agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Çilek Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/3170.htm)

sermin 23-04-2008 18:50

tugba hanım
bi çilek 24-48 saat içinde döllenmesini tamamlar.döllenmeden sonra etli kısım büyümeye başlar.çilekte zaten 3 **** 4 yaprak olmalı dır çilegiinizi gündüz18-22 santigrat derecede tutun ve gece10-13 santigrat derece olmalı

Selahattin Yılmaz 23-04-2008 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turco (Mesaj 228147)
...çilek bilgilerinde genelde tüm fidelerde olduğu gibi fazla sulama önerilmiyor ama saksıdaki fideler bahçedekiler gibi 4-5 gün yerine sanırım daha fazla suya ihtiyaç duyuyorlar balkonda bulunan bazı fidelerde bu durum söz konusu sizin fikriniz nedir ?

Daha fazla sulama yapılmasının iki nedeni olabilir 1-Saksıda dar alanda yetişen bitkinin çabuk kuruyan ortamında eksilen suyu tamamlamak 2- Saksıda fazla ısınması muhtemel bitkiye serinletici etkisi nedeniyle sık sık su vermek.

denız 24-04-2008 11:11

Bende büyükçe sayılabilecek saksıda aşağı yukarı 3 senedir çilek var gübrelemesini sulamasını yapıyorum bana göre gayetde başarılı sağlıklı bitki üstü çilek dolu.Cinsini bilmiyorum ancak yetiştirmesi zevkli va basit gibi geliyor bana.

Tuba 24-04-2008 12:45

Sabah tekrar kontrol ettim. Çiçeğin ortasındaki sarı kısım kalmış gibi gelmişti bana ancak sabah o sarı kısmın altından beyaz-sarı etli bir yapının büyümeye başladoğını farkettim. Yani döllenmiş :D Çok mutlu oldum :D Teşekkürler Sn.Sermin.

Tuba 25-04-2008 16:23

Merhaba,
Yine ben :D
Sn.Selahattin Yılmaz, fideleri aldık, ben gün içinde 4 tanesini ektim bile. Hatta işyerinden erken çıkıp uzun saksı ve toprak aldım. Yeni saksılarım eskisinden daha geniş. Toprak aldım ama önceki fideleri toprak+gübre+kum karışımına dikmiştim. Kumuda inşaat kumu satan biyerden almıştım. Ayrıca o toprağı fidanlıktan açık almıştım. Şimdi GÜLİŞ diye kapalı çuvalda aldım toprağı.Toprak ve gübre karışık dedi satan arkadaş.

**Buna da kum karıştırmam gerekir mi?
**Kum ve toprak hangi oranda karıştırılmalır? (Geçen sefer neredeyse 1,5 toprağa 1 karıştırmıştım)
**İnşaatta kullanılan kumun bir zararı varmıdır?
**Meyvelerin toprağa değmemesi için toprağın üstünü çakıl taşlarıyla kaplayabilir miyim? Sıcaktan meyveler yanar mı? Taş güneşte ısınır ya o bakımdan.

Teşekkürler ;)

Selahattin Yılmaz 25-04-2008 20:50

**Toprak karışıksa kum karıştırmanıza gerek yok ancak istiyorsanız 3/1 oranında katabilirsiniz.

**İnşaatta kullanılan kumun bir zararı yoktur yeterki kum deniz kumu olmasın

**Meyvelerin toprağa değmemesi için toprağın üstünü çakıl taşlarıyla kaplayabilirsiniz ancak tavsiye etmem evet meyveler sıcaktan etkilecektir.

COYOTE 25-04-2008 21:47

Ben çileklerimin dibine Ponponun samanından koydum:D. Şimdilik bir problem yok gibi. Meyveye durdular. Ama havaların birden soğuması etkiler mi bilmiyorum.

Selahattin Yılmaz 25-04-2008 22:15

Soğuk çileklere iyi gelecektir. Çilek soğuğu sever.

canofer 26-04-2008 10:26

Benim geçen seneden kalan bir çilegim vardı. Nisanın başında saksısını değiştirdim. Ektiğimde 2 yaprağı vardı sonra bir yaprak kurumaya başlarken yeni bir yaprak çıktı. Şimdi sapı canlı yaprak kısmı kuru bir tane yaprağım var. Ayrıca sadece sabah güneş alıyor ve 2-3 günde bir suluyorum ve toprağı sürekli nemli kalıyor.Sizce hala şansım varmı?

Tuba 26-04-2008 10:56

Ankara'da saman nerde bulunur???

Selahattin Yılmaz 26-04-2008 10:58

Atatürk Orman Çiftliği, hayvanat bahçesi....

İklimsiz 26-04-2008 15:41

1 Eklenti(ler)
Buyrun, bu da benden:p

Sevgili zenfree saksıyı görmesin:dilli:

eczadolabi 26-04-2008 16:10

Domates başlığında sorduğum soruya benzer bir sorum olacak. Biri domates biri çilek neticede, farklı cevapları olabileceğini düşünüyorum...
Çileklerimiz kapalı terasımızda duruyorlar.
Rüzgar ve böcek-arı yok.
Çiçekler oluştuğunda döllenme için birşeyler yapmam gerekir mi acaba?

Selahattin Yılmaz 26-04-2008 16:13

Çilekte bildiğim kadarıyla döllenme sorunu yok...

canofer 26-04-2008 17:47

4 Eklenti(ler)
selahattin bey
ilk foto bir yaprağı dökülmüş yerine yeni bir tane çıkmış hali
son foto ise az önceki hali
umarım kurtarmanın yolu vardır

Selahattin Yılmaz 26-04-2008 20:07

İlk üç resimdeki bitkiler kendilerini kurtarmış sonuncu resimdeki ise iyi görünmüyor. İsterseniz tüm fidelerinizi tam düzeldiğini görünceye kadar bolca sulayın. Çok endişe ediyorsanız sıkıntılı fidenizi yerinden söküp suya koyun suda canlandıktan sonra esas yerine dikersiniz.

canofer 27-04-2008 09:25

ne yazık ki ilk üç foto 4.nün bir hafta önceki hali
zaten bolca suluyorum üzerine birşey kapatsam(sera gibi) sizce yararı olurmu

Selahattin Yılmaz 27-04-2008 10:19

Eğer kötü durumdaysalar sökün güzelce eski ölüköklerini temizleyin ve yeşil kısmı hava alacak şekilde suya koyun dirlirlerse ne ala dirilmezlerse yapacak bir şey yok.

Süha Şendoğan 27-04-2008 11:04

Selahattin hocam
Getirdiğin fideleri diktim şu an çok sağlıklı görünüyorlar.Tavsiyen üzerine milli ve koyun gübreli karışık toprakla doldurdum gelişmeleri bildireceğim.
Selamlar

envor 27-04-2008 21:44

1 Eklenti(ler)
Eklenti 35740
Bu resim eski bir resim,şu an üzerindeki çilekler kızarmaya başlamış durumda,çilek fidesi gönderdiğim arkadaşlar,sizin fideleriniz nasıl?

limon 27-04-2008 23:38

envor o naylonu nerden alıyorsunuz? Parekende de satıyorlar mı? Bana bu tür malzemelerin seralara toptan satıldığını, öyle metreyle alamayacağımı söylediler.

habibe 28-04-2008 08:21

Bana da bu naylonun siyahından lazım. Bahçede , yürüyüş yolunda ki taşların arasından çıkan bilumum otları kapatıp, taşları da naylonun üzerine döşeyeceğim.

şükran ünal 28-04-2008 08:48

Sevgili Envor, bana yolladığınız iki kök çilek fidesi şu an bahçemde ve çok sağlıklı gelişiyorlar. Yavaş yavaş çiçeklenmeye de başladılar. Fırsat bulur bulmaz resim koyacağım.

Tuba 28-04-2008 09:39

Merhaba,
Sn. Envor, çilek resimleyip öyle haber verecektim ama sorunca söylememek olmaz dedim. 1 çiçek çilek olmaya başladı. Diğerleri ufaklar. Yavaş gelişiyorlar ama gayet canlılar. İyi günler.

envor 28-04-2008 10:35

:pTopraksız tarımın gücü işte bu arkadaşlar,Ben size fideleri gönderdiğimden 15 gün sonra dikim yaptık,ama meyvesi kızarmaya başladı...
Sayın Limon bu poşetleri izmirden bir firmadan almıştık,bizim domateslerde bu poşetlerde yetişiyor(içi siyah)parakende olarak satılmıyor olabilir,bilmiyorum...İstenilen ebatta var o poşetlerden,1 -1,5-2-4-metre gibi..
Sayın Habibe sera malzemesi satılan yerlerde olabilir sanırsam,taşların altına serme fikri gerçekten dahice... :p
Arkadaşlar...Saygılarımla...envor...:cool:

Süha Şendoğan 28-04-2008 13:23

Sevgili Envor
Gönderdiğiniz çilek ve domates fidelerinden domatesler çok güzel gelişti ama maalesef çileklerde bir hareket yok.
Selamlar

Tuba 29-04-2008 13:32

Evet domates fidelerinin üstünde 3 domates ve birsürü çiçekle tomurcuk var. Hatta dayanamayan bir komşu 1 fidemi gaspetti !!! Çielk onlara göre çok geride ama problem değil. Geçen sene Ankara'da ilk çilek yediğimde Mayıs ayıydı. Şimdi 1 aydır çilek yiyoruz. Normal mevsiminde olsun ;)

tomurcuk054 29-04-2008 16:36

çilek

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FUSNUR (Mesaj 74011)
Saksıda çilek yetiştirmeyi deneyen varmı :confused: Eğer var ise deneyimlerini paylaşmak isterim .Bu hafta sonu Aydın -Atça'dan çilek fidelerim gelicek:)

bensaksıda yetiştirdim bu senede bahceme ektım çogaltmayı düşünüyorum nasıl olacak diye bakıyordum siteye

İklimsiz 29-04-2008 19:39

1 Eklenti(ler)
Koparmaya kıyamıyoruz:p

envor 29-04-2008 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turco (Mesaj 229889)
Sevgili Envor
Gönderdiğiniz çilek ve domates fidelerinden domatesler çok güzel gelişti ama maalesef çileklerde bir hareket yok.
Selamlar

Topraksızmı yapıyorsunuz sayın Turco?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025