![]() |
Atatürk Orman Çiftliği, hayvanat bahçesi....
|
1 Eklenti(ler)
Buyrun, bu da benden:p
Sevgili zenfree saksıyı görmesin:dilli: |
Domates başlığında sorduğum soruya benzer bir sorum olacak. Biri domates biri çilek neticede, farklı cevapları olabileceğini düşünüyorum...
Çileklerimiz kapalı terasımızda duruyorlar. Rüzgar ve böcek-arı yok. Çiçekler oluştuğunda döllenme için birşeyler yapmam gerekir mi acaba? |
Çilekte bildiğim kadarıyla döllenme sorunu yok...
|
4 Eklenti(ler)
selahattin bey
ilk foto bir yaprağı dökülmüş yerine yeni bir tane çıkmış hali son foto ise az önceki hali umarım kurtarmanın yolu vardır |
İlk üç resimdeki bitkiler kendilerini kurtarmış sonuncu resimdeki ise iyi görünmüyor. İsterseniz tüm fidelerinizi tam düzeldiğini görünceye kadar bolca sulayın. Çok endişe ediyorsanız sıkıntılı fidenizi yerinden söküp suya koyun suda canlandıktan sonra esas yerine dikersiniz.
|
ne yazık ki ilk üç foto 4.nün bir hafta önceki hali
zaten bolca suluyorum üzerine birşey kapatsam(sera gibi) sizce yararı olurmu |
Eğer kötü durumdaysalar sökün güzelce eski ölüköklerini temizleyin ve yeşil kısmı hava alacak şekilde suya koyun dirlirlerse ne ala dirilmezlerse yapacak bir şey yok.
|
Selahattin hocam
Getirdiğin fideleri diktim şu an çok sağlıklı görünüyorlar.Tavsiyen üzerine milli ve koyun gübreli karışık toprakla doldurdum gelişmeleri bildireceğim. Selamlar |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 35740
Bu resim eski bir resim,şu an üzerindeki çilekler kızarmaya başlamış durumda,çilek fidesi gönderdiğim arkadaşlar,sizin fideleriniz nasıl? |
envor o naylonu nerden alıyorsunuz? Parekende de satıyorlar mı? Bana bu tür malzemelerin seralara toptan satıldığını, öyle metreyle alamayacağımı söylediler.
|
Bana da bu naylonun siyahından lazım. Bahçede , yürüyüş yolunda ki taşların arasından çıkan bilumum otları kapatıp, taşları da naylonun üzerine döşeyeceğim.
|
Sevgili Envor, bana yolladığınız iki kök çilek fidesi şu an bahçemde ve çok sağlıklı gelişiyorlar. Yavaş yavaş çiçeklenmeye de başladılar. Fırsat bulur bulmaz resim koyacağım.
|
Merhaba,
Sn. Envor, çilek resimleyip öyle haber verecektim ama sorunca söylememek olmaz dedim. 1 çiçek çilek olmaya başladı. Diğerleri ufaklar. Yavaş gelişiyorlar ama gayet canlılar. İyi günler. |
:pTopraksız tarımın gücü işte bu arkadaşlar,Ben size fideleri gönderdiğimden 15 gün sonra dikim yaptık,ama meyvesi kızarmaya başladı...
Sayın Limon bu poşetleri izmirden bir firmadan almıştık,bizim domateslerde bu poşetlerde yetişiyor(içi siyah)parakende olarak satılmıyor olabilir,bilmiyorum...İstenilen ebatta var o poşetlerden,1 -1,5-2-4-metre gibi.. Sayın Habibe sera malzemesi satılan yerlerde olabilir sanırsam,taşların altına serme fikri gerçekten dahice... :p Arkadaşlar...Saygılarımla...envor...:cool: |
Sevgili Envor
Gönderdiğiniz çilek ve domates fidelerinden domatesler çok güzel gelişti ama maalesef çileklerde bir hareket yok. Selamlar |
Evet domates fidelerinin üstünde 3 domates ve birsürü çiçekle tomurcuk var. Hatta dayanamayan bir komşu 1 fidemi gaspetti !!! Çielk onlara göre çok geride ama problem değil. Geçen sene Ankara'da ilk çilek yediğimde Mayıs ayıydı. Şimdi 1 aydır çilek yiyoruz. Normal mevsiminde olsun ;)
|
çilek
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Koparmaya kıyamıyoruz:p
|
Alıntı:
|
Hayır topraklı cocopeat karışımı milli toprak sizden gelen fidelerin yanına Selahattin hocadan gelenlerle ilave yaptım belki onlarla birlikte canlanırlar.
Selamlar |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Güler'den gelen ilk çilek fidelerim, ölüp, ölüp dirildilerdi. Tutmayacaklar diye üzülüyordum.
Bana bu güzel günde çiçeğini gösteriverdi birisi. Çıkmadık canda umut varmış:) |
Bende bir iki resim eklemek istedim.Meyva verenler İzmirden gelen fideler.Poşet içindekiler Antalyadan.
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
bende yeni bir kök aldım ama aradan 1 hafta geçti biraz soldu köküyle topragıyla dikmiştim acaba niye böyle oldu
zamanla normale gelirmi sizce daha tam kurumadı her gün suluyorum güneşde var ne yapacaz? |
Çilek yetiştirme
Alıntı:
|
peki gübre falan atmak lazımmı bişey koymadım
|
Alıntı:
|
demekki fazla su da sevmiyo ya benim hobi olsun diye işden gelince bahçede ugraşmak rahatlatıyo demekki kendi haline bıraksaydım daha iyi olurmuş :)
|
3 Eklenti(ler)
Çileklerimin bazıları çok güzel gelişirken,
Eklenti 36113 Eklenti 36114 Eklenti 36115 bazılarında bu bitlerden var. Ve tomurcuklar kuruyor. Aynı saksıdalar. Sürekli elimle temizliyorum fakat diğerlerine de geçecek gibi görünüyorlar, ne yapmam gerekli? |
Sn.Penelophe,
Çilekleriniz çok güzel görünüyor. Sorunuza cevpa veremeyeceğim, hatta ben bir soru sormak istiyorum. Bu çilek fidelerinin kaçıncı yılı? Bu senenin fideleriyse bu kadar güzel gelişmelerini nasıl sağladınız? Geçen yılın fideleri vardı bende 6 adet. 2 Tanesi öldü ama 4 tanesi bol çiçekli ve meyveli. Saksıda bir fideden en fazla 5-10 tane çilek alabilirsiniz denilmesine karşın benim bahsettiğim fidelerin herbirinde o kadar çilek var zaten. Daha da çiçeklenir zannediyorum. |
Bu ilk seneleri. Şu an meyvede olanlar pazardan aldıklarım, bitli olanlar ise Sevgili Güler'in gönderdikleri. Bunu nasıl başardım bilmiyorum ama sakınan göze çöp batıyor.
2 yıl önce ben 4 kök çilekten yaz boyunca 2 kga kadar çilek almıştım. Yağtığım özel birşey yok, güneş gören yerdeler ve susadıkça suluyorum. |
Teşekkür ederim. Ben de fidenin yaşı ile ilgili olabilir mi diye düşünmüştüm. İyi günler...
|
Çilek bence fazla ihtimam istemiyor ama bizim gibi bahçesi olmayıpta balkonda deneyenlerin çok fazla şansı olmuyor galiba bulunduğum çevrede bahçelerde bakımsız halde kendi halinde büyüyen çilekleri inceliyorum nekadar sıhhatli ve canlı büyüyorlar hatta bir bahçe sahibi kendi özel sulama yapmadığını yağmurdan yağmura sulanıyorlar diyince hayretler içinde kaldım üstelik bütün fidelerde çok güneş gören bir yerde değiller.
|
Çilek yetiştirme
Alıntı:
Toplam kaç çileğiniz oldu merak ediyorum. Birde ilk çıkanı yiyebildinizmi ? Selamlar |
1 Eklenti(ler)
Selahattin hocadan gelen çilek fidelerinin bugünkü durumu:p
|
Çok sağlıklı görünüyorlar hayırlı olsun bol bol çilek yiyin inşallah..
|
1 Eklenti(ler)
Koparmaya kıyamıyoruz demiştim ya, evde herkes böyle düşünüyor. Bugünkü durumu görüldüğü gibi:p
|
2 Eklenti(ler)
sizin balkonunuzda çilek olur da benimkisinde olmaz mı ?
Gerçekten insanın yetiştirdiği dışardan alınmışa hiç benzemiyo diyebilirim. Daha bir güzel oluyo. Bunlarda benim balkonumdan gözüm gibi sakındığım fidelerim, ilk meyvesini verdi. Ben bile koparmaya kıyamıyorum.:p Ama neyseki o kadar ilgilenmeme rağmen dipten kurumaya başladı sanki, bir türlü çözemedim. :rolleyes: |
Çileğin meyvesi bozulmasın diye altına nylon veya saman serildiğini biliyoruz, burdan da okuduk. Peki hiç hindistan cevizi torfu veya kırıntısı gibi bir madde ile malçlama gibi bir şeylerle deneyimi olan var mı?
Malum şehirde saman bulmak zor nylon da pek hoş görünmüyor. Orkidelerde sıkça kullandığım hindistan cevizi kabuğu ile fidanların altını malçlamak, çileklerin meyvelerini çürümekten korumak babında uygun olur mu? Bana mantıklı gibi geliyor ise de... deneyenimiz oldu mu? diye sormak istedim. Saygılar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025