![]() |
İlk meyveyi koparıp tadına bakacağım günü dört gözle bekliyorum.Tabi ozaman tohum sorunumda olmayacak tazeliğinden emin olduğum tohumları ekip fideleri arkadaşlarımla paylaşabileceğim.:rolleyes:
|
Evinde **** bahçesinde miracle yetiştirip tadına bakma lüksüne sahip arkadaş var mı acaba aramızda merak ediyorum?
|
Gelen fidelerim de yapraklarında kurudu 2 tanesinin gövdesi yarı nemli cılız olan 2 tanesinden umudum yok fideler de yapraklanma da yok duruyorlar
|
Engin beyin getirttiği fideleri yaşatabilen arkadaş var mı acaba?
|
Engin Bey den aldığım fide; baharla beraber yaparka vermeye başlamıştı. Artan sıcaklardan oldu sanırım kurudu. Sulamaya devam ediyorum, evin içinde tutuyorum. Gelişim gösterir mi bilmiyorum.
|
Tüm yaprakları kuruduysa artık yapacak bir şey yok sanırım.Benim engin beyden aldığım fidelerden 3 tanesi yaşıyor.Biri çok sağlıklı diğerleri şöyle böyle.Ancak karıncadan aldığım fide 2 yaşını doıldurdu ve şu an nazar değmesin çok sağlıklı görünüyor.Onlara gözüm gibi bakıyorum...
|
Diğer arkadaşlardan hiç ses soluk çıkmıyor.Sanırım artık forumu ya takip etmiyorlar ya da bitkileri kurudu.:(
|
Buradayiz, pek bir gelişme yok bende. Dün plastik bardaktan ufak su (0.5 litrelik) petlerine geçirdim. Kökleri bardakta sona ulaşıp kıvrılmaya başlamışlardı. Bu geçici durumu elimde yeterli toprak olmadığı için yaptım. Bunlar için ayrıca toprak aldığımda hepsini 1.5 litrelik suların pet şişelerine aktaracağım.
|
Takip ediyoruz , hiç olur mu ;)
Benim bitki sağlam , aldığım 5 çelik de hayatta , yapraklarda sararma , hatta solma dahi yok . Bozulan olursa diğerleri de bozmasın diye 2li gruplara ayırdım . Bakalım ne olacak . |
Merhaba Arkadaşlar bende takip etmeye çalışıyorum.
Bende yaklaşık 70 adet fidanım var hepsini tohumdan yetiştirdim. Miracle fruit %50 gölge şartlarında tutulmalı(Sabah güneşi fidan için yeterli).Direkt güneş altında bu sıcakta tutmayın fidan gider :( Miracid ile su hazırlayarak sulayın.Şebeke suyunun ph seviyesi 8 civarında Miracle Frut 4.5-5 ph istiyor ve toprak ph bu seviyede tutabilmek için su ph düşük olmalı. Dün Tayland dan istediğim Miracle Fruit geldi üzerindeki meyveler toplanmış adam sadece 1 tane bırakmış oda kurumuş :) bakalım bu yıl belki meyve görebilirim. Bu arada Rize de diktiğim 2 adet miracle fruit oldukça boy atmış ben bile şaşırdım .Şimdi kış şartlarından nasıl etkilenecekler onu inceleyeceğim.Eğer Rize de bu kışı sorunsuz atlatabilirler ise.Bir dahaki yıl 100 bitki ekeceğim bakalım allahın izni ile umarım başarırım. Şu çok önemli Miracle Fruit bakım gerektiriyor düzgün sulamak ve ph düşük olması gerekiyor.Bu fonksiyonların hepsi Karadeniz de bedava :)) Saygılar |
Bende bitkimi yarı gölge bir yerde tutuyorum.Günde 3-4 kez kireçsiz su ile yapraklarına su püskürtüyorum.Sulamayıda ph sını düşürdüğüm ( PH: 5 ) su ile yapıyorum.Sulama da kullandığım suyun EC' si ise 0.5...
|
Sn remagen son olarak taylan'dan getirttiğiniz meyveli miracle bitkisinin fotoğraflarını bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz.
|
Miracle çeliklerim
1 Eklenti(ler)
Bir ay dün doldu ,
sera arkadaşlarını kaybettim ama onlar direnmeye devam ediyorlar . Daha küçük bir seraya almıştım , hallerinden memnunlar , gibi ;) Eklenti 169720 Umarım köklenirler ... |
Miracle berry hangi aylarda çiçeklenip meyve veriyordu.Bilen var mı acaba?
|
Yılda 3 defa mayıs , temmuz , eylül olması lazım
|
Benim fidem de yaşıyor. Bana geldikten sonra toplam 4 yaprak çıkardı. Şimdilik sağlıklı görünüyor. Miracid olmadığı için asitli toprakları seven bitkiler için hazırlanmış bir gübre kullandım.Fanus ya da sera içinde değil açıkta ve gölgede tutuyorum çok sık olmasa da aklıma geldikçe yapraklarına su püskürtüyorum. En yakın zamanda fotoğrafını eklerim.
|
Benim karıncadan aldığım yaklaşık 25 cm boya ulaştı.Şu an 2 yaşını doldurmak üzere...Önümüzdeki yıl meyve verir umarım...Bütün uğraşlar sonuçta meyveye ulaşmak için yoksa bütün emeklerim bana göre boşa gitmiş olacak.Keşke ülkemizde de üretilmeye başlasada meyveli olarak fidanını satın alma şansımız olsa.Yurt dışından geldiği için fiyatları şu an can yakıyor doğrusu.
|
Merhaba,
Miracle Fruit için profesyonel yetiştirme için seçtiğim Memleketim Rize de gelişimlerinin nasıl olduğu ile ilgili Kasım ayında kontroller yapacağım.Eğer gelişimleri iyi ise birdahaki yıl 100 fidan dikmeyi düşünüyorum.Malum karadenizde subtropical iklim yavaş yavaş tropikal e kaymaya başladı.Nem olayı düşünülür ise rahatlıkla yetişeceğini düşünüyorum. Sahil kesimi hiçbirzaman kışın 4-5 dercenin altına düşmüyor. Eğer çok fidan üretebilir isem Tayland dan getirmeye gerek kalmayacak Saygılar |
Benim cennet ülkemde kahve bile yetişebildiğine göre ( Antalya-gazipaşa )
Miracle Berry ( Mucize meyve )' ninde rahatlıkla yetişebileceği bir bölge olduğuna canı gönülden inanıyorum. |
Benim de hiç şüphem yok .
Cesaret ve bilgi olduktan sonra olmaması için sebep yok . İklimi uygun olan bu topraklarda geleneksel bitkilere takılıp kalmak neden ...Cesaret , azim ve bilgi . Bitkinin isteklerini bilerek hareket edeceğiz , hepsi bu ;) |
Buda benim ofis arkadaşım
1 Eklenti(ler)
Buda ofiste büyüyecek inşallah.
Nem in olduğu heryerde miracleberry yetiştirebilirsiniz.Taylandda ki kontağım ile görüştüm 3 meyve sezonunu aşırı yağış nedeni ile biraz sıkıntılı geçiriyorlarmış.Analışan rize de sera yapacağız :). Antalyada rahatlıkla yetişir. Saygılar |
Yaprakları çok sağlıklı görünüyor.Tohumdan yetiştirdiğiniz bitkilerden mi?
|
Merhaba,
Evet tohumdan ürettim |
Saksının yanındaki beyazlıklar nedir? Dikkatimi çekti?
|
taşlardan döküne simler :)
|
Çelikten Miracle Berry
Arkadaşlar 5 çelik almıştım .
2 si bir süre sonra karardı , ben de diğerleri bozmasınlar diye ayırdım attım . 3 tanesi hayatta ve belki hata ettim ama bir hafta önce çok hafif kulaklarını ( yapraklarını ) çektim - gelmediler . Bence köklendiler . Bahara kadar yaşatayım tamamdır artık ;) |
Bu bitki için şöyle yazıyor :
Dayanıklılık: USDA Bölgesi 10b: 1.7 ° C (35 ° F) USDA Bölgesi 11: > 4.5 ° C (40 ° F) yani eve alma vakti geldi ;) |
Benim karıncadan aldığım 1 yaşlı miracle 2.yaşını doldurdu.Bende havaların soğumasıyla beraber bitkimi işyerimde pencere kenarına aldım.Şu an üzerinde 15-20 civarı yaprak var.İlk aldığımda 6 yaprak vardı.Erken ilkbaharda saksı değişimi yapıp kök bölgesinin ph sını bir miktar daha düşüreceğim.
|
Miracle
3 Eklenti(ler)
evet mucize oldu , 5 çelikten üçü köklendi .
İkisi kavanoz serada yeni yaprak verince , artık saksıya almaya karar verdim . Üçüncüsü de yaprak versin onu da saksıya nakledeceğim . Bizden sonrakilere bir faydamız dokunsun diye resimleri ekliyorum ;) Kavanoz seradaki halleri . Eklenti 175441 İki nakledilecek kahramanlarım Eklenti 175442 . Eklenti 175443 İkisini farklı ebatta saksıya nakil yaptım , tecrube olsun -hangi ebatta çelik daha rahat gelişiyor ? Biri tabletten 1 cm daha büyük bir saksı (4 cm çapında ) , diğeri 8x8 cm. yetiştirme saksısı . |
Umarım meyve aldığınız günleride görürüz.:rolleyes:
|
bilgilerinizden dolayı teşekkürler jezebel...
|
İlk meyve alan yetiştiriciye özel ödül var mı ?
|
Yenilebilen bir bitkimi,
|
Yarışıyorsak ben yokum :P
|
Doğru yarış olmaz bu konuda ,
tohumdan bana çok zor göründü , bu yolu denemem ondan ;) |
:D Olsun, 3 tanede başarı bence, kutlarım. Benim içinde zor bir tecrübeydi.
Umarım kışı rahat atlatırım. Şimdilik tek endişem bu. |
Sn jezebel bana bir meyve gönderin dileyin benden ne dilerseniz.Dükkan sizin olsun:D
|
Dükkanda ne var ?
Merak ettim ;) Ama bu bitki meyve verirse dünyalar benim olur , dükkan ne ki ;) Teşekkürler , yüreklendirme için ! |
Benim bitkim 2 yaşını doldurdu.Acaba seneye bu zamanlar çiçeklendiğini görmek nasip olur mu?
|
İthal meyve getiren bir firmaya neden miracle berry meyvesi ithal etmediğini sordum.Bu meyveye özelliğini veren madde, meyve dalından koptuktan bir iki gün sonra özelliğini kaybediyormuş.O yuzden ithal etmediklerini söyledi.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025