![]() |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Gecen aksam bahcede agacin yanina yaklastigimda cicege durdugunu gordum. İki tepe surgunu de ciceklenmis. bahcenin ruzgar almamasi , guney cephe olması sanirim ise yariyor.. |
Bende ilk defa koca yemişin tadına baktım güzel bir tadı var [emoji846] Burada yabani olarak yetişmesine rağmen ilk defa satıldığını gördüm [emoji57]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
arkadaşlar ben sn üçcin'den tohum istemiştim acaba tohumları nasıl çimlendireceğim
diyelim ki çimlendirdim kaçıncı senesinde meyve alabilirim ve saksıda meyve alabilir miyim sizce ? ha birde arkadaşlar ben sadece 14 yaşında bir çocuğum çok karmaşık bir şekilde olmadıkça anlatırsanız sevinirimyoksa beynim almıyor |
Alıntı:
|
Alıntı:
5-6 gün ılık suya batırılmalı. daha sonra gölgeli bir konumda ekilmelidir. Kompostun kurumasına izin vermeyin. Tohum genellikle 2-3 ayda 20 ° C'de iyi çimlenir. koca yemiş 5 yıldan sonra verime geçer. |
Bende bu bitkinin meyvelerini merak edenlerdenim çok istah acıcı görünüyor😋Aldığımda 30-40cm boylarında ve uzeri çiçekliydi.Meyve yapmadi döküldü...Aradan bir muddet gecti yine cicek vardı ve yine meyve tutmadı..Acaba tozlasmaya mi htiyac duyuyor ki? Bu arada ben Çorumdayım bu kişı da atlatirsa 3.yılına girmis olacak...
|
Alıntı:
ev bahçesinde kuytu bi yere diktiyseniz şansınız olabilir. |
Sn.Aydemiraydın yani meyve tutmamasi soguktan diyorsunuz..kuytu yere alirim ama kac tane bitki degistirdiysem hicbiri yasamadı..o riski almayim ..Cicek actigi zaman korunsa olur mu ki?
|
Alıntı:
kocayemiş , yaprak dökmediği için bende yer değiştirmekten korkuyorum. koruma işi nereye kadar olabilir? |
Bana göre kışın seyri en güzel ağaç..şu anda hem çiçek var hem meyve..meyveleri de toplamazsanız uzun süre kalıyor..üstelik sarı ve kırmızı renkde..kışın herşeyin soluk ve cansız olduğu bu zamanlarda kesinlikle enerji veren bir ağaç .herbahçede mutlaka 3-4 tane olmalı
eskiden fidancılarda zor bulunurdu ve pahalıydı.şimdi her fidancıda var nerdeyse.üstelik yaşlı fidanlar da bulunuyor. fidan deposunda bile satışı var.Ancak bazı fidancılar bu mevsimde ormandan bu fidanları söküp saksılıyor.canlı gibi görünse de sonradan kuruyor.dikkatli olun. |
Bizimde bir tane ağacımız var. Bahçeye ilk dikilenlerden. Çok boylandı budamayalım alt dalları desem de komşu dalgınlıkla mı bilemedim alıyor her sene alttan. Ağaç bu yıl çok meyve yaptı ama, inanın bir tane olgun kalmıyor. Hafta sonu gidince hemen başına gidiyorum ağacın tadımlık tek bir tane bulamıyorum. Bizim orada aligabak kuşu çok sanırım onlar sabah erken hallediyor olgunlaşanları.
Şimdi zamanı, vakit olsa biraz köy dışına çıkabilsem sepeti doldururum öyle çok ormanda. |
1 Eklenti(ler)
ağacımız:
|
Geçen sene bahçeye diktim.Pek büyüme olmadı,yapraklarda paslanma ve yapışkanlık sorunu oldu,nasıl giderebilirim.
|
Merhabalar, bende bahçeme bir tane kocayemiş fidanı alarak diktim. 3 sene oldu sanırım. Her sene çiçek açmasına rağmen hiç meyve olmuyor. Ufacık (toplu iğne başı kadar) meyvecikler oluşuyor ancak dökülüyor. Forumu okudum ancak bu tür sorunlardan bahsedenleri hiç görmedim. Konu ile ilgili öneriniz olur mu?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Göbüden Musluya giderken bol bol gördüm. Ayrıca bu yıl Harmankaya şelalesine gittim. Dönüşte Ulutan barajını gören kardeşler köyünden geçtim. Burada bol bol fidan ve meyve var. İsteyen yol kenarında bile bulabilir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025