![]() |
Teşekkürler Sn MeyveliTepe, darısı dediğiniz gibi inşallah başınıza. Kök gelişimi konusundaki düşüncelerinizde çok haklısınız. Ben de ilk şaşırtma sırasında kök bölgesini gördüğümde, şaşkınlığımı gizleyememiştim.
|
İlginç bir bitki bu goji berry. Dip dibe bir sürü yaprak verdi. Boy 4-5 santim. Bionem'in etkisiyle olmalı, yeni yaprak yok, gövde kalınlaşmaya ve yapraklar arasında kalan gövde uzamaya başladı. Sanki ataklar şeklinde gelişen bir yaşamı var ...
|
Bitkilerin sürgünleri aynı radyo anteni gibi iç içe geçmiş katmanlardan mevcuttur.
Bitkinin bu gelişiminin yavaşladığı asmalarda kısa boğum hastalığı mevcuttur. Yaprakların gövdeyle birleştiği noktada yaprak ve çiçek gözleri oluşan noktaya nodium, iki nodium un arasındaki mesafeye de internodium denir. |
Teşekkürler Sayın Kürşad,
Benim gojimde internodiumun kısa olma nedeni dediğiniz gibi kısa boğum hastalığı ise bionemle bu sorunu aştım diye düşünebilirim. Sağolun :) |
hastalık olduğunu sanmıyorum; bendekiler de sizin dediğiniz gibi dip dibe.
Sadece gelişimleri çok yavaş, direk güneş ışığına maruz bırakmak da genç fideleri öldürüyor. Yukarıdaki bi mesajda bir viyol dolusu goji resmim vardı, şimdi 4-5 adet kaldılar. Birkaç tane daha tohum kaldı ancak torf çok hızlı kuruduğu için seneye saklıyorum. Uygun ortamını bulan her bitki iyi gelişir, sıcak, kuraklık, ph, ec gibi etkenler de gelişimi etkileyen faktörler. |
Bionem öneririm. Literatüre uygun nasıl yazarım bilmiyorum ama internodiumlar gelişmeye başladı. ( Doğru mu yazdım? )
|
İçeriği nedir? adına bakılırsa su tutmaya yarayan organik bir bileşik gibi görünüyor.
Ambalajındaki % li içerikleri yazarmısınız? |
Burada detay bilgi bulabilirsiniz içeği hakkında.
Ambalajda yazanlar: Melas 5 ml/L Mısır Yağı 3 ml/L Kekik Yağı 1 ml/L Susam Yağı 1 ml/L Daha önce de söylediğim gibi ev ve balkonda bitki yetiştirmeye çalışıyorum. Bu seneye kadar 3-5 çiçek , biber ve fesleğenim olmuştu. agaclar.net'le tanışmamın ardın balkon ve salonum doldu. Avatarımdaki köpeğim 7 yaşında. Özellikle ona zarar vermeyecek ilaç ve gübreleri kullanmak isterken tanıştım bionem ve neemazal'la. Sitemizde her iki ürün için istemediğiniz kadar bilgi bulabilirsiniz. Ardından EMA gelecek umarım. Kimsayal gübre de kullanmak istemiyorum. |
Benim de tohumdan büyüyen birkaç goji fidem var, onları bahçeye diktim fakat gelişme göstermiyorlar.
Bir karış kadar boyları var, öylece duruyorlar. Sulamayı artırsam mı, güneşten korumak için başlarına şemsiye mi tutsam?:p. Dikerken çukurlarına ahır gübresi koymuştum. Tanımadığımız bir bitki, o kadar uğraşıp heveslenip sonra da kaybetmek üzücü oluyor.:( |
Sanırım önce kökü büyütüyor.
Asıl olan kökün gelişmesi, kış yaklaşıyor :) |
EMA için hesap banka hesap numarası bekliyorum hala. ROA da Eylül'de hazır olacak demişti Oğuz Bey. Umarım kışa kadar güçlenir bizim gojiler.
|
sayın amazon size bir soru sormak istiyorum.bahçeye diktiğiniz gojilerinizin tepesini kestinizmi? resimde kesilmiş gibi gözüküyorda.benim fidelerim 20-25cm boya ulaştı.tepelerini kesmemi önerirmisiniz?veya başka tecrübeli arkadaşların bu konuda bilgisi varmı? herkese yardımlarınız için teşekkürler..
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Goji uzmanlarına bir sorum olacak. Acaba bu goji mi? Eskişehirde gezerken yol kenarında spor parkında park genel müdürlüğü ektiğini zannettiğim bir çalı ama goji değil mi çıkaramadım. Uzmanlarımıza danışmak istedim.
Eklenti 96443 Eklenti 96444 |
Antep fıstığına benziyor :)
|
Yedim ama çekirdeğini yemedim di yani çekirdeği ufaktı biraz. İç yapısı aynı kızılcık gibiydi.
|
|
Alıntı:
Berberis agregata olabilir ; http://www.alibaba.com/product-free/...showimage.html Veya berberis vulgaris; http://www.ib.ns.ac.yu/VRDNIK/images...is-(5)_gif.jpg |
Sayın denizakvaryumu gönderdiğiniz fotoğrafa benziyor. Belki türünden dolayı ufaktır meyveleri.
Sayın mahon berberis ne acaba. |
Alıntı:
Berberis türü. Halk arasında kadın tuzluğu deniyor.. |
Alıntı:
|
Tadı çok güzeldi meyvesinin ben beğendim valla. Birgün bu yüzden ölebilirim ama ya her bulduğum meyveyi yiyorum. Zehirli olursa yandım valla. Bu bitkiyi dalından koparsam eksem tutar mı? Ne yapabilirim.
|
Alıntı:
Şimdi artık tadını yazmaya geldi sıra:) Tadını çok beğenmezseniz kurutursunuz. |
Zaten gojinin en sevdiğim yanlarından biri de kolaylıkla kurutulabilme özelliği.
Tabi taze goji bulunursa :) |
Alıntı:
|
Çok utandııııımmmm:) Haklısınız, okumuştum bu yazıyı, unutmuşum.
Tadı konusunda sanki daha önce biryerlerde taze meyvasının çok lezzetli olmadığı ama kurutulmuşunun tatlı olduğunun yazıldığını okudum gibi hatırlıyordum Onunla karıştırmış olmalıyım. Eğer tazesi de lezzetliyse çok güzel. Bu taze ve kurutulmuş sözü geçince, geçen gün aktarda yaban mersininin kurutulmuşu vardı. Kanada'dan geliyormuş ve kilosu 35 liraydı. Tadına bakmak için az birşey aldım. Yani demem o ki, Karadeniz likapa kaynıyor değerlendiren yok, Eskişehir goji kaynıyor değerlendiren yok. Bizler bu önemli bitkilere gerçekten sahip çıkmalıyız. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 96722
Geçen hafta gojilerin bir ay içinde saksıları delip geçtğini yazmıştım. Yerlerine dikmeden önce birinin resmini çektim. Bu kökler bir ay önce yoktu. |
Normalde 1 ayda bu durumun mümkün olamayacağını düşünüyorum.
EMA nın etkisi olduğu açık. |
Cahilliğimi maruz görün.. EMA nedir?
|
|
EFTyi yapıp , gelmesini beklediğim ürün. Gecikecek sanırım.
|
2 Eklenti(ler)
İşte eskişehir gojileri. Sayın bari sağolsun bugün gösterdi bana. Onunla birlikte gittik ve resmini çektim. Sizlerle paylaşmak istiyorum.
Eklenti 97539 Eklenti 97540 |
Tadı nasıldı?
|
Bunun tadı pek iyi değildi. Zaten sayın bari de öle dedi. Asıl güzel olana gidecektik benim işim vardı. Öteki kısıma ben gidip bulucam son baharda ve kendime büyükçe bir kök alıcam.
|
Arkadaşlar, poşetlere ve yere diktiğim, fidelerin yapraklarını bir haşerat yemiş, nesıl önlem almam lazım.?
|
Saksılardan yerlerine diktiğim gojilerin bazıları çiçek açmaya devam ettiler. Daha da ilginci sanırım bir iki tanesi meyve de bağladı. Haftaya durumları netleşmiş olur.
Olursa, Nisanda tohum Ağustosta meyve gibi bir tuhaflık gerçekleşmiş olacak. |
Gojiler bence asıl meyveleri önümüz ayda bağlayacaklar.. Sıcaklık meyve tutumunda önemli bir etken.. Şu anda çiçek açıp döküyorlar burdakilerin bir çoğu.. Geçen sene eylül-ekimde meyve doluydu üzerleri...
|
Bence de erken meyva verdiler.Geçen sene eylül ekim gibi oldukça fazla meyva vermişlerdi.Şu anda üzerlerinde 20-30 meyva var ama nerdeyse tüm yapraklarını döktüler.İlginç geldi..Birşeyler yanlış gidiyor ama çözemedim..Ya Fransa seyahatinde susuz kaldılar ya da çok sulandilar...Bilmiyorum..Nedenini bilen arkadaş varmıdır..
|
Susuzluk yaprak döktürüyor.. Havalar soğuyup yaprakları döküldüğünde bile meyveler üzerinde kalabiliyor... Geçen seneki gözlemlerime göre..
|
Zaten geldiğimde [20 gün sonra] arada susuz kaldıklarını tahmin ettim ama sadece tahmin..Bitkilerimizide yanımızda götürecek halimiz yok..Aynen evde evcil hayvan beslemeye benziyor..Aklımız onlarda kalıyor..Ders 1 kesinlikle zaman ayarlı otomatik sulama sistemine geçilecek..Ders 2 kendinden başka kimseye güvenmeyeceksin..[ya çok sular ya da susuz bırakabilir.]
|
1 Eklenti(ler)
Gojim iyi bir bakım ve sizlerin gönderdiği iyi enerjiler sonunda işte böyle oldu:
Eklenti 98663 Bu yıl meyve hayal artık ama kurtuldu ya, binlerce şükür:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025