agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Turna yemişi (Cranberry) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/12395.htm)

AkisSoftware 21-12-2018 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinank37 (Mesaj 1554698)
ellerinde yok olsa üşenmeden gidip alırdım işi kargoya bile bırakmazdım

Merhaba. Bende bu bitkiyi aşırı şekilde yetiştirmek istiyorum ama beklemekten başka çare yok. Elimde 2 adet dal var bekliyorum ki köklensin büyüsün.

Ayrıca Aliexpressten tohum siparişi verdim 1 ayı geçti onu bekliyorum. Eğer tohumdan çimlendirebilirsem sizinle paylaşırım, sizde o kadar beklememiş olursunuz.

Gifimeydeki yetkili; şuan satış için fidanların uygun büyüklükte olmadığını söyledi. Eğer çok istiyorsanız irtibata geçip boyutu önemli değil diyerek istekte bulunabilirsiniz...

thunderon 04-03-2019 14:18

1 Eklenti(ler)
Geçen sene fide olarak aldığım cranberrler (Early black ve pilgrim) artık saksıya sığmaz oldu. Arazide onlara hazırladığım yatak içerisine diktim. Toprak olarak sphagnum torf ve solucan gübresi kullandım. Koyduğum yer yarı gölge bir alan bu sene gelişimini izleyip göreceğim.

AkisSoftware 04-03-2019 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi thunderon (Mesaj 1561456)
Geçen sene fide olarak aldığım cranberrler (Early black ve pilgrim) artık saksıya sığmaz oldu. Arazide onlara hazırladığım yatak içerisine diktim. Toprak olarak sphagnum torf ve solucan gübresi kullandım. Koyduğum yer yarı gölge bir alan bu sene gelişimini izleyip göreceğim.

Maşallah iyice gelişsinler. Ben de bu bilgiyi (toprakla alakalı) arıyordum. Teşekkürler değerli arkadaşım.

celalamca 29-05-2019 15:05

Turna yemişi cranberry arayanlar için zen gardenda satışı başlamış.
https://www.zengardentr.com/urun/kir...um-macrocarpon

AkisSoftware 29-05-2019 17:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalamca (Mesaj 1569383)
Turna yemişi cranberry arayanlar için zen gardenda satışı başlamış.
https://www.zengardentr.com/urun/kir...um-macrocarpon

Simdi gordum. Buyuklugunu bilmem ama fiyati pahali. Gifimey firmasindan 2 adet daha satin aldim. Adet fiyatlari 20tl. Maviyemis, Turnayemisi ve Guzzeytini de var ve hepside ayni fiyat.

yoldaş 30-05-2019 01:28

Tadı çok yavan bir şeye benzemiyor, neden bu kadar heves ettiniz? Meyvesini alıp bir denemenizi öneririm. Migrosta mevsiminde meyvesi satılıyor. Tam hatırlamıyorum eylül ekim gibi sanırım.

AkisSoftware 30-05-2019 07:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yoldaş (Mesaj 1569418)
Tadı çok yavan bir şeye benzemiyor, neden bu kadar heves ettiniz? Meyvesini alıp bir denemenizi öneririm. Migrosta mevsiminde meyvesi satılıyor. Tam hatırlamıyorum eylül ekim gibi sanırım.

Benim kizim bayiliyor ve bende cok seviyorum. Damak tadi meselesi sanirim. Kurutulmusunun kg fiyati 120tl lerde. Migrostan hic almadim a101den alip denermisiniz? Bence cok cok guzel.

Ayrica olaya birde sifa tarafindan bakiniz lutfen. Faydalarini gorunce eminim sizde vazgecmezsiniz. Buyutebilirsem seneye 10 adet daha almayi planliyorum.

thunderon 30-05-2019 08:18

Araziye ektiklerim çiçeklendi. Bu sene meyvesini tadacağız *** :)

AkisSoftware 30-05-2019 17:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi thunderon (Mesaj 1569428)
Araziye ektiklerim çiçeklendi. Bu sene meyvesini tadacağız *** :)

Afiyet bal şeker, şifa olsun değerli arkadaşım... Resimlerini de bekliyoruz

Öldürmezsek bu sene sağ kalırsa, seneye biz de yeriz inşallah :) Toprak koşulları beni çok zorlayacak. PH sorununu bir şekilde çözmem gerekecek.

celalamca 12-06-2019 08:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1569423)
Benim kizim bayiliyor ve bende cok seviyorum. Damak tadi meselesi sanirim. Kurutulmusunun kg fiyati 120tl lerde. Migrostan hic almadim a101den alip denermisiniz? Bence cok cok guzel.

Ayrica olaya birde sifa tarafindan bakiniz lutfen. Faydalarini gorunce eminim sizde vazgecmezsiniz. Buyutebilirsem seneye 10 adet daha almayi planliyorum.

Tadı güzel değildir.Ama şifalıdır ve bazı hastalıklarda etkili olduğundan hapı bile vardır.
Tadı güzel olmadığından bazı aktarlarda glikoza bulanmış olarak satılır.Eğer tatlı bir tat alıyorsanız kesinlikle glikozlanmıştır.

AkisSoftware 12-06-2019 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalamca (Mesaj 1570173)
Tadı güzel değildir.Ama şifalıdır ve bazı hastalıklarda etkili olduğundan hapı bile vardır.
Tadı güzel olmadığından bazı aktarlarda glikoza bulanmış olarak satılır.Eğer tatlı bir tat alıyorsanız kesinlikle glikozlanmıştır.

Ben şifa olarak baktığım için tadları 2.planda tutuyorum. Acı olan şeylerde daha fazla şifa olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca güneşte kurutulunca o kadar tatsız olmayacağını düşünüyorum.

fatmanur yılmaz 21-02-2021 16:27

turna yemişi güneşte mi yoksa gölgedemi bakılır

fatmanur yılmaz 21-02-2021 16:28

bir de iki yıldır bitkim çiçek açıp çiçeklerini döküyor belki az güneş gördüğündendir çünkü arıların tozladığına eminim

boluluagacsever 01-07-2021 16:42

bana da fidan lazım gönderebilecek arkadaş varsa

clioGT 14-12-2021 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1569388)
Simdi gordum. Buyuklugunu bilmem ama fiyati pahali. Gifimey firmasindan 2 adet daha satin aldim. Adet fiyatlari 20tl. Maviyemis, Turnayemisi ve Guzzeytini de var ve hepside ayni fiyat.

şimdi sipariş ettim onlardan ben de

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025