agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Miracle berry (Synsepalum dulcificum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/11169.htm)

sercan1969 30-01-2010 09:29

1 Eklenti(ler)
Mucize meyvem yeni yaprak çıkarmaya başladı.

bari 30-01-2010 23:09

1 Eklenti(ler)
Meyve tutumu bu şekilde oluyormuş..

agozce 31-01-2010 00:06

Bahri bey merhaba, ben bu meyvenin neden yeneceğini hala anlayamadım. Tatlı bir şeyler yemek istiyorsak neden direk doğal tatlı olanı yemiyoruz, (örn. biber). :)))))

Ben neyi kaçırıyorum ?

sercan1969 31-01-2010 09:57

Sevgili agozce tatlı yiye yiye zaten hiç bir kıyafete giremez olduk.Bu meyvenin kendi tadı yok ancak 1 saat boyunca yediğiniz her şeyi tatlı olarak algılamanızı sağlıyor. Sizce de olağan dışı bir durum değil mi? Tatlı şakalar yapmayı seven biri olarak arkadaşlarımın üzerinde bu meyveyi denemek için can atıyorum:D

agozce 31-01-2010 16:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 (Mesaj 571647)
Sevgili agozce tatlı yiye yiye zaten hiç bir kıyafete giremez olduk.Bu meyvenin kendi tadı yok ancak 1 saat boyunca yediğiniz her şeyi tatlı olarak algılamanızı sağlıyor. Sizce de olağan dışı bir durum değil mi? Tatlı şakalar yapmayı seven biri olarak arkadaşlarımın üzerinde bu meyveyi denemek için can atıyorum:D

Yani kalori almadan, tatlı yemek. Koyu kırmızı acı biber yiyerek, çukulata hayali kuracağız. Öyle mi?

( Bence bunu vücut yutmaz ama ...). :))

( İstediğiniz herşeyi yiyin ama harcayın, koşun, yürüyün diyor vücut..:))))

Ben böyle yapıyorum. Gayet de memnunum.

bari 31-01-2010 17:52

1 Eklenti(ler)
Değişik bir deneyim olsa gerek.. Amerikada özel partileri yapılıyormuş.. Belki bir de bir gün yaparız Ağaçlar.net üyeleri olarak...

nariçi 31-01-2010 18:15

Bu meyvenin faydaları: Değişik tatlardan hoşlanmayanlara o meyvelerden gerekli vitamin ve mineralleri alması için aracı bir yiyecek olarak faydalanabilirler.

enginnaz 12-02-2010 22:53

Miracle berry (mucize meyve) Fidanı satışı

5 Eklenti(ler)
Miracle berry :
Meyvede bulunan ve miraculin denilen bir çeşit glikoprotein, dilin üzerini bir-iki saat kadar kaplayarak, dilin ekşi ve acımsı tatları almasını önlüyor. Henüz nasıl olduğu bilinmiyor ama dilin ya ekşi ve acımsı tatları şeker gibi algıladığı, ya da proteinin bu tatları bloke ettiği ve sadece şekere geçit verdiği tahmin ediliyor.
Adı üstünde mucize meyve (miracle fruit) yenildikten sonra 1-2 saat süreyle ekşi veya acı yediğiniz bir şeyin tadını tatlıya çeviriyor.

-2 dereceye kadar dayanıklı olduğu bilinmektedir.

Saksıda rahatlıkla yetiştirebileceğiniz bu mucize meyveyi dostlarınıza yapacağınız ikram sonrasındaki halleri görünmeye değer gibi görünüyor.
Saksıda yetiştirmek isterseniz, fidanınızı kışın koruyarak en azından eksi dereceye düşmeyen bir yerde muhafaza ederek yıllarca yetiştirebilirsiniz.
Toprak isteği olarak asitli organik maddece zengin toprakları tercih etmeniz Synsepalum dulcificum’ u (miracle fruit)verimlice yetiştirmeniz için gereklidir.küçük beyaz çiçekleri vardır.büyümesi diğer bitkilere göre yavaştır.

Mucize meyve çok kanser hastaları için faydalı olabilir.şöyleki Kemoterapi hastanın kendi ağız lezzetini bozar, onlar için yiyecek tadı acı hissedilir.Hasta yemek yiyemez ve kilo kaybı oluşur.bu meyve sonrasında tatlı hissedeceklerdir.Bazı anti-HIV ilaçlarıda bu etkiyi gösterebilir.sonuçlar kişiden kişiye farklılık gösterebilir.Amerikada yapılan araştırmalarda denenen hastaların % 70-75 'inde olumlu sonuç alınmıştır.Bu tip hastalarda rahatlıkla kullanılabilir.Amerikada kemoterapi gören hastalara bir tıp merkezi ücretsiz meyve veriyor.Hatta cnn televizyonunda bile bu meyve ile ilgili haber yapmışlar.şu an bu meyvenin tablet şeklinde imal edilenide mevcuttur.Böyle ve daha değişik hasta diyetlerine yardımcı olabilir.Bazen sevmediğimiz ama diyet için yemek zorunda kaldığımız bazı yiyecekleride bu şekilde tüketebiliriz.Tatlı hissettiğimizden şeker ihtiyacı en aza inecek ve bu şekilde diyetlere yardımcı olabilir.Meyvedeki yağ oranıda % 0 olduğundan buda diyete yardımcıdır.şeker içermeyen tatlılar yapılıp şekerli hissedilebilir.

aslında ülkemizde pek bilinmiyor.Yararlarının bir televizyon programında tanınmış bir doktor tarafından anlatılması tanınmasına ve bir çok hastaya yardımcı tedavi olanağı sağlıyacaktır.

Eklenti 151601

Eklenti 151602 Eklenti 151604

Eklenti 151603

Eklenti 151605

YeşilSeven 23-02-2010 13:25

Tohumdan çimlendirmeyi sonunda başardım arkadaşlar. Çok yakında ya burada ya da tropikaller sayfasında fotoyu paylaşacağım. 2 tohumdan biri çimlendi sonunda.

sercan1969 24-02-2010 10:00

Sn yeşil seven tohumları nerden temin ettiniz?

YeşilSeven 25-02-2010 13:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 (Mesaj 584652)
Sn yeşil seven tohumları nerden temin ettiniz?

www.tradewindsfruit.com dan geçen ay almıştım.

athena -asena 14-03-2010 23:00

Sn yeşil seven ; tohumlar nasıl ve kaç günde çimlendi bilgilendirirseniz sevinirim.

huzunperest 15-03-2010 00:43

Yabancı sitelerde miracle berry yetiştirme konusunda:
Özellikle 4,5-5,8 ph aralığında drenajı iyi bir toprak karışımında, yüksek nemde
direkt güneş ışığı almayan aydınlık ve sıcak bir ortamda bulunması gerektiği yazılıyor.
Soğuğa ve kuraklığa dayanıklı değil.

Yetiştirenlerin miracid adlı gübreyle daha başarılı oldukları belirtiliyor.(Azot oranı yüksek ve ph düşürücü bir gübreymiş)
3-4 yaşlarında meyve alınabiliyor. Oldukça yavaş büyüyen bir bitki

YeşilSeven 15-03-2010 11:10

Daha önce toprak ve torf karışımında çürüyen tohumları bu kez direkt pet pardakta plaj kumu içine diktim :) ve başarı gördüm. Ancak tohumların çimlenme şansı çok düşük arkadaşlar.

athena -asena 15-03-2010 12:44

Sn yeşil seven ; bilgileriniz için teşekkürler .

bari 15-03-2010 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi huzunperest (Mesaj 597049)
Yabancı sitelerde miracle berry yetiştirme konusunda:
Özellikle 4,5-5,8 ph aralığında drenajı iyi bir toprak karışımında, yüksek nemde
direkt güneş ışığı almayan aydınlık ve sıcak bir ortamda bulunması gerektiği yazılıyor.
Soğuğa ve kuraklığa dayanıklı değil.

Yetiştirenlerin miracid adlı gübreyle daha başarılı oldukları belirtiliyor.(Azot oranı yüksek ve ph düşürücü bir gübreymiş)
3-4 yaşlarında meyve alınabiliyor. Oldukça yavaş büyüyen bir bitki

Miracid'i ebayden alacaktım, kutusunun üzerinde orman gülleri ve ortancalar için yazıyor.. Yapı marketlerde farklı markalarda ithal orman gülleri için olan yavaş yarayışlı gübreler var. Aynı formülasyonda olma ihtimalleri yüksek. Miracidin ortalama fiyatı 3 dolar fakat postayla 15-20 dolara maloluyor. Markasını hatırlamıyorum ama koçtaşta satılan hem ithal hemde gramajı daha yüksekti. Fiyat 20 tl civarı idi. Onu denemeyi düşünüyorum.

huzunperest 15-03-2010 14:47

Bana sanki Türkiyede de varmış gibi geliyor Miracid ama yanılıyor olabilirim. Yine de mantık aynı, orman gülü de düşük ph isteyen bitkilerden.
Denediğinizde sonuçlarını merakla bekleyenler olduğunu unutmayın Sayın bari. :)

bari 15-03-2010 15:36

Aslında bulabilsek, cottonseed meal olarak geçen bir ürün var. Pamuk tohumundan yağ çıkarılırken elde edilen bir yan ürün.. Asidik bitkiler için mükemmel bir gübre ve asitlik düşürücü. Organik yetiştiricilerin tercih ettiği bir ürün...

huzunperest 15-03-2010 21:48

Bu ürünün karşılığı Pamuk Tohumu Küspesi sanırım. Yem satan yerlerde bulunabilir.

bari 16-03-2010 10:37

Bugün Koçtaşa baktım.. Bahsettiğimiz türden 3 marka gübre var.. Hepsi 1 kglık ambalajlarda.. Markalar Compo, Vilmorin vede british seeds... Hepsi uzun salınımlı, ormangülleri ortanca ve açelyalar için.. En uygun fiyatlısı compo idi. 15 tl. Üzerinde dutsu fundalar içinde uygundur yazıyor.. Arkasında Yaban mersinleri için uygulamasıda belirtilmiş. Ondan aldım deneyeceğim....

bari 16-03-2010 10:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi huzunperest (Mesaj 597558)
Bu ürünün karşılığı Pamuk Tohumu Küspesi sanırım. Yem satan yerlerde bulunabilir.

Türkiyede pamuk tohumu işleniyormu yağ çıkarmak için bilmiyorum. Ama bulunabiliyorsa organik gübre olarak harikaymış, tabi pamuk tohumlarıda organik ise:)...

bari 16-03-2010 14:47

Pamuk küspesi diye bir ürün var yemcilerde soruşturdum, 50 kg 23-25 lira arası.. Muadil olabilir mi kullanılabilirmi bilmiyorum? Araştırmak lazım..

nevsune 16-03-2010 16:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 597859)
Bugün Koçtaşa baktım.. Bahsettiğimiz türden 3 marka gübre var.. Hepsi 1 kglık ambalajlarda.. Markalar Compo, Vilmorin vede british seeds... Hepsi uzun salınımlı, ormangülleri ortanca ve açelyalar için.. En uygun fiyatlısı compo idi. 15 tl. Üzerinde dutsu fundalar içinde uygundur yazıyor.. Arkasında Yaban mersinleri için uygulamasıda belirtilmiş. Ondan aldım deneyeceğim....

Sn bari yaban mersinleri ve düşük ph'lı bitkiler için oldukça işimize yarayacak bu gübreler organik mi?

caturanga 16-03-2010 18:46

Ben Vilmorin marka kullanıyorum şu anda bir sorun yok...

bari 16-03-2010 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 598074)
Sn bari yaban mersinleri ve düşük ph'lı bitkiler için oldukça işimize yarayacak bu gübreler organik mi?

SEvgili Nevsune,
Organik diyemeyiz tabi ki, inorganik. Asidik seven bitkiler azotu daha çok amonyum formunda kullanmayı seviyorlar. Bunlar amonyum içeriği fazla olan gübreler. Compoyu miracle fidesi üzerinde deniyorum, az önce dibine ölçekle döküp toprakla karıştırdım.. İzlenimlerimi paylaşacağım..

nevsune 17-03-2010 18:15

Şimdiye dek gübre şerbeti kullandım. Diğer bitkilere yine aynı şekilde devam edeceğim ama asidik severler için bu kuralımı bozmam gerekecek galiba. Sizinkilerin gelişme durumlarını bekleyip görmekte yarar var.

deadly_tr 19-03-2010 17:20

Ankarada Nerde Alabiliriz Bilen Warsa E Mail Atabilrimi?

sercan1969 20-03-2010 12:14

Kaç hafta oldu hala bir kıpırtı yok.Miracle berry'sinde sürgün gelişimi olan arkadaş var mı?

huzunperest 20-03-2010 14:28

Genelde yavaş gelişen bir bitki hele ki ilk yıllarında daha da yavaş geliştiği söyleniyor.
Ya sabıırrrr demekten başka çaremiz yok gibi:)

lale76 20-03-2010 21:21

Sürgün gelişimi yok. Birşey olmasın da sabretmeye razıyım.

athena -asena 10-04-2010 19:21

1 Eklenti(ler)
benim miracle berynin son hali

huzunperest 12-04-2010 22:35

Fotoğrafını bir süre sonra ekleyeceğim ama benim miracle berry fidelerinden birisinde yeni yaprak oluşumu başladı. Fideyi ilk geldiğinde genel kullanım için hazırlanmış torf ve perlit karışımına dikmiştim. Sonra düşük ph durumunu sağlayabilmek için sphagnum torfu, perlit, orkide toprağından hazırladığım karışıma diktim. Bilmiyorum toprağın ph değeri kaç ama düşük olduğunu tahmin ediyorum.

bari 12-04-2010 23:20

Perlit ph 5 in altına düştüğü zaman bitkiyi zehirleyebiliyormuş, aliminyum zehirlenmesi... Bence perlitten arındırın....

huzunperest 13-04-2010 00:11

Bunu hiç duymamıştım. Gerçi etoburlarımda sürekli perlit kullanıyorum. Ph 3,5-4 arası oluyor ve bir sorun yaşamıyorum. Yine de bir araştırayım. Uyarınız için teşekkürler.

lale76 17-04-2010 04:20

Benim miracle 3 yaprağının ikisinini döktü. Tebrikler huzunperest, darısı bizimkilerin başına.

sercan1969 17-04-2010 12:24

Benim 9 bitkiden hala ses seda yok...:(

enginnaz 17-04-2010 15:19

sayın yusufaycan17 üyemize cevaptır.

bu fidelerde fide boyu büyüdükçe fiyat çok artıyor.geçenlerde bir arkadaşta daha büyük boy getirebilirmiyiz diye sormuştu.baktığımızda 30-40 cm olanların tanesi 40 TL yi buluyor.çok maliyetli oluyor.mecburen aynı şekilde getireceğiz.satıcıyla konuştuğumda satıcı kök mantar hastalığı olmuş olabilir falan diyor.bu tür bir ilaçlamayıda sercan1969 yaptı sanırım.bari kullanıcı adlı üyemizde kendisinde olduğunu geç canlandığını mayıs gibi falan yeni yeni canlandığını söylemişti.tohum getiremiyoruz.meyve tohumu hemen ekilmesi gerekiyor nakliyede bozuluyor daha önce denemiştik.olmamıştı.bu ülke şartlarda yetiştirebilen olursa yetiştiren arkadaşlardan tüyoları alacağız.
saygılar..

Jezebel 17-04-2010 16:15

Bu linke bakarsanız :
http://cgi.ebay.com/12-Rare-Miracle-...item2ea32f25d0

12 bitki 45 dolara mal oluyor ve Türkiyeye gönderiliyor . Hayli uygun bir fiyat , yarısı bile yolda sorun kalanı yaşasa yeterli ;)

Bir de bu var 30 dolara iki bitki ,
http://cgi.ebay.com/2-MIRACLE-FRUIT-...item230693f14c
Tayland' dan geliyor . Kargo bedava .

enginnaz 17-04-2010 19:10

45 dolar olan bitki değil tohum.çimlenmek üzere diyorlar.daha önce ebaydan almıştık.tohumlar gelinceye kadar havasızlıktan olacak heralde çimlenme özelliğini kaybetmişti.
diğeri ise standart posta ile yolluyor.kaç gün postada kalacağı belli olmaz.hızlı posta seçeneğide yok.hızlı posta olsa fiyat 2-3 kat artar.bu bitki için standart postaya güvenilmez.ebaydan almak çok mantıklı değil.diğer husus bitki sağlığı sertifikası buda satıcıdan satıcıya değişkendir.
yardımlarınız için teşekkürler..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 619071)
Bu linke bakarsanız :
http://cgi.ebay.com/12-Rare-Miracle-...item2ea32f25d0

12 bitki 45 dolara mal oluyor ve Türkiyeye gönderiliyor . Hayli uygun bir fiyat , yarısı bile yolda sorun kalanı yaşasa yeterli ;)

Bir de bu var 30 dolara iki bitki ,
http://cgi.ebay.com/2-MIRACLE-FRUIT-...item230693f14c
Tayland' dan geliyor . Kargo bedava .

remagen 22-04-2010 18:32

Merhaba Arkadaşlar,
Ben ebay den 100 tane tohum getirttim maliyet 40 dolar civarı oldu ve %70 i vermikül içinde çimlendi ve büyüyorlar genel kural güneş almalı ve herzaman nemli ortamda bulunmalı.Bende Tayland dan getirttiğim bir fidan vardı (ilk getirttiğim fidan) 0 **** -1 de hemen ölüyorlar.
Eğer ticari olarak yetiştirmek isterseniz ısıtmalı sera da yetiştirmek mümkün.

Kısacası tohumları getirtin peçeteye sarın ıslatın ve plastik poşete **** zipper poşete koyun 2 hafta içinde tohum çimlenmeye başlayacaktır sıcaklık ortalama 21-24 derece olmalı.

Not : Meyve gerçekten değerli kurutulmuş ve öğütülmüş olan miracle fruit ın kilosu 500 usd taze meyvesi ise 20 adet bir poşette 90 usd satılıyor hermeyvenin yılda 2 defa meyve verdiği düşünülürse güzel kar

saygılar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025