agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Çilek Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/3170.htm)

Muda 09-05-2017 15:47

Yediveren olanlar önce çiçek açıyor. Sonra kol atıyor. Osmanlı çilekleri ise önce kol atıyor. Sonra çiçek açıyor. Bu yıl sıkışık olunca biraz çiçek açmaya başladılar. Fidelerin fazla gelirse ekmeyeceklerini alayım. Bu yıl da fide işini tam yapamadım.

çiğdem42 19-05-2017 22:13

çileklerde kendiliğinden olgunlaşmadan çürümeler oluyor.çiçeksizleri aradan alınca,seyreliyor.çürümede olmuyor.sayfaya katkıda bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum.saygılarımla.

Gülizar ş 20-05-2017 00:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NCTELTS (Mesaj 1499774)
arkadaşlar sıcak bölgelere dayanıklı ( mesela adana ) çilek çeşidi hangisi olabilir. yardımcı olabilir misiniz?????

Ben Antalya gibi sıcak bir yerde üstelik terasda çilek yetiştiriyorum.Bana fideleri veren Osmanlı çileği olduğunu söylemişti. Sizde şansınızı deneyebilirsiniz.

Gülizar ş 20-05-2017 00:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NCTELTS (Mesaj 1500820)
Eklenti 642119

Eklenti 642120

Çilek standımız hazır sıra toprağını hazırlamaya geldi. En zor tarafı da bu karar veremiyorum. Artık dene yanılma ile yapacağım.

Sayın NCTELTS peki bu sistemde kol atanları ne yapacaksınız?

muratcolak 01-06-2017 04:41

Osmanli cilegi alabilecegimz guvenilir bir yer varmi

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muratcolak 03-06-2017 02:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak (Mesaj 1509173)
Osmanli cilegi alabilecegimz guvenilir bir yer varmi

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Billgi verebilecek kimse yokmi

mozturkgss 03-06-2017 09:24

Merhaba
2 sene önceki diktiğim çilekler hala ürün vermiyor. Geçen sene her hafta bir iki çilek verdi. Bu sene hiç vermiyor sebebi ne olabilir acaba.
Toprak yapısı biraz sıkı sebebi bu olabilir mi?

lburak53l 06-06-2017 13:36

Çilek Hastalığı

İyi Günler. Balkonda çilek yetiştiriyorum.Ancak Bütün yapraklar uçları kurumaya ve sonra tamamen kurumaya başladı acaba sıkıntı musluk suyumu yoksa Fe eksikliğimi? kültürel yöntemi varmıdır. Teşekkürler. :(

latif.07 07-06-2017 00:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lburak53l (Mesaj 1509854)
İyi Günler. Balkonda çilek yetiştiriyorum.Ancak Bütün yapraklar uçları kurumaya ve sonra tamamen kurumaya başladı acaba sıkıntı musluk suyumu yoksa Fe eksikliğimi? kültürel yöntemi varmıdır. Teşekkürler. :(

Yapraklar uçlardan kurumaya başladıysa büyük ihtimal toprakta eksik olan bir şey vardır ya da tam tersi çok fazla gübre olabilir. Resim olsaydı daha net konuşabilirdik, musluk suyu oldugunu pek sanmıyorum. Yeni mi gübre vermıştiniz ?

latif.07 07-06-2017 00:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mozturkgss (Mesaj 1509459)
Merhaba
2 sene önceki diktiğim çilekler hala ürün vermiyor. Geçen sene her hafta bir iki çilek verdi. Bu sene hiç vermiyor sebebi ne olabilir acaba.
Toprak yapısı biraz sıkı sebebi bu olabilir mi?

Nisan ayında çileklerin çapalanması gerekiyor çapasını yapmış mıydınız ? Güneşi yeteri kadar görüyor mu ? yaprakları nasıl eksik mineral var mı ?

Damla sulama sistemi varsa 2 günde bir kere sulamanız karık sulama yapıyorsanız da 4-5 günde bir sulamanızı tavsiye edebilirim.

mozturkgss 07-06-2017 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi latif.07 (Mesaj 1509971)
Nisan ayında çileklerin çapalanması gerekiyor çapasını yapmış mıydınız ? Güneşi yeteri kadar görüyor mu ? yaprakları nasıl eksik mineral var mı ?

Damla sulama sistemi varsa 2 günde bir kere sulamanız karık sulama yapıyorsanız da 4-5 günde bir sulamanızı tavsiye edebilirim.

Malesef çapa yapmadım, çilek çok sık çapa nasıl yapılacak bilmiyorum. Ayrıca nisanda sulama sürecini ihmal ettik galiba. Güneş yeterince alıyor. Sulamayı düzenli yapıyorum. Ayrıca sürgün kolları yeni kestim doğru mu yaptım bilmiyorum

Nctelts 07-06-2017 20:29

[QUOTE=Gülizar ş;1507648]Sayın NCTELTS peki bu sistemde kol atanları ne yapacaksınız?[/QUOTE

Verim düşüklüğü olmaması için kesmeyi düşünüyorum.

muratcolak 09-07-2017 07:57

Evde tohumdan urettigim cilekler daha once gordugum cileklere gore farkli buyuyolar.Kol atmak yerine yukariya dogru agac gibi dallaniyorlar sanki.Dag cilegi diye almistim. Sizce durum nedir

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...aa299f6286.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...dd1d09a1ae.jpg

ideaid 23-10-2017 09:09

Merhaba, dün çilek yetiştiriciliği yapan bir yerden 10 tane kadar çilek fidesi aldım.. bir kısmı yediveren cinsi bir kısmı da bir seferlik ürün veren bir çeşit dedi..
Köklerin derine doğru çok uzayacağından derin bir kapa ekmemi söyledi..
Ben bunları 1,5 litrelik plastik şişelere eksem olur mu ne dersiniz..
Bir de.. marketten gübreli çiçek toprağı aldım... evin bahçesinden de bikaç torba toprak topladım... ekimi bu toprakları karıştırarak mı yapayım yoksa bahçeden topladığım toprağı şişenin alt kısmına marketten aldığımı üst kısmına doldurarak mı ekeyim.

mustafa_myb 24-10-2017 19:08

Merhabalar,

Toprakları karıştırsanız iyi olur, bir de 1,5 litrelik değil de 5 litrelik pet şişelerin yarısının biraz üzerinden keserek kullanabilirsiniz. Güle güle büyütün ;)

ideaid 26-10-2017 08:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mustafa_myb (Mesaj 1521310)
Merhabalar,

Toprakları karıştırsanız iyi olur, bir de 1,5 litrelik değil de 5 litrelik pet şişelerin yarısının biraz üzerinden keserek kullanabilirsiniz. Güle güle büyütün ;)

1,5 litreliğe toprak karıştırmadan diktim : ) düşüncem ilerleyen zamanda -gerekirse- büyüyen fideleri köke dokunmadan kalıp şeklinde çıkarıp toprak takviyeli 5 litreliklere aktarmak..
ilk deneyimim olacak..bakalım meyve alabilecek miyim..
forumdan okuduğum kadarıyla
*oluşan ilk çiçekleri koparmam gerekiyor

muratcolak 31-10-2017 21:01

Benim dag cilegi nedense sari renkte cicek aciyor.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...606e5669ff.jpg

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ayhanbedir 25-04-2018 18:29

Çileklerim için yardımlarınız gerekiyor

5 Eklenti(ler)
Merhabalar

siteye yeni üye oldum ama en iyi kaynak sitelerden birisi diye umuyorum
bir yapı marketten ve pazardan alınan çileklerimin ilk ve son hallerini resim olarak atıyorum yardımlarınız gerekli nerde yanlışlık var ofis tarzında bir yerde saksıda yetiştirmeye çalışıyorum

tavsiyeleriniz nedir

2 ayrı fidede aynı şekilde ilerliyor

Muda 04-05-2018 10:24

Çilek suyu ve gübreyi sever. Sizin çilekler nerede ise susuzluktan ölecekler. Toprağı kuruduğu zaman hemen suyunu verin.

Toprağa alma durumunuz var ise toprakta daha rahat edecektir. Çok güneş alan yer yerine beş altı saat kadar güneş alan sonra gölge alan yerde daha rahat edeceklerdir. Saksı küçük olunca gelişimleri bir yere kadar oluyor. Dış ortama çıkarırsanız önce gölge yerde bir süre dış ortama alışsın daha sonra yavaş yavaş çıkartırsınız.

ayhanbedir 04-05-2018 17:41

Yanıtınız icin teşekkürler ancak topraklar kurumadan suyu verildi güneş ise 4 saat kadar ancak goruyor ve icerde direk gunes sayılmaz bunlar neredeyse kurudular anlayamadim

İsmail Kuzucu 04-05-2018 18:11

Bitkinin kökleri çürümüş olabilir mi? Siz fazla su verince alt tabağa geçer fakat toprak bu suyu hep çekmeye devam eder.

ayhanbedir 11-05-2018 11:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1539285)
Bitkinin kökleri çürümüş olabilir mi? Siz fazla su verince alt tabağa geçer fakat toprak bu suyu hep çekmeye devam eder.

Evet fazla su kaynaklı olabilir artık bunlar yaşamıyor söktüğümde dediğiniz gibi loş bir toprak vardı sanırım bu konuya dikkat etmek lazım teşekkürler

aydemiraydın 30-05-2018 08:14

1 Eklenti(ler)
çilekte dikey boru yatay boru ve en sonunda bu yöntemide denedim fakat sonuç hüsran . bunlar yeni diktiğimde son hallerini çekmemişim. verim yok .minnacık tek tük meyveler.

Eklenti 675191

çilek işi Profesyonel bi iş bol ilaç bol gübre organik falan olacağı yok. yerdeki denemelerdede ot basmıştı. çeşitli ebat saksı yetiştiricilindede hastalıklardan çürümüştü.

çilek yerine ahuduya yöneldim. ilacı bakımı yok hemde bol verimli.

aydemiraydın 30-05-2018 08:16

yazmayı unutmuşum uygun çeşit böğütlenlerde harika bi şey.

acemi ciftci 08-06-2018 20:42

2 Eklenti(ler)
Cilek yapraklari kurumaya basladi durduk yere. Onceki sayfalarda benzer durum goremedim. Bir zararli bulasmis olabilir mi?

aydemiraydın 09-06-2018 08:25

çilek çok sorunlu bi bitki hastalıklarıda çok fazla. bu işten para kazananlar sürekli gübre, bgd. ve tarım ilaçlarını vererek çok büyük çilekler ve verim elde ediyor. yoksa ilaç kullamazsanız hepsi kırmizı örümcek ve mantar hastalıklarından kurur gider.

acemi ciftci 09-06-2018 08:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1542590)
çilek çok sorunlu bi bitki hastalıklarıda çok fazla. bu işten para kazananlar sürekli gübre, bgd. ve tarım ilaçlarını vererek çok büyük çilekler ve verim elde ediyor. yoksa ilaç kullamazsanız hepsi kırmizı örümcek ve mantar hastalıklarından kurur gider.

Neemazal kullandim. Baska onerdiginiz bir sey var midir?

anarius 09-06-2018 08:50

Bana susuz kalmış gibi geldi. Havalar çok ısındı İstanbulda bu sıralar.

acemi ciftci 09-06-2018 09:03

Sevgili anarius, aslinda Antalya'dayim. Forum ayari Istanbul olarak kalmis. Dediginiz gibi sicaklar olabilir. Sulama yapayim derken kokleri curutecegim diye korkudan hep az suluyorum. Daha fazla sulamam gerekiyor olabilir.

Diger yandan diger bitkilerde de tuhaf durumlar var. Sebebini cozemedim. Neemazal, arap sabunlu karisim, aci biberli karisim, kukurt vb pek cok sey deniyorum. Aslinda keske her ilde zirratle ilgili kurs gibi bir sey olsa da anlatsalar bazi temel konulari. Danisabilecegimiz de uzmanlar olsa.

anarius 09-06-2018 16:04

Bir kereliğe mahsus derin bir sulama yapın. Ama iyice sulansın, saksı deliğinden sular aksın. Sonra bu yaz sezonuna özel söylüyorum, her sabah her bitkinin dibine yarım bardak sulayın. O günün sıcağında idare etsin diye. Kışın yaparsanız böyle kökler çürür. Yazın sorun olmamalı. Tabi toprağın süzek olduğunu varsayıyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025