![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Geçen yıl da Karakanın tadına bakmıştım ama nedense asidik, keskin bir tadı vardı. Bu yıl çok daha farklı bir lezzetle karşılaştık. Boysen de çok güzel ama 1413 no' lu mesajımda da belirttiğim gibi artık o tahtta Karaka oturuyor. Meyvesinde farklı farklı tadlar ve aromalar aldığımız tek tür Karaka oldu. Şimdi aklım Tayberry' de. Sanırım 10 güne daha ihtiyacı var olgunlaşmak için. Ancak açıkça itiraf etmeliyim ki Tayberry şimdiye kadar gördüğüm, yetiştirdiğim en verimsiz tür. Koskoca 2 kök bitkide toplamda 5 adet meyve var. Tadı da verimi gibi olursa yerini alacak başka türlere yöneleceğim. Sn.Jezebel, artık yeni türlerin lezzet test sonuçlarını sizden bekliyoruz. İnşallah damak tadı yüksek bir türe rastlarsınız. Yoksa bu arayışın sonu gelmeyecek gibi ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Böğürtleni tatmak için acele etmemek lazım, tam kıvama ve olgunluğa ulaşınca tadı mükemmel oluyor. Karaka zaten yarı vahşi bir tür, dikenleri buna kanıt. Ama vahşinin dikenleri toplarken engel olurken Karakanın dikenleri ufak ve zararsız. Budama sırasında sorun olabiliyor ama bahçivan eldivenini de delip geçtiğini görmedim. Bu sene Reuben ve Ashton Cross yeniler. İlki meyvede ama kızarmasına epey var, ikincisi tekrar çiçek açıyor ( ilk tomurcuklu dalı kediler kırdı) Bedford Giant konusunda da çok iddalı yazılar okudum ama şimdilik tomurcuk yok ve çok yavaş gelişiyor, organik gübre mi kullansam diye düşünüyorum. Şimdilik bu kadar ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ahududu, böğürtlen |
|
|