![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
bu bauhause'da satılan şeyleri okudukça ben üzümlerden daha bir mor oluyorum! izmir'de yok işte yok! lüfffennn, birisi gidecek olursa, tohum alacak, satacak olursa haber etsin! ben mutlaka istiyorum geneli gölge olan bir bahçem var, çok iyi uyum sağlayacağını düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Gaultheria procumbens- Keklik üzümü 37 nolu mesajda Sakagün'ün bauhauseden aldığı ürünlerden Beylikdüzü Bauhause'ye gelmiş. Dün bir tane kendime aldım. Fiyatı 9.90 lira. İsteyenler olursa yardımcı olmaya çalışırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Gaultheria procumbens'i tohumdan çimlendirip resimleyecek bir arkadaş var mı acaba? İlk tohumdan çıkarken yaprak yapısını merak ediyorum. Benim ektiklerimin içinden 4-5 adet çimlenmiş, ancak kullanmış olduğum torfu başka bir tohumda da kullanmıştım. Belki de çimlenenler farklı tohumdur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Mevyesini yiyen var mı acaba, tadı nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Sanki bir ilaç tadı var ama çıkaramıyorum ![]() Kesin tanıdığım bir şey.. Mentollü gibi hafif bir yanma hissediyor insan . Sanki nezle olmuşum ilaç almışım gibi hissettim. Kötü değil. Tatli değil ekşi değil farklı. Mersin -murt- meyvesi gibi diyesim geliyor ama değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Ben de dün meyvesini Bauhaus'da tattım. Gerçekten bir cins ilaç gibi, hastaneyi çağrıştırıyor. Benim kanaatim; almadan önce tadına bakın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Tesadüf, biz de almışız bu bitkiden. Evde saksıda duruyor öylece. Keyfi de yerinde. Anladığım kadarıyla dış mekana geçmesi gerekiyor bir şekilde. Ancak, nasıl, ne zaman? Bilen varsa ve anlatırsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Sizdeki ev ortamına alıştığından dışardaki soğuktan etkilenmemesi için şimdilik baharı bekleyin derim.Yörenizde don olayı geçince bahçeye dikebilirsiniz. Bu bitki -40 dereceye dayanabilen bir bitki yani soğuklamaya ihtiyacı var. Diktiğiniz yer gölge-nemli, açelya veya çam altı gibi asitli toprak olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Sayın karinca70 den, denizakvaryumu nun bir paket tohum hakkını tarafıma devrederek aldığım tohumları birkaç ay buzdolabında bekleterek, yaklaşık 1,5 ay önce de ekmiştim. Tohum paketinin üzerinde, gölge-asitli-batak yazılı olunca; bir kaba baltık torfu koyup yağmur suyuyla doyurup, üzerine tohumları serptim. Altta içi su dolu başka bir kap içersinde kalorifer peteği üzerine yerleştirdim. Zaman geçtikçe çimlenme umudum da azaldı. Aklıma geldikçe alttaki kaba su ilavesi yapıyor ve tohumların ekili olduğu kabın kapağını açarak havalanmasını sağlıyordum. Dediğim gibi, aklıma geldikçe ![]() Bu sabah karşıma çıkanları paylaşmak istedim. Ve bundan sonra ne yapacağımı inanın bilmiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2007
|
Wintergreen yapraklarını 2 gündür sallama çayın yanında demleyerek kullanmaya başlamıştım. Ancak bugün araştırdım ki; eklem romatizması ağrılarına iyi gelmesi yenilerek olmuyormuş ![]() İçerdiği methyl salicylate maddesinin zehirli olduğunu da okudum bazı kaynaklarda. Bazı kaynaklarda da yaprağı kullanılır diyor, ama yenilir demiyor. Ama bazı kaynaklarda da çayı yapılır diyor. Wintergreenden nasıl eklem romatizması ilacı hazırlanır onu bu linkte okuyabilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/showpos...4&postcount=15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Bir aydır dizim ağrıyıp duruyor. Doktora gitmeye fena halde üşeniyorum. Şimdi git, röntgen çektir, kan ver, .... kim uğraşacak ![]() Evde badem yağım da var, wintergreen berry'm de. Hemen şimdi kalkıp ilacı yapıyorum. Yaprakları kıyıp öyle ilave etmek daha iyi olabilir, ben öyle deneyeceğim. Sonucu birkaç gün sonra yazarım. Not:Yapraklarını kıydığımda meyvesiyle aynı aromasının olduğunu farkettim. Şu anda birlikte kaynıyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Guest
|
Alıntı:
Ben badem yağı ile hazırladığınız karışımın dizinize iyi gelip gelmediğini merak ediyorum. Bunu belirtirseniz çok sevinirim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Sn ormancık 3 gün kadar uyguladım ama dizim artık eklemde ağrı aşamasını geçmiş, sorun biraz daha farklı. Bu yüzden orada etkili olmayacak galiba. Yine de bende eklem ağrısı mı tükendi ![]() Evdeki bademyağı az kalmış, bu yüzden ben de az yapabilmiştim. Yenisini tekrar yapıp bir süre sonra size bildiririm. Yalnız haricen kullanıldığı için biraz daha zaman ister sanırım. Bir de yapraklar yağın içinde kaynarken yağ kaba yapışıyor. Çelik cezve kullanırsanız iyi olur. Ben cezvemsi emaye kap kullanmıştım, temizlemesi zor oldu. Çelik daha iyi temizlenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Guest
|
Alıntı:
Bahçeniz ne kadar gölge olsa da "tophat blueberry"'nin bahçenize çok iyi uyum sağlayacağını düşünüyorum. Ana sayfada Alışveriş İlanları - Fide, Fidan........ başlığında, bu bitki ile ilgili bigileri görmenizi öneririm. Umarım sizin için yararlı olur ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Bu berrylerle aklımızı yitirmesek bari ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
2 Mart tarihinde keklik üzümümün tohumlarından denemek amacıyla ekim yaptım. İki adet minik bir süredir ayakta durmaya çalışıyordu. Biri sizlere ömür. Diğeri sanırım yaşayacak. Bir şüphem de başka bir tohum karışmış olması. Emin olmak için çimlendiren arkadaşlarla karşılaştırmak istiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Wintergreen berry'leriniz ne alemde? Bu sabah, yazlıklardan fırsat bulup wb'nin biraz eski yapraklarını temizleyeyim derken dipten çıkan yeni sürgünleri gördüm. ![]() Eski dalları tamamen temizleyip yenilerin çıkmasına mı izin versek acaba? Bu arada, kuşlar meyvesinden hoşlanmıyorlar galiba. Gerçi benim şaklaban sığırcık herşeyin orasını burasını koparttığı gibi, bunun meyvelerini de kopartıp atmış. Ben tadına bakmasını beklerdim. Demek o da benim gibi parfümümsü kokusundan pek hoşlanmadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Wintergreen berry'mi tamamen budadım. Hem dipten, hem dallardan çok sayıda sürgünler veriyor. Biraz rahatlasın, yeni gelenler soluk alsın diye düşündüm. Bazen köktenci kararlar almak gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|