![]() |
Sn. Kürşad,yaprakları goji berryden farklı mı, ben mi yanıldım?
|
En üstteki resimdekiler gibi uzun uzun. Evde tohumdan cıkan Lycium barbarum a baktım onun yapraklarından az farklı gibi. Bunların yaprak uçları daha sivri gibi geldi bana. Meyveyi elimde sıkıp tohumunu çıkardım tohum da aynı büyüklük ve şekilde.
|
lycium anatolia olabilir. dogal olarak türkiyede bulunuyor. barbarum a göre meyveleri küçük ve ekşi. yaprakları benziyor.
|
lycium anatolia yani LA nın ORAC düzeyi, LB ye göre acaba nasıl?
Bu konuda bir çalışma var mı? LB nin çok üstünde sonuçlar da çıkabilir. |
Anlaşılan nur topu gibi bir goji türümüz daha oldu :) adı da oldu mu Çanakkale gojisi.
|
3 Eklenti(ler)
Ben bunların ve benim bulduklarımın barbarum olduğunu düşünüyorum. Yaprak yapısı bitki büyüyüp dalları kalınlaştıkça biraz yaymanlaşıyor. Çünkü Anatolicum tamaman farklı bir dal yapısına sahip. Ben Lycium anatolicum'da buldum, onun yaprakları dökülmüştü siyah goji zannetmiştim ama Anatolicum olduğunu düşünüyorum.. Yaprakları dökülmüşken diğer gojilerin üstünde meyveleri ve yaprakları vardı.
|
Hanım siyah gojiden kazdağlarında daha önce görmüştüm diyor. Şimdi onun peşindeyiz ailecek :)
|
Sn. Kürşad,yaprakları goji berryden farklı duruyor. resimdeki bitki pek çok yerde var. goji bitkisine benzemiyor. yalnız bir ihtimal bir türü olabilir
|
Alıntı:
|
Benim gojilerim çimlenmedi. Kökleri çıkmıştı hiç yaprakları çıkan olmadı. Balkonda ve odada tutuyorum. Daha sıcak mı tutmam mı gerekiyor acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Yapraklarını tamamen döken gojimin süprizi:
|
Alıntı:
|
Seneye daha tatlı ve bol olur.Bende ilk meyvalarımı pek tatlı bulmamıştım ama bu sene tatları güzeldi.Yetiştirmeye devam.
|
Ekşi de olsa, acı da olsa ,bu değerlerle bu meyve her şartda yenir :)
http://www.jaydax.co.uk/imho/goji.htm |
Bakalım bu yıl budama işini becerebilecek miyiz? Meyve kalitesi için budanması şart diye belirtiliyor ilgili sitelerde. Meyveleri de dal uçlarında verdiği için oldukça kararsızım. Acaba sadece kuru dalları mı alsak? Olmadı yarısını sert budayıp sonucunu görürüz. Diğer yarısının da sadece uçlarından az miktarda alıp denemek lazım.
|
Alıntı:
|
Nette bir yerlerde gerçek goji özü verilen kişilerle, sahte goji özü verilen denekler arasındaki kan değerlerini gösteren bilimsel bir deney vardı.
Kısa bir sürede süper sonuçlar çıkmış. Bulabilirsem ekleyeyim. |
Arkadaşlar 'No1 Ning-qi' cinsi goji fidan temininde bir gelişme var mı fidan getittirmek istiyen olursa ben 2 adetle katılırım.
|
1 Eklenti(ler)
|
merhaba arkadaşlar. Ben Denizli'den Mahir. Hem öğretmenim hem de babadan kalma çiftçilikle uğraşıyorum. Goji meyvesi çok ilgimi çekti. 1,5-2 saatten beri hem yazdıklarınızı okudum hemde internette biraz araştırma yaptım. No1 ning-qi goji fidanı veya tohumunu temin etmeye çalışıyorum. Eğer nasip olursa bu sene bu çevrede gojinin öncüsü olmayı planlıyorum. umarım bir kaç seneye kadar da pazar yaratabiliriz.
Tohum veya fidan getirtecek arkadaşlar benimle de irtibata geçerse çok sevinirim. Eğer bende temin edebilecek olursam bu siteden yayınlayacağım. |
Tohumu getirteceğim galiba.
Bu akşam go-goji.com sitesine türkçe mesaj yolladım, tohumlardan almak istediğimi türkçe bilen birinin bu konuda bana yadımcı olmasını istediğimi söyledim. Biraz önce baktım cevap gelmiş No1 ning qi den istemiştim. Bana gelen cevap aynen şöyle: "Kaç tohum istiyorsun? I paypal kabul." Paypalı kullanmadım ne olduğunuda bilmiyorum o yüzden paypalı kullanabilirsem olur dedim bide fiyat istedim; 1000 tohum için.
|
tohumlar geliyor
1000 adet tohum getirtiyorum. goji no1 ning-qi. Türkiye de olmadığı için yurt dışından gelecek.
|
Nerden, nsıl. kaç lira :) Bilgi verirmisiniz?
|
Gojilerim çimlenmeye başladı.
mahirgs fiat konusunda ben de haber bekliyorum. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Lycium anatolicum olduklarını tahmin ettiğim çeliklerim sürgün vermeye başladılar.
|
2 Eklenti(ler)
Nazilli' deki bir evin bahçesinden, meyveleri sulu ancak tadı bir tuhaf. Sayın Sındırgılı' nın gönderdiği tohumlar çimlense karşılaştırma yapacağım ama... Bunların yaprakları ötekiler gibi uzun değil. Ev sahibi kendiliğinden çıktığını söylüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Size gönderdiğim Meyvalar ve yaprak şekli ile hiç örtüşmüyor.
|
Evet sayın Sındırgılı, burada bulunan diğerleri ile de yaprakları farklılık gösteriyor.
|
Bugun toplam 450 adet goji fidanı dikimini bitirdik (L.B). başka örneği yoksa ilk goji tesisi oluştu. 1500 m2 alana 450 adet ve daha önce de diktiğim 100 fidan la beraber 550 fidan oldu. İlk baharda büyük proje 10.000 adet dikimi yapılacak.
(Tesisin resimlerini yarın çekim yapacağım.) |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Sn. Egetropical, hayırlı olsun. Sağlıklı ve sorunsuz bir bahçe, bol bol ürün ve iyi yerlerde harcayabileceğiniz bol kazanç dilerim.
|
Bugün Gojilerimi ve kaymak ağaçlarımı yerlerine diktim.Beni şaşırtan, devamlı boya giden gojimin kök yapısının diğerleri gibi gelişmediğini görmek oldu,Drenaj için tabana ufak taşlar döşemiştim.Onlar mani olmuş olabilir diye düşünüyorum.Diğerlerinin kökleri saksıları çepeçevre sarmışlardı.
|
Tohum ya da fide sağlayacak arkadaşlar var mı? Ben de amatör olarak yetiştirmek istiyorum.
Sevgiler. |
Tohum ya da fide sağlayacak için tel: 0539 242 3720
geçen sene buradan bulduğum birisi fide satmıştı ama fide çok zayıf olduğu için kurudu tohum olursa daha iyi gibime geliyor Sevgiler. |
Gojiler (henüz küçük fide-fidan aralığında) açık alanda kışın yaprak döküyorlar. Bunları odaya alırsam yapraklı kalır mı. Yoksa gojiler genel olarak kışın yapraklarını döküyorlar mı?
|
Alıntı:
Bu resimlerde gözüken fidanları nereden aldınız? |
Alıntı:
Yaprağını dökmesi bir bakıma iyi çıplak kök olarak transferi mümkün oluyor. |
Alıntı:
Gerçekten süper fidanlar satıyor,kendisine bir kez daha teşekkür ederim. http://goji.blogcu.com/ |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025