agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Che (Cudrania tricuspidata ) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/16075.htm)

aydemiraydın 05-05-2018 16:23

che ağacının üzeri bu yılda meyve dolu fakat meyvelerin tutacağından hiç umudum yok.

esflora 06-05-2018 20:21

Yere dikeli kaç yıl oldu acaba?

Bizdeki bu yıl 3. yılı olacak. Bu yıl damla sulama çektik, haftaya kompost destekli malç yapacağız. Yabancı kaynaklarda tek başına dikilen dişi çeşitlerde 4. yılda meyve dökülmesinin sona erdiği yönünde bir konsensüs var. İzlemeye devam ediyoruz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1539364)
che ağacının üzeri bu yılda meyve dolu fakat meyvelerin tutacağından hiç umudum yok.

celalamca 07-05-2018 10:46

Bendeki che de meyve dolu.. 3.yılda bakalım ne olacak

Feijoa 07-05-2018 14:22

1 Eklenti(ler)
Bu da bizim che

aydemiraydın 07-05-2018 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esflora (Mesaj 1539473)
Yere dikeli kaç yıl oldu acaba?

Bizdeki bu yıl 3. yılı olacak. Bu yıl damla sulama çektik, haftaya kompost destekli malç yapacağız. Yabancı kaynaklarda tek başına dikilen dişi çeşitlerde 4. yılda meyve dökülmesinin sona erdiği yönünde bir konsensüs var. İzlemeye devam ediyoruz.

2015 in 5. ayı toprağa dikmişim. bende bazı forumlarda geç meyve tuttuğunu okumuştum. bu yıl çok meyve var. artık hayırlısı diyelim.

Feijoa 08-05-2018 18:56

1 Eklenti(ler)
Bu da erkek che..tek tük dikenli oluyor erkeği...

esflora 09-05-2018 22:34

Bizim fidan da bol meyveli

2 Eklenti(ler)
Bu yıl daha özenli bakıp meyve almayı umuyoruz.

carizma_009 19-05-2018 19:19

Kaç yıl geçerse geçsin tek başına çok zor meyve tutması.Benim ilk ağacım kolum kalınlığında ve hiç meyve tutmuyor.Ama erkekli dişili olanlar daha meyveli.En özel çeşitim tek başına verebilen çekirdeksiz türüdür.Üretim noktasında bu çeşite önem vermiş bulunmaktayım.Meyve görünüş albenisi olarak harika yalnız şekersiz tada sahip.

mahon67 16-07-2018 16:00

1 Eklenti(ler)
bu yıl meyve olacak gibi

aydemiraydın 17-07-2018 12:36

bu yıl che çok büyüdü ağaç gibi oldu ve hala meyve dökmedi bakalım sonuç nolacak?

aydemiraydın 21-07-2018 08:53

bu yıl che dutu düzenli suluyorum üzeri meyve dolu ve henüz meyveleri dökülmedi bakalım hasadını görebilecekmiyiz?

aydemiraydın 05-08-2018 15:37

bu che duttan bize hayır yok , sararan meyvelerin hepsi dökülmüş.

Feijoa 07-08-2018 14:28

Daha önce de söyledim....Erkek ve dişi olmadan meyve beklemeyin....Yapsa bile tek-tük ve yıllar sonra....Yalova da che ağaçları üzeri meyve dolu....Tropikmeyveci ile(Abdurrahman bey) bunu defalarca konuştum ..orada erkeklerle değişik varyetelerle beraber dikilmiş...

aydemiraydın 12-08-2018 12:40

geçen pazar che fidanını kesip attım yerine yabani trabzon hurması diktim. hiç değilse tadı güzel hemde verimli. aşılı hurmalarıda tozlar. bildiğimiz garanti bişey. sıradışı meyvelerin hepside kof çıktı. zamanım olursa goumi de söküp atacam , bakla zınnını bahçeye çekiyor.

Feijoa 08-09-2018 22:07

En sonunda tatmak nasip oldu...Ve 3 farklı che yi de tedarik ettik...Kısmetse 1-2 yıla kendi meyvelerimizi de alırız....

Feijoa 08-09-2018 22:10

1 Eklenti(ler)
İşte meyveler...

Feijoa 08-09-2018 22:24

Gelelim hakkında çok konuşulan lezzeti nasıldı meselesine...
Sütlü bir meyve...sıktığınızda içinden dışından süt çıkıyor hep.
Şeker oranı düşük....öyle dut gibi şekerli bir yapıya sahip değil.
Tropik meyvelerin bir kısmı gibi yedikten sonra ağızda acılık bırakmıyor.
Kışa girerken hasat edilen bir meyve...o yüzden kışa yakın hasat olan bir meyve olduğunu gösterircesine biraz sert ve değişik bir yapısı var.dut gibi yumuşak değil.
Tattığımm tür en lezzetsiz ama en gösterişli olanı seedles...elimde norris ve erkek che ve seedles mevcut oldu....
Lezzet konusunda detaylı olarak şunları söyleyebilirim;
Orta düzey bir tadı var....sanki olmamış,olmasına az kalmış dut gibi...
Yemesi hoş,tadı düşük ama fena değil.surekli yenebilir bir meyve hafif yapıda...
Şekerli meyve sevenler hayal kırıklığı yaşayabilir...
Amma ve lakin hasat donemi itibari ile,görünümü ve sağlam yapılı ağacı sebebiyle kolay yetişmesi,hatta çok basit yetişmesi yönüyle bahçemde görmek istediğim bir meyve...norris in daha tatlı olduğunu biliyoruz....Dikmeye ve yetiştirmeye değer.

Tüm değerlendirmelerim neticesinde not verecek olsam,10 üzerinden 6-7 veririm.
Ama sırf lezzet olarak değerlendirecek olsam,diğer meyvelere de bakarak 4-5 veririm...
Sonuç olarak ekim ayında bahçemde yenilebilir meyve aradığımda biri de che olması farklı yapısı yemesi hoş olması falan v.s kendimce geçer not verdim...

celalamca 21-09-2018 09:18

Görüntüsü bile bence güzel..bahçede olması, olmamasından daha iyi...güz dönemi kırmızı gözalıcı meyveler.

Feijoa 21-09-2018 13:09

Lezzetli bir türü mevcut ama Türkiye de yok...Hatta meyveleri sarı renkli olanını da duydum...

mahon67 24-09-2018 02:20

3 Eklenti(ler)
Bunlar da benimkiler; ağacı küçük olduğundan ve ilk meyveleri olduğundan sanırım meyveler biraz küçük oldu. 2. yıl daha iri olur inşallah...

celalamca 26-09-2018 09:07

[QUOTE=mahon67;1548454]Bunlar da benimkiler; ağacı küçük olduğundan ve ilk meyveleri olduğundan sanırım meyveler biraz küçük oldu. 2. yıl daha iri olur inşallah...[/QUOTE

siz tadını nasıl buldunuz

Che 29-03-2019 20:45

Hala Che meyvesiyle ilgilenen var mı bilemiyorum. Ben de 3 önce yıl hevesle diktim. Çok çabuk büyüdü. Dalların büyüme şekli dut ağacına benziyor. Baharda yeşil meyveler oluşuyor sonra hepsi dökülüyor. Antalya'dan Abdurrahman Bey'den almıştım fidanını ve bana kendine verimli olduğunu söyledi ama maalesef ürün alamadım. Sanırım bir erkek bir dişi dikmem gerekiyormuş. Bendeki dişi mi erkek mi onu da bilmiyorum. Ben bilmediğiniz meyveleri denemeyin derim. Şimdi sadece gölgesinden yararlanıyoruz. Güz zeytini ya da guomi de buruk tadıyla hiç de anlatıldığı gibi değildi. Onun görseline ve anlatılanlarına da kanmayın.

aydemiraydın 30-03-2019 10:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Che (Mesaj 1564385)
Hala Che meyvesiyle ilgilenen var mı bilemiyorum. Ben de 3 önce yıl hevesle diktim. Çok çabuk büyüdü. Dalların büyüme şekli dut ağacına benziyor. Baharda yeşil meyveler oluşuyor sonra hepsi dökülüyor. Antalya'dan Abdurrahman Bey'den almıştım fidanını ve bana kendine verimli olduğunu söyledi ama maalesef ürün alamadım. Sanırım bir erkek bir dişi dikmem gerekiyormuş. Bendeki dişi mi erkek mi onu da bilmiyorum. Ben bilmediğiniz meyveleri denemeyin derim. Şimdi sadece gölgesinden yararlanıyoruz. Güz zeytini ya da guomi de buruk tadıyla hiç de anlatıldığı gibi değildi. Onun görseline ve anlatılanlarına da kanmayın.

çok haklısın arkadaşım. ormanlardaki yabani meyveleri fidan diye satıyorlar.

esflora 22-08-2019 15:54

1 Eklenti(ler)
Bizim Norris ilk defa komple meyve dokmedi. Gectigimiz yillarda agustos un ilk haftasi meyveler hep ayni irilikteyken bir anda hepsini dokuyordu. Su ana kadar az bir dokulme oldu ve bazi meyveler irilesmeye basladi.

pisimat 30-08-2019 19:21

1 Eklenti(ler)
Benim Che acaba ne zaman kızarır kış gelmeden yiyibilirmiyiz acaba

pisimat 16-10-2019 14:09

2 Eklenti(ler)
Sonunda yetiştirdim ve tadına baktım çok güzel

aydemiraydın 16-10-2019 15:19

sn. pisimat fidanı nereden almıştınız. tozlayıcınız var mı? ben tropikmeyveciden almıştım fidanı her yıl döküldü sanırım norris çeşidi . bu bahar kestim attım.

sabrınızı tebrik ederim.

AkisSoftware 16-10-2019 15:40

Tebrikler. Tadı güzel diyorsanız bu fidandan da yetiştirmek gerekir diye düşünüyorum.

pisimat 16-10-2019 21:57

Tropik meyveciden aldım tozlayicida var iyice olgunlaşıp yumusamasi gerekli bence tadı ve rengi çok guzel

AkisSoftware 17-10-2019 06:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pisimat (Mesaj 1576177)
Tropik meyveciden aldım tozlayicida var iyice olgunlaşıp yumusamasi gerekli bence tadı ve rengi çok guzel

Tozlayici cesit olarak ne aldiniz cesit bilgilerini verebilir misiniz?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025