![]() |
Maceraya gerek yok forumdaşımız Tropikmeyveci de var.r. Maklora ya da diğer adıyla yalancı portakala aşılayarak üretiyor.
|
Alıntı:
|
Meyve için dişi-erkek ağaç şart mı?
|
Bu tür dişi kendi meyve tutuyor.
|
2. yılında bayağı meyve tuttu ama olgunlaşamadan misket gibi dökülüverdiler. Biraz daha sabır sanıyorum olucek.
|
Bu sene fidanlarınızın durumu nasıl acaba?
|
Mayısın ilk günlerinde 20cm civarında olan aşılı fidanım (2 yaş üzerine aşılı) şuan 180cm civarında dut ağacı gibi büyümesi çok hızlı ama dutlar gibi hemen yaprak dökmüyor yapraklarında hala bir sararma yok, unutmazsam fotoğrafını atarım
|
Arkadaşlar che fidanı aşılamak için 500 civarı yalancı portakal fidanına ihtiyacım var nerden bulabilirim? İstanbulda çok sordum ama bulamadım?
|
Ankara taşrasında Che yetiştiren meyve alan var mı? Denemek istiyorum ama fiyasko yaşamak istemiyorum, deneyim varsa lütfen rica ediyorum.
|
Benim bu sene meyve tuttu bayağı 50-60 tane var ancak olgunlaşır mı bilemiyorum
|
bende bu yıl bir adet diktim . dişi , aşılı , çokta hızlı büyüyor. tadını çok merak ediyorum. belki seneye meyve tutar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır konuyla ilgili bilgi paylaşan yok. Acaba fidanlarınızın ya da ağaçlarınızın durumları nedir? Uyanmaya başladılar mı? Geçen kışı nasıl atlattılar? Kaç dereceye kadar dayandılar?????
Lütfen ayrıntı paylaşmanızı rica ediyorum. Saygılarımla. |
Soğukla ilgili sorun yok. -20'yi bile gördüler.
|
benim che dutuda kışı atlattı.
|
che dut kışı atlattı . erkenden yapraklandı ve ilkbahar donları yapraklarını kavurdu. bakalım neler olacak? sonuçları buraya yazacağım.
bu yıl havalar çok kalleş. bir hafta içinde 25 C ve eksi 15 C yi yaşıyoruz. klasik tarımın sonumu geliyor? |
che yaşam şartları...
Alıntı:
Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Bursa ve özellikle Eskişehir gibi bölgelerde soğuklara bu kadar dayanıklı olması açıkçası beni çok sevindirdi. Anlaşılan Bolu ikliminde bu ağacı denemem için bir engel görünmüyor. ;) Umarım bende sizin gibi başarılı olurum. Yetiştirdiğiniz ağaçların meyvesini tada bilirseniz paylaşın lütfen. Bahar geldi ayrıca fotoğraflarını da paylaşmanızı bekliyoruz. Kolay gelsin. :rolleyes: |
Alıntı:
che dut erken açtığı için aldanıyor ve yaprakları ilkbahar donlarından kavruluyor. yoksa kış soğuna dayanıklı. |
che dut tekrar yapraklandı. hemde diğer dutlardan daha hızlı.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Amerikan yedivereni tropikmeyveci den mi aldınız?
|
Alıntı:
evet, geçen yıl almıştım. bu yıl satışta yok tükenmiş. cüce dutlardada( Bodur Amerikan Dutu (Geraldi Dwarf)) meyve var. |
Bende bayağı büyük bir che ağacı oldu maşallah :) bu sene Allah izin verirse meyvesini yiyebileceğiz gibi geçen sene döktü meyvelerini
|
Alıntı:
che dut erken uyanıp yandımı istanbulda. dondan yanması meyveyi etkilermi? |
Hayır gayet sağlıklı yapraklandı ve meyve tutmaya başladı
|
Alıntı:
bizim burada diğer dutlardan önce uyanıp ilkbahar donlarından yandı ve hemen yine yapraklandı. |
Kuvvetli büyüyen bir ağaç dutla arasında pek fark yok gibi bakalım bu sene meyvelerini de yedikten sonra eğer beğenirsem belki 20-25 dönüm dikerim :)
|
Benim Che ağacım üzerinde yüzlerce aday meyve var :)
http://s31.postimg.org/8fuzo1bzv/DSC_0001.jpg http://s31.postimg.org/9166ex2wr/DSC_0002.jpg http://s31.postimg.org/6z9tv1ddn/DSC_0003.jpg |
harika görünüyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Che fidanım bugün geldi. Hayırlısıyla büyütebiliriz umarım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Dev gibi che ağacım kurudu bütün dallarını kestim dallarda hala can var ama bakalım düzelecek mi çok üzgünüm onca emeğim boşa gitti
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025