![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Tayberry tohumlarının soğuklama ihtiyacını giderilmiş gibi görünüyor, bakalım gelişimleri nasıl olacak. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
geçen hafta böğütlen uyanmış. ahududular uyuyordu. ahududular ne zaman uyanır? daha zamanımı var? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bizim burada her ikisi de yeni sürgün veriyorlar. Hatta böğürtlenler çiçek tomurcuğu oluşturmuşlar bile. Kuruma gibi şüpheniz varsa gövdeyi tırnakla azıcık kazıyın, yeşil renk var mı bakın. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bursa karasalıyla izmir bi 15 gün atar. demekki bizimde yakında bitkiler yeşillenmeye başlar. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
acaba köklerinimi çürüttük saksıda ? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2016
|
Arkadaşlar merhaba, asla nazarım değmez, emeklerinize sağlık, hepsine maşallah ![]() Sizlerinki ahududu, böğürtlen ise bunlar ne? Sap gibi dikiliyorlar, 1-2 minik göz dışında tık yok. Daha önce ahududu yetiştirmedim, ilk kez tanıştım fidanları ile. Saygılar |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Uzaktan ahududuya benziyorlar. Eğer öyle ise bir saksıya 3 kök biraz fazla olmuş. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ahududu olarak aldım, büyüyünce zehirli sarmaşık falan olmasınlar da. Çok minik gözler oluşmaya başladı. Bahçemin drenaj sorunu ile uğraşıyorum, bu sene aynı saksıda kalacaklar maalesef. Her yer 25-45 saksılarla doldu da ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Erica çiçekte ) Aksu pembesinde henüz tomurcuk yok. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
bizim ahududularda hala tık yok. biraz daha bekliyem olmadı yeniden sipariş vericem. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
) |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçek tomurcukları oluştuğunda yakından bir resim daha isteriz. Az da olsa meyvesini görürsünüz büyük ihtimalle. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2 adedi yapraklandı ve sanırım ikisinin de çiçek tomurcukları var 3. ise yalnızca bir göz verdi ama durdu. Sıcakları bekliyorum. Bu arada o diğer saksıdaki tek gariban da bana 2-3 yaşında diye gönderdikleri (e-fidancım) Trabzon Hurması - Fuyu. Galiba gözünü açacak o da.Saygılarımla. Not: Ahududu yapraklarından türünü belirlemek mümkün mü? |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2009
|
valla ben bu tohumları satın aldım, 4 çeşit ve 100 lerce tohum var açıkçası çıkar mı, çıkmaz mı, kalitesi ne olur bilemedim ama 2.5 tlye kargo bedava alıp denemekte fayda var diye yapıştırdım 1 paket Free shipping, 4 kinds of color 4000 PCS raspberry seeds (1000 blue, 1000black, 1000 red, 1000 yellow) delicious fruit plants-in Bonsai from Home & Garden on Aliexpress.com | Alibaba Group |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Boysenler çiçeklenip meyveye durmuşlar bile. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Yapraktan türü belirlemek bence mümkün değil. Meyveye döndüğü zaman meyve renk, irilik, çekirdek sertliği, sezonda 2.kez ürün verme, bitki gelişimi(bodurluk gibi), dip sürgünü verme yeteneği vb. gibi özelliklerle tür hakkında tahmin yapılabilir diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Siyah Ahududuların kırmızı kadar dayanıklı olmadığını okudum. Acaba kastettikleri soğuklar mı sıcaklar mı anlamadım. Japon Ahududuyu kaybettikten sonra siyah için endişelerim oldu Sn. Lonicera elinizde siyah Ahududu var mı? Varsa, sıcağa tahammülü nasıl? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Bu yıl siyah ahududunun üçüncü yılı. İkinci yılında ancak bir tane meyve alabilmişim. Bu yıl nasıl olacak bilmiyorum. 1270 civarı rakım olan setlerden biri üzerinde bulunmakta. Bu konuda uzman olan sayın bari. Onda siyah ahududu bulunmakta. Ancak bendekinin rengi belki çok olgunlaşınca simsiyah görünüyor. http://www.agaclar.net/forum/1396076-post1619.htm |
||
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ederim. Sn. Lonicera' ya sormamın nedeni aynı iklim kuşağında oturuyor olmamız. Sn.bari çok methettiği için daha önce de Siyah Ahududu satın almıştım, ama türk fidancılar büyük paralara küçük ve çelimsiz bitkiler sattıkları için pek yaşamadılar. Bu sefer Almanyadan 50cm kalın 2 gövde ve 3 dip sürgünü olan bir bitki getirttim. Üzerinde henüz çiçek yok.Bunu da öldürürsem bir daha tövbe ahududu almam. Böğürtlenlerle devam edeceğim. Tabi İzmir'den göçer başka bir iklime yerleşirsem sil baştan koleksyona başlarım ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siyah ahududu da küçük olunca ancak ikinci yılında meyve verebildi. Bu yıl nasıl olacak görebileceğiz. Geçtiğimiz yıl üç tane sürgün oluşturmuş durumda. Çok kalın olmasa da. Uçlarında hafif kuruma olmasına rağmen ürün vereceğini düşünüyorum. Kuruturum diye fazla gübre de veremiyorum. Gelişim durumlarına en azından resimlerle bakarız. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
İki tür soğuk iklim siyah ahududusu var. Rubus leucodermis ve occidentalis. Leucodermisin meyveleri büyük ve çok yoğun aromalı olan. Benim favorim bu. KÜltür türleride var black jewel gibi ama aynı tadı alamıyorsunuz. Occidentalisin meyveleride çok ufak oluyor.. Birde tropical siyah ahududu var Rubus niveus, mysore rapsberry diye geçiyor. Buda çok verimli bir tür. ama aynı lezzet yok. Bu izmirde olabilir... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ahududu, böğürtlen |
|
|