![]() |
Alıntı:
|
sn bari;
meyve alabiliyormusunuz peki. güneşli bir alana dikilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. halbuki yaban mersini diye ağaç altına yarı gölge bir alana dikmiştim. taşınması gerekecek şimdi :mad: |
Alıntı:
Bana geldiğinde üzerinde meyveleri vardı. Yaban mersini meyvelerine benziyor fakat çok ufaklar. Ama sanırım buda bir alt flora bitkisi, çam ağaçları altında oluyor.. |
Beyazmı peki meyveleri. Zannedersem bir beyaz - aşılı diye tabir edilen türü birde yabani siyah türü varmış.
|
Alıntı:
Yok blueberryler gibi koyu lacivert renkli.. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gölcük'te çiçekler açtı:rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bir gün bizde böyle toplayabilecekmiyiz acaba likapaları....:p
|
Alıntı:
kendimi çok ilkel hissettim..:( |
Arkadaşlar bu makineler likapalar için uygun mudur demeden geçemeyeceğim.
Sanki alçak boylu bitkiler için yapılmış gibiler. Likapa türü bitkiler için hasat makineleri köprü tipi olmasın. |
Ben bir yerde görmüştüm daha önceden fotosunu.
http://images.google.com.tr/images?h...gbv=2&aq=f&oq= bakınız.. |
Bu meyvenin çok çeşitleri varmış. Burada okudukça öğrendim.
Tek bildiğim şu: Likapa sanırım yabancılar blueberry diyorlar. Yurt dışında çok tanıdık bir ürün. Bizde ise son birkaç senedir tanınmaya başladı. Bildiğim kadarı ile karadenizin yüksek ve nemli yerlerinde yetişiyormuş. Devlet desteği de varmış diye duymuştum. Sadece bir duyum ama.. Kurutulmuşları bazen piyasada satılıyor ve fiyatları da fahiş denilecek boyutlarda. Çok pahalı. Oysa likapa ile yapılan o kadar çok tarif var ki ve o kadar çok lezzetliler ki. Keşke Ülkemizde de tanıtımı ve yaygınlaştırılması yapılabilse. |
1 Eklenti(ler)
Sunshine blue likapam çiçeklendi. Gerçekten çok verimli bir tür...
|
likapa mi
2 Eklenti(ler)
ben de, 3 hafta once 'likapa' diye 2 fide aldim. dogru mu almisim yorumunuzu alabilir miyim. henuz herhangi bir cicek de acmadi.
|
Alıntı:
Galiba siz de benim düştüğüm tuzağa düşmüşsünüz. dağda bayırda bulabileceğiniz mersin yani murt bitkisini yaban mersini diye yutturmuşlar :( Normalde yaban mersininin bu mevsimde çiçekte olması gerekiyor. Arkadaşlar lütfen forum sayfalarını dikkatlice okumadan ve eklenen resimlere bakmadan alışveriş yapmayın. Piyasa bu tür tuzaklarla dolu... |
sn kalbara,
fideleri online olarak buyuk bir fideciden aldim. meyveleri ustunde resmi olan sekli ile adina likapa diyerek satis yapiyorlar. eger dediginiz gibi likapa degil de mersin ise, kendileri ile irtibata gecip geri verecegim. umarim degildir. sizinkilerin bu sekilde cikmis olmasina da uzuldum. baska bir bilgisi olan var mi? yardimci olabilen cikarsa sevinirim. tesekkurler |
sn Veletere,
Ben fidanımı fidanistanbuldan almıştım. siz de oradan aldınızsa lütfen foruma yazın. başka arkadaşlar da fidanistanbuldan likapa diye almışlar ve mersin yani murt çıkmış. bu resmen adilik bence . Bursada dağda bayırda bulabileceğim yabani olarak da yetişen bir bitki. bizim amatör heyecanımızı kullanıyor bunlar. eğer bitkiniz gerçekten yaban mersini değilse ki öyle görünüyor, lütfen forum sayfasına nereden aldığınızı yazın ve iade edin. yanlız dikkat edin forumda latince ismini doğru yazıyorlar(Vaccinium myrtillus) Ama yanında yaban mersini-likapa yazıyor. |
evet Istanbulfidandan aldim.
ilk basta yazmak istemedim, belki yanlis anlasilmistir diye. demek ki bircok kisiye olmus. bugun arayip, geri gonderecegim. uyariniz icin tesekkur ederim, sn kalbara. |
En az 4-5 kişi oldu mağdur... 2 hafta önce geçmişti konusu... Söz konusu firma bilmiyor olabilirmi diye düşünmüştüm.. Burdan duymamışsa konuyu bilememde hala da göndermeye devam ediyorsa kötü niyet ararım..Birde sitede resmini koymuşlar likapa diye meyveli...
|
Şimdi siteye baktım Mersin (Myrtus communis)'de satıyolar.. (bize likapa diye gönderdikleri.) Hemde iki ürün yanyana duruyor... Bu kadarda olmaz..
|
Ben de almıştım ama henüz yaprak yok. Bakalım yapraklar çıkınca ne olduğunu anlarız. Bir ay kadar oldu geleli.
|
az once aradim Istanbulfidani. mail atmami istediler. yeni gonderdim, gelismelerden haberdar ederim forumu.
bari, uyarin icin tesekkurler. |
Alıntı:
Sizinkisi gerçekten likapa olabilir.. Çünkü mersin evergreen, yapraklarını dökmüyor.. Fakat Likapanında çiçek ve yaprak açması lazımdı şimdiye kadar, eğer çok soğuk değilse sizin oralar.. |
1 Eklenti(ler)
Buda benim likapa kışın yapraklarını dökmüştü.
|
yabanmersinini almak için önerebileceginiz yerler var mı?
|
Satış bölümünde Eylems satıyor.Form olarakta iyi gözüküyor..
|
Bunlarda benim patriotlar çiçek açtılar. :)
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 yaşındaki Vaccinium Corymbosum "Patriot" cinsi yaban mersini fidanı
yaban mersini köklendirmek oldukça güç bir işmiş :) http://img401.imageshack.us/img401/8779/4302449.jpg |
Alıntı:
|
ya bende istanbul fidandan dört adet aldım bir iki yaprağı ya var ya yok hayret bir şey bana patriot olduğunu söylemişlerdi ama...hay allah çoktan yapraklanması gerekiyorsa hiç bir şey olmadı daha ....bende iade edeyim ...arkadaşlar benimde bir duyumum var asitli toprak isteyen bitkiler için iki litre suya iki aspirin koyup haftada bir toprağı suluyormuşsunuz.
|
İkinci altarnatif söğut ağacını bir kova suda bir ay kadar bekletiyorsunuz..jel gibi kıvama geliyormuş sonra bitkilere döküyormuşşunuz.hiç denemedim ..söğütü nerden bulabilirim bilemiyorum ama en azından aspirine göre doğal..
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili baldaşın bana armağanı olan Likapa 'nın resmini yayınlıyorum .
Cınsı ve yaşı konusunda bilgim yok . Satın aldığında üzerinde meyve varmış . İzmiri sevmemiş olabilir mi ,hala çiçek açmadı ? Dibine asitliği 3-4 civarında olan baltık torfu koydum . |
Sayın Volare, sizin likapanız bana fısıldadı;) demir sülfat içerikli gübre istiyormuş.;)
|
Sayın eylems ,
biraz demir damlası veya demir şurubu döksem olur mu ? Teşekkürler . |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Yusuf Ustaoğlundan almış olduğum iki tür likapa meyve tutmaya başlamış...
|
Sayın Bari, bitkinizde bariz demir eksikliği belirtisi (yapraklardaki sararma) gözükmekte. Toprağın asiditesini artırmanız lazım. Demir sülfat ilavesi ya da kükürt ilavesi düşünülebilir. Yapraklardan yine demir şelatları içeren gübre vermenizde fayda olabilir.
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025