![]() |
Alıntı:
yediveren cinsi diye aldım fakat ne hitmetse sadece 1 kere çiçeklendiler , sürekli kol attılar bu sene kol attığını gördüğüm bitkiye direk kol vermesini engelliyorum bakalım değişen ne olacak.Ciceklenme çok ama meyve yok , çok güzel görüyorlar çilek verecek gibi duruyorlar abi kesme bizi diye haykırır gibi bakıyolar ama ne kadar çilek o kadar bakım:D Sn. Çilekci den aldığım çilek http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-12.18.53.jpg Gecen sene alınan çilek http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-12.19.55.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-12.19.41.jpg |
Sayın mahmuts,
'çiçek var çilek yok' demişsiniz. İkinci resimdeki çiçeğin üzerinde iki karınca görünüyor. Acaba sorunun kaynağı olabilirler mi? Benim balkondaki çileklere de dadandılar. Dikkatli bakınca çiçeğin orta kısmını traşlar gibi yedikleri izlenimi edindim. Karıncaların kökünü kazımak gibi kazanamayacağım bir savaşa girmektense saksıyı yükseltip saksı altlığına su doldurdum. Şimdilik işe yaramış görünüyor. |
Benim bildiğim kadarıyla iyi bir döllenme olmadan çilekte ya hiç meyve olmuyor, ya da olanlar şekilsiz ve kalitesiz oluyor. Çevrenizde yeterince arı olduğundan emin misiniz? Çilek için önemli bir nokta çünkü bu.
|
bende çözemedim nasıl bir iş , çiçeklenip daha sonra kol vermeye başladılar hala meyvesi yok.en üstteki çileği başka yerden aldım ama o oldu gecen seneden aldıklarım çiçeklenp öyle kalıyorlar.sadece bende de değiil gecen sene aynı yerden alıdığım kişilerde de aynı prooblemler var.en iyisi söküp amak.
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da benden son durumlar,
fideler yapraklanma açısından çok büyümediler hala ama çiçekleri vermeye başladı.. Bunlar yediverenler; Eklenti 400035 Eklenti 400037 Bu da dağ çileği, meyve tutumu oldu :) Eklenti 400036 |
Uzun saksıya ektiğim çilek tohumlarını 5-10 cm e ulaştıktan sonra şaşırtmalı mıyım? Aynı saksıda büyümeye devam etse olur mu? Toprak,torf,gübre karışımına ektim.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bir resim daha..
|
2 Eklenti(ler)
Benim dağ çileklerim'de kızarmaya başlamış.
|
bu dönemde yağni meyvede organik miktarı max olmalı
ekstradan besin vermeniz meyve kalitesini artırır |
bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa yardım bekliyorum
bizim çileklerin yapraklarının uçları kuruyor sizce sorun nedir vitamin **** ilaçta sıkıntıyı çözebilirmiyiz ziyan olmasını istemiyoruz okadar emek verdik |
1 Eklenti(ler)
ilk defa çilek yetiştireceğim , geçen hafta bir tanıdıktan bir kök aldım. türünü bilmiyorum. muhtemelen yediveren. gübreli toprağa ektim , nemini koruyacak kadar su veriyorum. bir ahftadır içerde güneş görmüyordu , şimdi balkona aldım. alttaki taze filiz biraz büyüdü.
yapmam ya da yapmamam gereken bişi varmı? teşekkürler.. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar çok sayfa var. Biraz kurcaladım ama soruma cevabı bulamadım veya göremedim.
Ben bir yerden 2 çilek fidesi edindim. Bunları balkonuma diktim. Kolları bayağı uzadı. Bende bu kolları toprağa diktim. Acaba doğru mu yaptım? Kollar toprağa nasıl dikilir? Kökü nereden çıkar? Benim ufak saksıya diktiğim kol doğru mu oldu? birde Mayıs ortası kol dikmek için erken mi? http://img835.imageshack.us/img835/3...8058573400.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img824.imageshack.us/img824/3...8058293400.jpg |
1 Eklenti(ler)
İlk çilek hasadım..yabani çilek, tohumdan üretim.
|
Alıntı:
kolları toprağın üstüne koyarsanız bu yeterli olur.Çilek aldınız mı yoksa hemen kol atmaya mı başladılar? |
Alıntı:
Toprağa hiç gömmeden sadece değdirmek mi lazım ? |
Alıntı:
|
Ben uzanan kolları kesiyorum direk, enerjinin meyvelenmeye gitmesi lazım. Zaten saksı ortamında kol atarak çoğalması çok mümkün ve sağlıklı olmaz.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çilek üretimi
Alıntı:
çilekleri üretmek istiyorsanız kollarından çıkan bitkilerden üretmek en sağlıklısı. Ana bitkiye benzeyen bir bitki olacaktır. Kolların toprağa gömülmesi değil sadece kolda yapraklanan kısmı hafifçe toprağa batırmak yeterli olacaktır. Zaten biraz beklediğinizde yaprakların alt kısmında kök oluşumu da başlar. Kökleri toprağa gelecek, yapraklar üstte kalacak şekilde bu kısmı dikmeniz gerekiyor. Ayrıca azami düzeyde meyve almak istiyorsanız çiçekli dönemde bu işlemi yapmayıp uzayan kolları koparmanız daha iyi olacaktır. Bir koldan bir en çok iki bitki alıp fazlasını da koparırsanız ve yeni bitki iyice güçlenene kadar kolu koparmazsanız yeni bitkiniz daha güçlü olup daha iyi meyve verecektir. Afiyet olsun |
1 Eklenti(ler)
İki tane yabani çilek. Aromaları mükemmel.
|
Alıntı:
Afiyet olsun eksilmesin artsın bol bol yiyin. Selamlar |
Benim çilekleri beyaz sinek boğdu. Sarmısaklı yağlı karışıma acı biber ekleyip püskürtünce kayboldular ama bütün yaprakları feda etmiş olduk bu arada. Bkalım toparlayabilecek miyiz..
Bu arara en irilerini toplamayıp çekirdekleri koyu renk olana kadar bekledim ve tohumluk olarak aldım. Şimdi bir peçeten üzerinde içerde duruyorlar. Tohum alma çilekte böyle mi oluyor acaba çürümemeleri için ne yapabilirim? |
1 Eklenti(ler)
Yediveren dağ çileklerim meyve vermeye devam ediyorlar.
|
Minnacık çilekler ne kadar sevimliler. Bende normal boy var katlı saksıya ektim 3 tane 1 tanesi olmadı. İkisi düşünüyor olayımmı olmayayımmı diye. Sıkıntı şuradan kaynaklanıyor sulamasını düzenli yapamıyorum yazlıktalar. Sağolsun konu komşu eş dost suluyor ama çok düzenli değil maalesef sulamaları.
Bakalım nasip. |
çilek dikim zamanı
merhaba arkadaşlar.çilek bu dönemde ne zaman dikilmelidir.Bilgisi veya deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.TEŞEKKÜRLER.
|
çileğin ticari değilse 12 ay ekimi yapılabiliyomuş
|
İki dönümlük yere çilek ekmeyi düşünüyorum.(yediveren cinsinden) Adres verebilecek olan olursa sevinirim.
|
Kapalı ortam led işık ile 10 kök kadar durgun suda çilek yetiştirmek istiyorum.
Bahçemde yazdan kalma ve kollardan yetiştirdiğim çilek fideleri var. Bunları eksem olur mu, yoksa kış geçirmiş fide mi gerekli? |
Arkadaşlar bu mevsimde bursa da çilek fidesi nereden bulabilirim balkonda saksıda yetiştireceğim önerebileceğiniz bir yer ve tür var mı?
|
Alıntı:
geçen hafta sonu bauhause dan fide aldım. orada bulabilirsin. |
Alıntı:
|
http://strawberryplants.org/wp-conte...rry-plants.jpg
http://strawberryplants.org/wp-conte...ineberries.jpg Ananas tadındaki bu çilekler GDO lu mudur yoksa melez bir çeşit mi? |
Toscana çileği
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Kapalı balkonumdaki saksılarda yetiştirmeye çalıştığım bu çilek fideleri yaklaşık 3-4 aydır çiçek açıyor ama bir türlü meyve tutmuyor. Bu süre içerisinde bir tane çilek yiyebildim. Acaba ne yapmam gerekir meyve tutumunu sağlayabilmek için ?
|
:) aynı sorun ben de de var 10m2 çilek oldu bu siteden kayseriden aldığım. bu yıl yine çiçek var. Meyve yok. Sadece yayılıyor. Süs çileği galiba saatılar bize :)
|
Alıntı:
Çileğin meyveye dönmesi için döllenme önemlidir. Çilekleriniz için bir şey söylemem zor ama sitemizden alacağınız ( solucan Gübresi : madrasol.com ) 0.30 tl/adet çilek fidelerimiz garantili olarak meyve verecektir. Selamlar... Saygılar... |
Alıntı:
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
sn conquistador acaba toscana çileğinizin meyve verimi nasıl? ben de almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025