![]() |
1 Eklenti(ler)
meyveler kendini göstermeye başladı.
|
bu meyve hangi ortama uygun yayla bölgelerinde yetişir mi bilgisi olan var mı arkadaşlar fidan nerden temin edilebilir !!
tadı nasıl acaba merakla beklliyorum |
Alıntı:
|
Bilgisi olan yok mu arkadaşlar
|
1 Eklenti(ler)
iyice büyüdüler :
|
sayın bari , ben bu maqui berry meyvesinden yetiştirmek istiyorum , elinizde fidan var mı?
|
1 Eklenti(ler)
bu senenin meyveleri;
|
Ben de aliexpressten tohum getirtmiştim. Kilitli poşete bir parça peçete koyup hafif nemlendirdim ve kaloriferin üzerine koydum. 10-15 gün içerisinde 4-5 tanesi çimlenmiş. 40 adet tohumu 8.24$ fiyattan satılıyor. Türkiye'ye göre biraz pahalı geliyor.
3-5 tanesini evde saksıda, 3 tanesini de iş yerinde saksıda büyütmeye başladık bakalım ne olacak durumu... |
3 Eklenti(ler)
Tohumlar çok kolay çimlendiler fakat bir türlü büyütemedim. Bu bitkinin özel istediği bir toprak mı var? Veya nerede yanlış yapıyorum bana yardımcı olabilir misiniz? Resimleri ekledim. Daha 2 yaprakken ölüp gidiyor bitkiler. Su az verince de aynı durum söz konusu çok verincede...
|
Cevap verebilecek kimse yokmu
|
Konunun uzmanı olmamakla birlikte, toprağınız aşırı gübreli görünüyor. Bundan dolayı gübre yakmış olabilir, eğer öyle ise torf da çimlendirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum.
|
Cevabınız için teşekkürler. Lakin toprak zaten torf. Ayrıca torf + perlit ile başka bir saksıda yaptığım denemede de aynı problemi yaşadım. Bu bitki yetiştirme ortamı olarak ne istiyor acaba?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim merak ettiğim nerede hata yapıyorum. Çok mu suluyorum ya da farklı bir yöntemimi var.. |
Maquiyi chileanseeds.com diye bir yer vardı. Ordan alın , mutlaka çimlenir. Sizin fotoğraftaki çimlenenler maqui değil zaten, yabani ot gibi birşey.
|
Alıntı:
|
Merhaba. Bu bitkinin fidanından alabileceğimiz bir yer yok mu acaba?
|
Alıntı:
+905397857144 iyi günler dilerim |
Alıntı:
Alıntı:
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025