![]() |
Tadı ekşi [emoji4]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
1 Eklenti(ler)
|
güz zeytini meyvesi hem probiyotik bakterileri üzerinde barındırıyor hem de prebiyotik bir meyve. bolca tüketilmesi lazım.
|
Alıntı:
|
Bizde nihayet büyüdü.Ancak meyvelerini büyütemedik. Minik minik meyveleri var. Bir arkadaşta benim güz zeytininden daha büyük iki ağaç vardı. Geçen gittiğimizde biraz topladık. Bendeki gibi küçük meyveleri vardı. Ancak yoğun bir şekilde meyve tutumu olmuş. Ancak bu gidişte bir şey kalmamış. Muhtemel kar nedeni ile kuşlar kendilerine ziyafet çekmişler.
|
Sadece biz insanlarin degil, tum canlilarin sevabini almissiniz ne guzel... kim bilir ne faydalari vardir o minnacik meyvelerin.
Alıntı:
|
güz zeytini ağacı büyüsede meyvesi çok büyümüyor. her firmadan fidan aldım sonuç aynı sadece farkı fiyatı. fakat yıllar geçtikçe meyve salkımları büyüyor. salkımın altına tabak koyup sağar gibi topluyorum.
|
Fidan veya tohum gönderebilcek birisi var mı ?
|
Alıntı:
Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net bu bölümde ararsanız daha çabuk cevap alırsınız |
Benim güz zeytini tekrar meyve verdi , şuan olgunlaşmalarını bekliyorum [emoji846]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
fidan deposundan ithal güz zeytini fidanları 6 ay evvel aldım gelişimleri çok güzel.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 710477
elimde goumi çeşitleri vardı yenilerini ekleyelim dedik. tropik meyveciden dün 2 çeşit goumi aldım. |
1 Eklenti(ler)
|
bu şekilde kurumasının iki sebebi var..
1-bulunduğu fidanlıkta bitkinin kökü siyah torbadan çıkıp alttan toprağa geçiyor ve tüm gücünü ordan alıyor. satılmak için alındığında bu kök koparıldığından görüntü bu şekilde oluyor.bu görüntünün olmaması için fidanlıklarda bu torbaların durduğu yerin altına ayrıca kalın torba serilerek torbadan çıkan köklerin toprağa geçmesi önleniyor.bazı bitkiler eğer torba içinde kök sağlıklı ise bahçeye dikildiğinde tekrar kendine gelip yeni yaprak çıkarıyor. 2- diğer sebep fidan bahçede toprak içinde dikili duruyor ..satılacağı zaman siyah torbaya alınıyor bu durumda da yine kök şokuna giriyor ve bu duruma geliyor.yukardaki 1. maddeye göre düzelmesi zor hatta imkansız oluyor. sizde de bu iki durumdan biri var.hanfisi olursa olsun fidancı bu durumu telafi etmeli.ben tropik meyveciye güvenirim.telafi edecektir. ancak ben de bundan 4-5 yıl önce çeşitli fidancılardan büyük meyveli diye aldığım gumiler yine küçük çıktı..yani kiraz gibi ya da vişne gibi gumi beklemeyin derim.zaten öyle olsa çok tutulan bir meyve olurdu çünkü süper verimli ve bana göre tadı çok güzel bir meyve.küçük meyveli olmasından kaybediyor.bahçemde var kurda kuşa besin olsun diye tuttuğum ağaçlardan bir de kokusu iğde gibi güzeldir arılar da sever |
sanırım 2. sebebten ötürü böyle oldu. profesyonel bir üretim değil. kökü falan yok torbanın içinde sallanıyor. 50-60 liraya bir karış fidan satıyorsan özen gösterecen.
|
tropik meyveciye bildirin ..yenisini gönderir diye düşünüyorum
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
güz zeytiniyle ilgili bir sorum vardı bilgi verecek paylaşırsa sevinirim ağacımda bu yıl baya bir meyve tutumu var ama yapraklar sararmakta ve pek canlı değil organik gübre verdim ama çokta canlanmadı ne önerirsiniz |
Alıntı:
güz zeytini bir çok fidancıdan aldım. bu sitede adı geçen fakat minnacık bişey hatta brilanca almıştım iyi bi paraya batumi çıktı. en son fidan deposundan aldım ithalmiş gelişimleri çok güzel. güz zeytini bakım istemez tarım ilacıda sararma yapabilir . kimyasallardan uzak tutun. |
Alıntı:
big goumiden sonra red goumide kurudu. fidanlar kök salmamış toprağın içinde çomak gibi duruyor. |
Alıntı:
Aynı çeşit fidanı 50 TL ye başka bir fidancıdan almak yerine, fidandeposu'nda 17 TL ye alıyoruz. Normal şartlarda fidanın kalitesiz olması gerekiyor. Lakin gelen fidanları karşılaştırınca fidandeposu'nun fidanı diğerine 10 basar. Allah işini düzgün yapan firmalara zeval vermesin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
tropik meyveci yeni fidan gönderecek mi?
|
Alıntı:
|
Güz zeytini 4 yıl oldu daha meyve vermedi ne zaman meyve verir acaba
|
Alıntı:
hangi firmadan aldınız çeşit ismi nedir. |
4 Eklenti(ler)
Pazar günü Necati hocanın bahçesine gittim. Bir kısım ağaçlara baktım. Çıkarken son anda güz zeytinlerini hatırlayıp telin dışından onların resimlerini çektim. Küçük oldukları için benim güz zeytinine su vermemiştim. Tabi biraz da onun etkisi ile bakla zınıların çokça katkısıyla bu yıl nerede ise güz zeytinleri olmadı. Yeni ve iri çeşitler almıştım. Sonbaharda onları dikip verimlerine bakacağım. Necati hocanın güz zeytinlerinin ikisi çok büyümüş. Verimleri de haliyle çok. İsteyenlere dalı ile beraber kesip gönderiyormuş. Diğer büyük çeşitleri göremedim.
Eklenti 726853 Eklenti 726854 Eklenti 726855 Eklenti 726856 |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 726961
Eklenti 726962 fidan deposundan aldığım güz zeytinleri 2 yaşında meyve verdi. ithal bi çeşitten üretmişler. erkenci ve iri oluşu benim için iyi oldu. tadı da batumi diye satılanlardan iyi. |
3 yıl bekledim ve sonunda goumi diye aldıklarımız güz zeytini çıktı. benim anlamadığım niye aşı yapmış.
geçen hafta başka bi firmadan goumi diye aldım. umarım goumi çıkar. |
Sn. aydemiraydın;
Benim iki farklı çeşit aldığım ir güz zeytinleri muhtemelen farklı bir cins. Bendeki güz zeytinlerinden daha önce çiçek açtılar. Her ikisinin üzerinde de etiketleri vardı. Güneşten okunmayacak hale gelmişler. Ancak muhtemel ikisi de aynı olabilir. Bir tanesinin iki farklı yaprak yapısı nedeni ile birinin aşı diğerinin ise anaç olduğunu sanıyorum. Aşılı olduğunu düşündüğüm çiçek açtı. Güz zeytini gibi olan ise çiçek açmadı. Tam emin olamadığım için ikisinin de yaşamasına izin verdim. Tabi güz zeytinine benzettiğimi biraz küçülttüm. Bakalım nasıl çıkacaklar. İlginç olanise her ikisi nerede ise aynı zamanlarda çiçek açmalarına rağmen benim güz zeytini onlardan çok sonra çiçek açtı. Fidanlar küçük umarım tozlaşma olup meyvelerini görebiliriz. Olmaz ise gelecek yıl muhtemel daha güçlü olurlar. Sarı güz zeytinini de bu yıl aldım. Bakalım o nasıl gelişim gösterecek. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025