry fidanı almak istiyorum.nereden bulabilirim.bu sitede satan arkadaşlar var mı ? herkese iyi akşamlar

Jezebel 20-04-2010 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 618868)

Benimkiler 23 martta açmıştı , yani Goji açtırma konusunda İzmir Ankarayı döver ;)
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1566

sındırgılı 20-04-2010 20:48

Bizimkiler, daha yapraklanma aşamasındalar.Çiçeklenme için çok çalışmak lazım, çok!!!!!!!!!!!! :)

MeyveliTepe 20-04-2010 20:57

Bu mevsimde çiçek açması tuhaf değil mi? Normalde Haziran ortasından önce çiçeklenmemesi gerekir. Şimdi açan çiçek Mayısta meyveye dönecek mi?

Benimkilerde şekil budaması yaptığım için tek gövdeye ve iki seviyeli dala bıraktım. Daha yeni sürgün vermeye başladılar.

nariçi 20-04-2010 22:18

Bizimkiler 20-30 cm sürgün verdiler. Sıcak yeri de pek sevmiyor gibi solgun olarak görünüyor açık alanda şu sıra iyi durumdalar. Ancak çiçek durumu henüz yok.

sındırgılı 20-04-2010 22:45

Aslında, bu mevsimde olmaması doğalı. Daha, yeni yeni yapraklanıyor.Pazar günü, gittiğimde fotoğraf çekip son durumlarını yayınlarım.Fakat, gübrelemeyi ihmal etmemeli..

Jezebel 20-04-2010 23:27

Hemfikirim , henüz çok erken . Sadece bir dal açmıştı , bitkini tamamı değil .

yarenimex 21-04-2010 00:01

Bizim gojiler de yeni çimlendiler daha iki yaprak aşamasındalar..Biraz geriden geliyoruz ama inşallah kısa zamanda çiçeklenme ve meyve verme konusunda mesajları olan dostlara yetişiriz ve kendi deneyimlerimizi de paylaşabiliriz..

ozbey 21-04-2010 00:23

Goji berry' i çimlendirmek kolay da, büyütmek zor galiba. Güneşli yere aldım yeni bir yaprak dahi vermedi. Şimdi yarı gölge alana aldım, yirmi gün oldu, gübre takviyesi de yaptım. Hala onbeş cm, gelişme yok. Tecrübeli arkadaşların bir önerisi var mı acaba?

denizakvaryumu 21-04-2010 07:45

Önce ortama alışıp kök gelişmesi yapar sonra birden büyür.

nariçi 21-04-2010 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 621287)
Goji berry' i çimlendirmek kolay da, büyütmek zor galiba. Güneşli yere aldım yeni bir yaprak dahi vermedi. Şimdi yarı gölge alana aldım, yirmi gün oldu, gübre takviyesi de yaptım. Hala onbeş cm, gelişme yok. Tecrübeli arkadaşların bir önerisi var mı acaba?

Benim geçen yıl ektiklerim bir yıl boyunca iki yaprak kaldılar. gençken kapalı nemli ortam istiyor.

kürşad 21-04-2010 09:13

Pet bardakta büyümeyen gojiyi 5 litrelik deterjan bidonunun üst kısmını keserek yaptığım saksıya aldım. 5-6 cm olan boyu şimdiden 10 cm yi geçti.
Anatolicum gojilerde ise eski sürgünlerde gelişme durmuş vaziyette ancak yeni çıkmış olan filizler hızla büyüyor. Yer değişikliği pek yaramıyor sanırım. Bir de çıplak kökle şaşırttım ondan da olabilir.

nevsune 21-04-2010 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 621052)
Benimkiler 23 martta açmıştı , yani Goji açtırma konusunda İzmir Ankarayı döver ;)
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1566

E aşkolsun yani aynı sıklette miyiz ki? Orası her daim günlük güneşlik İzmir, havada nem var. Odunu dikseniz toprağa o bile çiçeklenir orada. Goji çiçeklenmiş 23 Martta, çiçeklenmezse ayıptır:)

Bizim burada verdiğimiz uğraşları görseniz acırsınız halimize.

venus_trap 21-04-2010 09:51

işte benim gojiler bunlara bundan sonra ne yapayım bu arada sayın nikomedia'ya da teşekkürlerimi iletiyorum.

venus_trap 21-04-2010 09:52

1 Eklenti(ler)
...

Jezebel 21-04-2010 10:50

Ankara

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 621389)
E aşkolsun yani aynı sıklette miyiz ki? Orası her daim günlük güneşlik İzmir, havada nem var. Odunu dikseniz toprağa o bile çiçeklenir orada. Goji çiçeklenmiş 23 Martta, çiçeklenmezse ayıptır:)

Bizim burada verdiğimiz uğraşları görseniz acırsınız halimize.

Sevgili nevsune ,
Ankarada 4 yıl kaldım , çok da severim , size acımak ne haddime .
Bitki yetiştirme çabalarınızı takdirle karşılıyorum .
Ayrıca oradaki sera ve çiçekçi kaynaklarının da çok kıt olduğunu düşünürsek ,
benim gözümde tam bir kahraman oluyorsunuz ;)

tturt 26-04-2010 14:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi venus_trap (Mesaj 621416)
işte benim gojiler bunlara bundan sonra ne yapayım bu arada sayın nikomedia'ya da teşekkürlerimi iletiyorum.

Sayın venus_trap,

Ne yapmanız gerektiğini sormuşsunuz bence hiç bir şey yapmayın. Biraz sabredip bekleyin. Biraz yapraklansın boya gitsin sonra toprakla buluşturursunuz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025