![]() |
Sanıyorum fırınlanmışlar.
Fırınlanmamış olsalar daha yumuşak olurdu bunlar bana sert geldi ama yine de tohumlarını bir test edeceğim bakalım çimlenecekler mi? |
Gojiler yapraklarını döktü. İlkbaharda yeniden sürgün verirler, ancak bu bitki kazık kök yapıyor ve çok uzun kök salıyor. Benim goji çimlenmeler bardaklarda olduğundan olacak ki küçük olduğundan köklenme zorluğundan olacak boy uzaması yapamadılar. Derin saksı veya bahçeye dikmeyi gerektiriyor.
|
Bahcede yerin varsa tam zamani.Cok arsiz bir bitki, Her sartta kendisini gelistiriyor.Ben 3hafta once Adada yerlerine diktim.2 sezondur saksilardaydilar. Yarin kontrole gidecegim.Fakat kesinlikle sunu soyleyebilirim: Benden daha sagliklilardir!!!!
|
2 Eklenti(ler)
merhaba.6 gün önce hendekten kocaeline kargoyla geldi goji berry fidanım.geldiğinde daha yeşildi filizleri şimdi sanki biraz kuruyo gibi.sizce ne yapmam gerekiyor?kocaeli bu arlar çok rüzgarlı balkona koymaya korkuyorum.evin içi çok sıcak.ne yapacağımı bilemedim.ne kadar süreyle sulamam gerekiyor?
|
Toprağı donmadıkça baharda canlanır. Kışın yapraklarını döküyorlar.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar benide Gojy berry yetiştirmeye özendirdiniz. Galiba bu bir tutku Banada Gojy berry tohumu veya fidesi gönderebilecek bir arkadaşımız bulunabilirmi..Selamlar.
Göndrebilecek arkadaşların adresimi özelimden istemesini rica ediyorum... |
Alıntı:
|
Goji kışın yapraklarını döker. Soğuklama ihtiyacı için içeride değil, dışarıda tutun.
|
yetiştiren arkadaşlar LYCIUM BARBARUM mı yoksa LYCIUM CHINENSE mi daha lezzetli?
|
Lycıum barbarum
|
Merhaba arkadaşlar. 1 ay önce sökerek evdeki kasaya almış olduğum fidelerde yapraklar döküldü ancak yeni taze yapraklar çıktı, şu an yarım cm civarı uzunluktalar.
Yine aynı yerden bütün bir kök söktüm, ahududu gibi tek kök üstüne sıralanmış dalları vardı. Budama makası ile dalların dibinde kök kalacak şekilde kesip 10 civarında fidancık çıkarıp kovaya geçirdim ve toprak doldurdum. Ayrıca dallarından 5-6 tane de çelik çıkarıp ilk bitkilerin bulunduğu kasaya soktum. Bugün baktığımda 10 gün gibi bir zamanda kimisinin canlı kaldığını kimisinin tüm yapraklarının buruştuğunu fark ettim. Çelik yaptıklarım da ölmüşlerdi. Yapraklarını dökseler bile kök canlı kaldığı sürece yaşıyor. Ayrıca üretmek için basit daldırma yapmanız yeterli. Sürgün uçlarından birkaçını toprağa sokun, iyice köklenip kardeşlendiğinde ana bitkiden gelen sürgünü kesin ve yeni bitkinizi ayırın. İsterseniz saksıya daldırıp yeni bitkinizin doğrudan saksıda köklenmesini sağlayabilir ve şaşırtırken çıplak kök ile şaşırtmaya gerek duymazsınız. Dün bir evin yanından geçerken bahçe çitinin içinde yine goji fidanı gördüm Bayramiçte. Bir iki meyvenin tadına bakma maksatlı çitten sarkanlardan koparıp ağzımda ezdim. Acı bir tadı vardı. Biraz daha ilerledim bu kez çitin dışında tohumlardan ürediğini tahmin ettiğim bir miktar fidan vardı. Köşeyi dönüp diğer sokağa geçtiğimizde çit boyunda büyükçe bir küme daha fidan vardı. Hepsini köklesen bir bahçe fidan yapacak neredeyse. Asıl mevzuya geleyim. Meyvesinin ekşi olduğunu anlatıyor her tadına bakan, bu meyvelerde bariz bir acılık vardı. Benim bildiğim olgunlaşan meyvelerde bir tatlanma olması lazım. Demek ki bu meyvede fotosentez sonucu oluşan karbonhidrat meyvede şekere dönüşmüyor. Kimi meyvede (patates) nişasta, kimisinde yağ (yağlık tohumlular) kimisinde şeker (elma) oluşurken bu meyvede yok. Veya toprağın asidik veya alkali olması meyve tadını etkiliyor. Acaba kanseri önlemede etkili olan maddeyi mi üretiyor meyvemiz? |
Kurumuş gojiler acı değil, başka bir tür olmasın!
Bence dikimler çelik veya tohum olsun, ilk bahar da dikilse tutuma olanağı daha yüksek olur herhalde. |
Gojinin 40 dan fazla çeşidi var. hepsininde meyve özellikleri farklı. kırmızı elma ile beyaz elma gibi tatları birbirlerine yakın değil.
Meyve özelliklerine göre makbul olanlar değerli. Bunu da ancak Antioksidan yönünden yapılan analizle belli olur. Türler farklı oldugundan her gojinin tadı farklı |
Minik ve küçük boy gojiler bahara kadar beklemeye girdi. Şimdi 'egetropical'den gelen büyümüş gojilerden baharda meyve beklemeye başladım.
|
Sayın Nariçi eylül ayına kadar sabredebilecekmisiniz ?:D
|
goji ler geldi
arkadaşlar klavyemdeki sorun yüzün uzun bir süredir yazı yazamıyordum. neyse huzurlarınızda Sayın Satı Uğurtan Hanım'a teşekkür ediyorum. gönderdiği 4 adet goji fidanını geçici olarak küçük seramın içine pepinoların yanına diktim. kargoyla geldikleri için yapraklarında biraz baygınlık vardı ama şimdi toparladılar, neşeleri yerinde. geçici olarak diktim çünkü; burada yer sorunum var, bende ilk baharda köye götüreceğim. hepinize iyi akşamlar.
|
gojilerime kavuştum :)
Sevgili Satı Uğurtan a çok teşekkür ediyorum goji çeliklerim son derece sağlıklı bana ulaştı evimde başköşeyi kaptı :) Baharda bahçeme alacağım ,şimdilik hallerinden çok memnunlar. |
merhabalar.
bu hafta gojiberry tohumu aldım. bunun saksıya dikim zamanı ne zaman.nasıl bir ortam olmalıdır. |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim yerli gojı aralık ayı olmasına ragmen çok iştahlı.
|
Sevgili member sip, Degisik bir tur. Meyvasinin tadi nasil ?
|
Agızda buruk bir tat bırakıyor pek begendim diyemem.
|
Sevgili Hhatice, sağlıkla iyi günlerde büyüt sevgiler.
|
Sevgili rehisbay17,sağlıkla büyüt sevgiler.
|
Arkadaşlar benimde bir Goji Berryim olacak. Sevgili Satı Uğurtan göndereceğini belirtti kendisine zahmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum..
|
Sevgili amatör hobici, sağlıkla büyüt en kısa zamanda göndermeye çalışacağım.
|
Kuru Goji Berry meyvesi isteyenler olursa bana ulaşabilirler.
Mail&MSN: saviorburda@hotmail.com |
Alıntı:
benim gojilerim hızla büyüyor ne kadar teşekkür etsem azdır, canım arkadaşıma :) |
Alıntı:
Arkadaşlar bizimkilerin yaprakları döküleli 3-4 ay oldu. Sizinkiler neden öyle hala yapraklı. |
Sevgili Hhatice, canım benim sağlıkla büyüt sevgiler.
|
Sevgili nariçi,benimkiler sanıyorum goji berri yaprağını hiç dökmedi, yaprakları yazın ki gibi yemyeşil üstünde.
|
satı hanım merhaba,
goji'nin lycium barbarum türü en makbul olanıdır. bu tür afrikada bile yapraklarını kısa bir süre için döker. sizin goji türünü yakından görmediğim için bir şey diyemeceğim. benim gojilerin yaprakları aralık ayı içinde döküldü. yabancı kaynaklarda yapraklarını döken bir bitkidir diye tanımlıyor. bir adet bana çelik gönderirseniz lycium barbarumlarla kıyas edebilirim. (veya kuru meyve) |
Sevgili egetropical, ben bitkilerden çok anlamam, hangisi makbul onuda bilmem, yanlızca benimkinin türünü goji berri olduğunu biliyorum yanılıyorda olabilirim özelden adresinizi bildirin en kısa zamanda göndereyim sevgiler.
|
Benim gojiler de tamamen yapraksız şu anda .
Dökeli 3 ay oluyor . |
Sn egetropical, ben de sizinle aynı şehirdeyim ve gojilerim yeni yeni yaprak çıkarmaya başladılar. Geçen sene böyle bir durum yoktu, iklimin karasız seyrinden bitkiler de nasibini alıyor maalesef.
|
Bu günlerde hava tekrar soğuyacakmış, İzmir sıfırları görecek eksileri hissedecek, dikkat edin gojiler pişman olmasın.
|
Sn. Lonicera,
son 5 günlük soğuklar hariç gojinin anavatanında bahar ayları düzeyinde sıcaklık vardı. Goji sıcak bölgelerdede çok kısa sürelide olsa yapraklarını döküyor. sizin goji de kuytu veya kapalı yerde ise kısa sürede yaprak çıkarmıştır. benim seradeki bazı gojiler yapraklanmaya başladı. sera ortamında gecen sene mart ortasında çiçek açmıştı. |
Merak etmeyin, Gojilerinize hiç bir şey olmaz..Benimkilerin 3. senesi..
|
Normal seyirdeki havanın etkisi olmaz da iniş çıkışlar etkili olabilir. Burada benim gojiler -10 derece altını gördüler ancak yaprak yok.
|
Sevgili Nariçi, Bu mevsimde yapraklanma beklemeyin..Benimkiler Keltepe vaziyetindeler...Ancak baharda yapraklanmaya başlarlar..Tabii bitkileriniz sera ortamında değilse..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025