agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni369Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-11-2015, 18:47   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
Poslu fidancılığı telefonla aradım. elimizde 10 çeşit karışık honeybery var ,tozlanma sorunu ve bakım sorunu yok dedi. telefonla sipariş alıyorlar.
Sayın Aydemiraydın, sipariş verdim demişsiniz, hayırlı olsun fidanlarınız. İnşallah gelen fidanlarınız değişik çeşitlerden oluşur ve tozlanma problemi yaşamazsınız. Sayın Gilaboru'nun satışlarını olumsuz etkilemesini istemem ama tozlaşma için fidanlar çift olarak satılıyor normalde. Ben fidanlarımı İsviçre'den getirtmiştim. Bana çift fidan için fiyat verdiler, tozlaşma için her kültüvara ayrı bir çeşit olduğundan bahsederek. Uyarmak istediğim bir husus daha var. Soğuklanma isteği. Bu bitkinin anavatanı Sibirya ve Sibirya'ya yakın ülkeler.Eksi kırk dereceye dayanıyor. Dolayısıyle soğuk bölge istiyor. Benimkiler baharda sürgün verdiler on cm kadar, daha sonra sıcaklar artmaya başlayınca gelişimleri durdu hep.İlk parti gelenler öldüler, ikinci partiyi denedim gene aynı akibete uğrayınca artık vazgeçtim. İnşallah Bursa'nın soğuk bir yerinde yaşıyorsunuzdur ve başarıyla yetiştirmenin keyfini yaşarsınız...

aydemiraydın beğendi.
yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 08:15   #2
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex Mesajı Göster
Sayın Aydemiraydın, sipariş verdim demişsiniz, hayırlı olsun fidanlarınız. İnşallah gelen fidanlarınız değişik çeşitlerden oluşur ve tozlanma problemi yaşamazsınız. Sayın Gilaboru'nun satışlarını olumsuz etkilemesini istemem ama tozlaşma için fidanlar çift olarak satılıyor normalde. Ben fidanlarımı İsviçre'den getirtmiştim. Bana çift fidan için fiyat verdiler, tozlaşma için her kültüvara ayrı bir çeşit olduğundan bahsederek. Uyarmak istediğim bir husus daha var. Soğuklanma isteği. Bu bitkinin anavatanı Sibirya ve Sibirya'ya yakın ülkeler.Eksi kırk dereceye dayanıyor. Dolayısıyle soğuk bölge istiyor. Benimkiler baharda sürgün verdiler on cm kadar, daha sonra sıcaklar artmaya başlayınca gelişimleri durdu hep.İlk parti gelenler öldüler, ikinci partiyi denedim gene aynı akibete uğrayınca artık vazgeçtim. İnşallah Bursa'nın soğuk bir yerinde yaşıyorsunuzdur ve başarıyla yetiştirmenin keyfini yaşarsınız...
bulunduğum yer soğuk karasal bir yer. fakat yazlarıda sıcak. şansımızı deneyeceğiz. bir fidanın 70 liraya satıldığı yerden alıp hüsrana uğramaktansa 10 liradan alıp denemeyi tercih ettim.

sayın yarenimex sibirya kivisi denemeleriniz varmı?

yarenimex beğendi.
aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 22:19   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
bulunduğum yer soğuk karasal bir yer. fakat yazlarıda sıcak. şansımızı deneyeceğiz. bir fidanın 70 liraya satıldığı yerden alıp hüsrana uğramaktansa 10 liradan alıp denemeyi tercih ettim.

sayın yarenimex sibirya kivisi denemeleriniz varmı?
Evet, deneme için uygun bir fiat..

Sibirya kivisi ajandamdaki denenecekler listesinde ama henüz ele geçirebilmiş değilim. Bu sezon zaten hiçbir üretim **** deneme yapmadım bir takım problemler nedeniyle..Ben de bir Istanbul kaçkınıyım, gelirken normal tüylü kivi fidanlarından tüplü olarak iki dişi bir erkek fidan getirip diktim. Ağustos'a kadar gayet güzel büyüdüler sürgün verdiler. Ağustos ortalarında üç gün sıcak rüzgar esti, bütün yapraklar kavruldu. Bizim iklimdeki havanın nemi az geldi yani. Sonuç başarısız olunca Sibirya kivisi böylelikle ajandamıza girdi ama henüz bahçemizde yok..

aydemiraydın beğendi.
yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025