agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Böğürtlen Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/3121.htm)

seyyah53 24-12-2010 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 730706)
Ülkemizde evet, pazar yok denecek kadar az.
Canalıcı nokta- bizim ülkemiz sıcak olduğu için kasıma kadar ürün alınabileceği,
kuzey ülkelerinde bu mümkün olmadığı için biz uygun pazarlamayla bu boşluğu doldurabiliriz. Bunu demek istedim.
Türk pazarından katiyen bahsetmiyorum;)
Bu 'ekmek yoksa, pasta yesinler' demeğe gelir çünkü...
Saygılar.


Evet aynen söylediklerinize bende katılıyorum....özür dilerim ben yanlış yormlamışım...saygılar ...selamlar...

seyyah53 13-02-2011 22:00

hayırlısı olsun sayın csydn...sizinki hangi çeşit...resim yükleyebilirseniz burdan güzel yorumlar ve tavsiyeler alabiirisniz...

Jezebel 14-02-2011 16:41

Boşuna telaşlandım desenize.
Meyvelerini yemek nasip olur inşallah;)

KAPTANzst 14-02-2011 19:44

Selam.
Fazla korkmayın dayanıklı bitkidir. Verim almak için bol güneşe ihtiyaç duyar. Güneş vurdukça da suya.

seyyah53 15-02-2011 10:24

Güzel Abim Halil Önen in dediği gibi 'ben olsam şöyle yapardım'

Ön bahçeye 60 cm genişliğinde ve 60 cm derinliğinde bir çukur açar...dışarı aldığım toprağın içersinde biraz perlit karıştırırdım hatta pomza taşı ve yanmış gübre...

sonra yanına güzel bir herek...

sonrada madem kavurucu güneş vuruyor...öğlen in dik vuran güneşinden korumak için tam tepesine bir gölgeleme tülü....

suyunuda eksik etmedikten sonra sanırım hakkını verecektir...


saygılarımla

ligustrum 15-02-2011 11:36

"Böğürtleni doğaya salalım da, ne zaman nasıl salalım"
Şimdi ev içersinde hatta oda içersinde olduğundan,
alıştığı ısı derecesi ile bahçedeki ısı derecesi arasında çok fark var.
Şok yaşar mı?
Yaprakları da var!

Hillbilly 18-11-2011 19:55

Ben de Bursa-1 , jumbo bir de dikensiz denilen türlerinden almış ve dikmiştim geçen yaz başında bakalım ürün verdiklerinde tadları nasıl olacak. Geçen yaz bi arkadaşımın bahçesinde inanılmaz güzellikte bir böğürtlen çalısı görmüştüm. Hemen böğürtlenlerin tadına bakmak istedim oldukça albenisi olan iri meyveleri vardı ama tadları çok kötüydü inanılmaz ekşiydi.

sındırgılı 18-11-2011 20:14

Evet, Dikensizler biraz mahos tada sahipler. Fakat o kadar da kotu degildirler....Her sene uc koklendirmesi yapip, onlarca kisiye dagittigim bogurtlenlerden tadsiz diye bir yorum almadim. Belki, sizinki tam olgunlasmamistir; ne dersiniz?

Hillbilly 19-11-2011 22:32

Böğürtlenlerin yanına tayberry, loganberry ve boysenberry gibi melez türleri eklersek çapraz tozlaşma olur mu? Meyve türlerinin oluşumunu etkiler ya da farklılaştırır mı?

mehmetdeveci 02-12-2011 19:37

Tabi önce topraksız tarım yöntemi ile nasıl yetiştirilir öğrenmek lazım...

ksantip 18-10-2012 12:04

yazık etmiş...Şerbeti de güzel oluyor.

himone 24-11-2012 22:15

Bu gunlerde celik alip topraga diksem tutar mi?

zafersu 25-11-2012 18:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi himone (Mesaj 1053807)
Bu gunlerde celik alip topraga diksem tutar mi?

Ankara'da havalar iyi. Hiç düşünmeyin. 50 cm'lik sürgünün (bu yıl ve geçen yılın olsun) 30 cm'si toprak altına gelecek şekilde, 45 derece açı ile gömün, sulayın. Baharda canlanıp, büyüdüğünü göreceksiniz. Kolay gelsin.

himone 25-11-2012 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zafersu (Mesaj 1054200)
Ankara'da havalar iyi. Hiç düşünmeyin. 50 cm'lik sürgünün (bu yıl ve geçen yılın olsun) 30 cm'si toprak altına gelecek şekilde, 45 derece açı ile gömün, sulayın. Baharda canlanıp, büyüdüğünü göreceksiniz. Kolay gelsin.

Cok tesekkurler

belliufuk 15-11-2013 08:19

bu kültür türlerinden hangilerinin tadı tatlı bilgi verireniz çok sevinirim.

ibrahimaydın 03-02-2014 19:28

Merhabalar,

Uzun zamandan beri karaka black ve black butte cinsi böğürtlen fidesi aramaktayım fakat malesef fidancılarda da webde de bulamadım. Rica etsem bana elinde karaka black ve iri tipli böğürtleni olan arkadaşlar varsa çelik veya fide gönderebilir mi? Ücretli de alabilirim çeliklerinizi veya kargo alıcı ödemeli gönderirseniz çok memnun olurum. Yardımcı olacağınıza inanarak peşinen teşekkür ediyorum

Hayırlı akşamlar.

Adres : erenler mah. fatih Sultan mehmet bulvarı civan sitesi b blok no: 14 (demor home mağazası ,Birlik Perde)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 730661)
Amatör olarak tercihimi

1.Blackberry 'Karaka Black'

Eklenti 185531


2.Blackberry 'Black Butte'


Eklenti 185533


3.Blackberry 'Bedford Giant',


Eklenti 185532

yönünde kullanıyorum.
Geçen sene 'Karaka Black' meyve verdi, bu sene sıra 'Black Butte' ve 'Bedford Giant''ta .
Çeşitliliğin arttığını görmek çok güzel. Ülkemizde kasım'a kadar ürün alınabilir.
İhracata bile açık bir ürün olduğunu söylememe gerek yok.
Bazılarının soğutucuda dayanma sürelerine bakılırsa çok para kazandırabilir.


extant958 21-06-2015 11:50

ben, bir tohum satıcısı firmadan dikensiz böğürtlen tohumları aldım 90 gün soğuk lamasın yaptım bunu viyollere dikeceğim ama konuda gördüğüm kadarıyla tohumdan yetiştiren yok,tohumdan nasıl yetişir,ne zaman ekilir bir bilen arkadaşımız yardımcı olabilirmi

bari 22-06-2015 07:45

Tohumların çimlenmesinde sorun olmaz ama, boşuna uğraşmayın 3-4 yılı bulacaktır güçlenip meyve vermesi. Bir tane fide alın, istemediğiniz kadar çoğaltırsınız daha sonra.

aydemiraydın 22-06-2015 08:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 1389628)
Tohumların çimlenmesinde sorun olmaz ama, boşuna uğraşmayın 3-4 yılı bulacaktır güçlenip meyve vermesi. Bir tane fide alın, istemediğiniz kadar çoğaltırsınız daha sonra.


çeşit çeşit tohumlar aldım sonra sıkıldım . sonrada hazır fidelerini aldım. tohumlarınıda çevremdekilere dağıttım. boysenbery yeni çimledim fakat çok uzun ve sıkıcı bi süreç. tohumdan üretim çok uzun sürüyor.

tyuksel 19-11-2018 06:50

Böğürtlen bitkisi yetiştirme
 
Merhaba arkadaşlar.
Ben İstanbul'da Belgrad ormanına çok yakın oturmaktayım. Belgrad'da çok fazla böğürtlen bitkisinden bulunmakta. Bu bitkilerden alıp evde saksıya dikmek istiyorum fakat nasıl yapılır bilmiyorum.
Bu konuda bilgi verebilecek bir kişi var mı?

CornusMas 20-11-2018 06:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tyuksel (Mesaj 1552406)
Merhaba arkadaşlar.
Ben İstanbul'da Belgrad ormanına çok yakın oturmaktayım. Belgrad'da çok fazla böğürtlen bitkisinden bulunmakta. Bu bitkilerden alıp evde saksıya dikmek istiyorum fakat nasıl yapılır bilmiyorum.
Bu konuda bilgi verebilecek bir kişi var mı?

Sayın tyuksel, böğürtlen nazlı bir bitki değil. Yetiştirilmesi kolay. Ancak saksıda iyi olur mu bilmiyorum. Yine de denemekten zarar gelmez.

İstanbul için Aralık başı - Şubat sonu ekim için doğru zamanlar. Bir kürek alın ve bir böğürtlen çalısı bulun. Dallarını takip ederek bitkinin dallarının çıktığı yeri bulun. Bir ocak halinde bir alandan pek çok dalın çıktığını göreceksiniz. Kürek yardımıyla dallardan bir kaçının dibini açın ve dalı kökleriyle çıkarın. Kökler oldukça yüzeyde olduğundan kolayca köklü bir parça çıkacaktır. Kökün bir kısmı kopsa bile önemli değil. Bir miktar kök olması yeterli. Bu dalı alın, dal çok uzunsa keserek bir miktar kısaltın. Örneğin köklerden itibaren 15-20cm'li bir uzunluk yeterli. Bu dalı ekin. Bahara doğru hiç sorun çıkarmadan yeşerecektir.

Böğürtlen çalısı çok kolay köklenir. Yukarıdaki yöntem yerine, sağlıklı bir böğürtlen dalını ana bitkiden ayırmadan yere eğin. Dalın bir kısmını toprağa gömün. Örneğin dal 1-2 metre ise topraktan çıktığı yerin 1m ötesinden 15-20cm'lik kısmı toprağa gömün. Kalan kısım yine toprak dışında kalsın. Bir yıl sonra aynı dalı merkeze bağlayan kısmı kesin ve kalan parçayı gömdüğünüz yerden çekip çıkarın. Köklenmiş olduğunu göreceksiniz. Bunu alıp ekip.

Ormanda toprakta sürünen böğürtlen dallarının yere değen kısımlarının köklenmiş olduğunu görebilirsiniz. Yerde sürünen birkaç dalı elinizle kaldırarak köklü bir ksıım varsa bunu da kesip alarak ekebilirsiniz.

tyuksel 20-11-2018 07:08

Teşekkürler Cornusmas.
İstanbulda çok fazla var özellikle Belgrad'da. Ama ben aralığın sonunda Ankara'ya taşınacağım. Ankara'da hiç denk gelmedi. Şansımı saksıda deneyeceğim.

Kozanli 20-11-2018 08:22

Böğürtlen suyu çok seven bir bitki, güneşi de gördümü her yerde yetişir.
Belgrad ormanlarında gördüğünüz sanırım yabanidir diye düşünüyorum.
Oradan alacağınız köklere aşı yapabilabilir diye biliyorum.
Yaban böğürtlen çok yayılıcı bir bitki ve kuvvetli köklere sahip.
Aynen ayrık otu gibidir...

tyuksel 20-11-2018 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kozanli (Mesaj 1552466)
Böğürtlen suyu çok seven bir bitki, güneşi de gördümü her yerde yetişir.
Belgrad ormanlarında gördüğünüz sanırım yabanidir diye düşünüyorum.
Oradan alacağınız köklere aşı yapabilabilir diye biliyorum.
Yaban böğürtlen çok yayılıcı bir bitki ve kuvvetli köklere sahip.
Aynen ayrık otu gibidir...

Şu aşı olayına kafam basmıyor:). Nasıl yapacağız onu?
Yeni yeni öğreniyorum kusuruma bakmayın.

AkisSoftware 06-12-2018 15:05

Bir bir türlü çeşidi var aşının. Youtube üzerinde görebilirsiniz..

nanemolla 27-04-2020 10:02

1 Eklenti(ler)
Eklenti 706861

Tupy ve rauben yediveren böğürtlenlerim geldi.10 gündür bendeler.yediveren olan çiçekte ve diğeri daha yeni yaprak çıkarıyor geldiğinde hiç yoktu.meyveleri merak ediyorum.

nanemolla 02-05-2021 16:25

1 Eklenti(ler)
Eklenti 718761

Merhabalar.Bu da bu seneki görüntüsü tupy ve rauben in.Tepeden çekince biraz güdük çıkmışlar ama 1 mt varlar.çiçekteler ve sağlıkları gayet iyi şimdilik çok şükür.yaprsklarda irileşti. Şöyle dallarda kırmızı meyvelerinide görmek nasip olsun inşallah.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025