![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
sayın onur62 burada üstatlarımız daha iyi bilirler cevap vereceklerdir ama bildiğim kadarıyla reuben dikine büyümü eğilimi olan bir tür, sizin böğürtlen tamamen yatay büyüyor. bence reuben değil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
|
Şunu size reuben diye gönderen satıcıyı lütfen ifşa edin. Ayıp yahu! Reuben olmadığı kesin, meyvesini görmeden net birşey demek çok zor, bekleyip göreceksiniz... (çok dikenliyse yabani özellik taşıyor demektir, karaka olabilir) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Rueben dik büyür ,sürekli çiçek açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2019
|
Daldan yaptığım böğürtlen ve ahududu çelikleri tuttu sanırım.Havaların da yağmurlu gitmesiyle şu anda yaprak açtılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Alıntı:
Tebrikler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu piyasada var şu an . Ama çok arsıza benziyor, 2 kök almıştım.Birini sökmüşler, bu evdeki. Çok üzülmüştüm çalındı diye, kalan kopmuş kökten sürdü ![]() Bu boya gelmedi ama o da bol sürgün verdi. Yetiştirmeye başlayınca çok yüz güldürüyor, kökünden dip değil, uzak sürgün veriyor , 50 cm mesafede yeni bitki çıkıyor ![]() Şimdi gölgelemeyi de yaptım, püfür püfür, çok mutlular. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
fidanistanbul dan 3 adet deneme için çilek ahududu almıştım. çok iştahlı sürdüler. nasıl olacak, iklimimize uyacakmı? tadı nasıl? resimli paylaşırım. önümüzdeki yıl bütün ahududuları bir parselde toplayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Başarırsam bahçenin tamamını onlara ayırayım diyorum. Bakıp göreceğiz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2020
|
Selamlar, Uzun süredir forumu takip ediyorum ve okuduklarımdan sonra balkonumda bir şeyler yetiştirmeye başladım. Benimde balkonda yetiştirmeye çalıştığım çilek ahududularım meyve vermeye başladı. Ancak yapraklarında sararmalar oluyor. Meyvesi büyümeye devam etse de yapraklardaki sararmalar bir sorun olduğunu açıkça belli ediyor. Günde yaklaşık olarak 5 saat kadar direkt güneş ışı alıyor. Sulamayı toprağını parmakla bastırarak kontrol ediyorum ve 1 cm derinlikte kurumaya başladığında suluyorum. Fikir verip yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler. ![]() [IMG] ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
4 sene uzun sürmüş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Saksıdaydı, boy çok meyve yoktu, toprak ve gölge talebi var İzmir bu bitkiler için cehennem gibi. Bu bitkiden 3-4 kök ürettim ona rağmen çünkü tadı konusunda çok methedildi. Tadalım bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
|
Henüz cevap gelmedi soruma ama güncel durum; Kuruyan yapraklar temiz bir makas ile kesilerek bitki kuru yapraklardan temizlendi. Son birkaç gündür İstanbul'da havaların soğumasıyla beraber güneşin yakıcı etkisi azaldı ( benim tahminim ) İlk çiçek açmak üzere , güncel resim aşağıda. [IMG] ![]() Bir de heritage ahududular meyveleri görünmeye başladı. [IMG] ![]() Sarı ahududu henüz bir hareket göstermedi. Herkese iyi bayramlar. Düzenleyen melihcevik : 24-05-2020 saat 19:34 Neden: resimler görünmüyordu editlendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Ahududu coşmuş. Bir sürü de minik fide fırlamış. Cinsi nedir bilmiyorum, gövdesi dikenli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bende de var aynısı ama ben de bilmiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2020
|
Bende balkonuma bu baharda 6 tane ağaç aldim . Daha yeni meyveler kendisini gösterdi . Kısmet olursa bi bahçe satın alıp yaban mersini ve ahududu dikmek istiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2020
|
Resim
Resim attım ama yuklenmiyor sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Muhtemelen fotoğraf ebatınız büyük gelmiştir. Bilgisayarınızda ya da cep telefonunuzda yeniden boyutlandır veya kırp şeklinde küçültmeniz gerekiyor. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
|
İlk meyveler olgunlaşmaya başladı , terasta 35 litrelik saksıda ve dip sürgünleri vermeye devam ediyor. %30 torf , %70 bahçe toprağı ve 3 avuç yanmış koyun gübresi ile. Günde 7-8 saat kadar direk güneş alıyor. Dip sürgünleri nasıl ayıracağımı bilen varsa zamanı geldiğinde ayırıp paylaşabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
![]() çilek ahududu veya mairitus ahududu şubat kışını atlatıp bugünlere geldi . 3 adet çiçekte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
bende bilmiyorum. ilk defa diktim. meyvesini henüz görmedim. sanırım mairutus ve çevresinde yaprak dökmeden yetişen yabani ahududu. fakat bizim kışımızda kuruyup tekrar yetiştiği için verim düşük olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Maşallah sizde de epey fidan çeşidi varmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |